reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Wreszcie ładna pogoda. Chrzciny w niedziele oby było ładnie. Moj maluszek jest coraz grzeczniejszy. Niestety nie wstawie zdjęc ponieważ wczoraj skasowalam zdjęcia w telefonie. Chciałam je zapisać na kompie cos nacislam i zdjęcia wcielo. Jestem mega zła. Mam mieć nowy telefon na dniach i wtedy ten oddam do jakiegos serwisu i może coś odzykaja. Na razie nie kazali w ogóle robić zdjęć żeby nowe nie nakładaly się na stare. Noszesz normalnie plakalam godzinę bo to były zdjęcia od narodzin małego. jutro odbiór tortu ciast wodeczke emek przywiezie. I będzie lux całujemy i miłego weekendu

reklama
Cześć :)
To może coś napisze odnośnie karmienia mm..miałam to samo i przeszło po 3,5mieś.
Takie akcje były co jakiś czas i nam pomagało WŁĄCZENIE suszarki! Naprawde pomaga :)

My tez mamy szumisia i powiem tak, jest fajny jak juz mały zasypia , pomaga mu odpłynąć w głęboki sen ale jak płacze to nie bardZo sie sprawdza.
Wczoraj po mojej wizycie u gina zaliczyliśmy spacer na mieście i nawet posiedzieliśmy w ogródkach, cały czas spał az do powrotu do domku .
Od Dzisiaj pogoda robi sie znowu ładna,
Moj M ma jesZcze tydzień wolnego to bedziemy korzystać .

Madzia i Piotr, u nas ta calma medeli sie nie sprawdziła. Kupilismy po jednej z Aventu i dr brown i sprawdził sie ten ostatni.

Jak pisałam na ciężarówkach Ostatnio miałam znów kryzys w kp ale nie zamierzam sie podddac.
Lisek sam budzi sie juz w nocy na karmienie , jak nie mam sily tak długo go karmić dajemy mm i po sprawie a w ciagu dnia jak mam wiecej energii to niech ciągnie ile chce, nawet ta godzinę jak ma tylko ochotę ...

Ostatnia edycja:
Liskka i dobrze, nie poddawaj się :-D niech sobie ciumka a Ty w tym czasie możesz sobie coś poczytać albo choćby potulić małego Liska ;-) Ja w tym czasie czytałam książki o pielęgnacji i rozwoju noworodka, czesałam Alusie by stymulować cebulki włosków do ładnego wzrostu, czytałam forum... teraz już cienko u mnie z czasem na czytanie :happy:

smerfeta, ja też czeszę liska codziennie :-) Dzisiaj wstałam można powiedzieć wyspana, pomimo że mały obudził się na karmienie o 3 i 6 ale obyło się bez dokarmiania butelką przez co wszystko poszło sprawniej no i też od 23 do 3 miałam 4 godzinki snu :-)

Liskka podobnie dziś spałam :-) tylko po karmieniu o 6:30 stwierdzilam że chce mi się spać, Ala nie bardzo chciała ale zabrałam ją do łóżka i spalysmy razem prawie do 10!!! :-D więc wielki śpioch czyli ja, wyspal się ;-)

Medalikara żyrafe Sophie kupowalas przez ich stronkę czy może przez allegro?

Dziewczyny jakie nożyczki do paznokci maluszków polecacie? Mam z canpol i jakieś tempe są

I jeszcze mam prośbę - czy moglybyscie podesłać linki do stronek z ubrankami do chrztu? Będziemy chrzcic 28 czerwca :-)

Smerfeta ja zyrafke kupowalam na allegro. Zazdroszcze snu ;) Junior wczoraj tez pospal ladnie bo o 19 bylo karmienie, pozniej kapiel i spac, obudzil sie dopiero o 2:45, nastepne karmienie przed 6 wiec tez ok ale po tym juz nie chcial spac :( Ranny ptaszek mi sie zapowiada, nie wiem po kim bo my z M obydwoje nocne Marki ;)

Dziewczyny jakie mialyscie @ po porodzie? Bo do mnie @ zawitala w sobote, 2 tygodnie po zakonczeniu pologu i jest jakas dziwna. W sobote bylo tylko takie wieksze plamienie, w niedziele zwykle krwawienie ale od wczorajszej nocy i dzisiaj caly dzien leci prawie jak z kranu. Musze zmieniac co 1-1,5 godziny tampony lub podpaski bo przeciekaja :( Jedyny plus to jest prawie bezbolesna a zawsze mialam mega bole. Ciekawe ile bedzie trwala. Przed ciaza mialam skape, bolace i dlugie (nawet 7 dniowe) @.

reklama
Kasik moja pierwsza @ po cc byla po 7 tygodniach pologu. I ta byla lightowa bez bolu i nie obfita ale nastepna to byla masakra. Bolesna strasznie i bardzo obfita ze balam sie noga ruszyc a co dopiero wyjsc z domu ....

Do góry