reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

dzien dobry, witamy sie. Konczymy dzis dwa miesiace.
Liskaa Gratkiiiiii :p
My po wizicie u logopedy. Jestem bardzo zadowolona bardzo fajna taka konsultacja. bardzo duzo mi pani dr podpowiedziała.
Np. o karmienu lyzeczka, zeby nie wycierac jedzonka w gorna warge bo dziecko bedzie mialo problem z nauczeniem sie pic i bedzie bardziej seplenic. łyzeczka musi byc twarda lepiej plastikowa niz silikonowa i przy podawaniu jedzonka naciskac jezyk dziecka lyzkczka ku dolowi bo wtedy gorna warga rowniez zaczyna pracowac.
ktoras z Mam pytała ostatnio o rymowanki, Pani doktor uwaza ze to bardzo wazne i rymowanki polaczyc z dotykiem czyli robic dziekck tzw, idzie rak nie borak, poleciła mi fajna ksiazeczke z rymowankiami i z podpowiedziami dla rodzicow co w czasie danej rymowanki robic.
to ta ksiazeczka, wyszukiwanie przypadkowe mozna znalezc taniej
Przytulanki czyli wierszyki na dziecięce masażyki - Marta Bogdanowicz - Księgarnia Legolas

i poleciła jeszcze druga od 0 do 6 lat ale to bardziej o rozwoju ale tez sama praktyka i stymualcja dziecka.
Wczesna interwencja terapeutyczna. Stymulacja rozwoju dziecka. Od noworodka do 6 roku życia - Cieszyńska Jagoda za 45,49 zł | Książki empik.com

obie przgladałam i naprawde fajne. szczegolnie ta pierwsza. jeszcze dzis ja kupie.
buziaki

reklama
Milena, o proszę ile ciekawych rzeczy się dowiedziałaś ;)
Muszę też nabyć tą książeczkę z rymowankami choć nie wiem czy jest jakaś której moja mama nie zna bo te co Medalikara wymieniał już "magluje" z Zośką ;)
Najbardziej lubi idzie rak i kosi łapci ;)

Witajcie mamuśki kochane :-)
mam problem i pomyślałam ,że może któraś mamuśka przechodziła to samo i jest w stanie mi pomóc ....

W środę znalazłam się na izbie przyjęć z krwawieniem tak mocnym ,że byłam zalana po kolana ( przepraszam za opis), okazało się że jest krwiak duży , a maleństwo ok ... później było tych mocnych krwawień jeszcze ok 5 ....
byłam u kontroli krwiak jest w miejscu najbezpieczniejszym i nie zagraża na razie maleństwu....
od 2 dni krwawię , a właściwie plamię mocniej popołudniami ... poleguję , odpoczywam i zażywam luteinę i duphaston ..
wizytę mam dopiero 28 i boje się ,że do tego czasu może nie wchłonąć się , tylko powiększyć i maleństwu mocno zaszkodzić ....
proszę napiszcie cokolwiek , wariuję już w domu ....

Madziulka, odpoczywaj ile się da i spokojnie. Ja miałam wolną przestrzeń nie krwiaka ale ona bardzo zagrażała dziecku bo była dużo większa niż ono. Przez 2 tygodnie leżałam w łóżku i wstawalam tylko do toalety. Później po mału zaczynałam funkcjonować. A wolna przestrzeń wchłonęła się całkowicie dopiero około 14 tc.
Ja miałam przez to częściej wizyty żeby kontrolować.
Wierze że u Ciebie też będzie wszystko dobrze tylko bez stresu i niebawem będziesz tulic swoją niunie ;)

Madziulka ja tez mialam krwiaka ale na szczescie nie krwawilam bo bym stracila ciaze. Ja przyjmowalam tylko duphaston. W pierwszej ciazy w 5 tyg trafilam na ip z krwotokiem i dostalam uderzajaca dawke progesteronu i po 15 min juz nie krwawilam. A jest u Ciebie zarodek i serduszko ? Bo u mnie w pierwszej ciazy tak silne krwawienie spowodowane bylo jednym pustym pecherzykiem ciazowym .

Lilka jest serduszko , ostatnio maleństwo było człowieczkiem machało rączkami i skakało pięknie na usg , bicie serduszka w normie , wszystko ok jak na razie ...

Madziu mam nadzieję ,że u mnie też będzie tak pozytywny finał jak u Ciebie ..... strasznie się boję ,że będzie problem z tym krwiakiem...

Madziulka a ile duphastonu przyjmujesz ? Moze wez uderzajaca dawke i moze przejdzie. To super ze maluszek jest i wszystko ok. Najwazniejsze ze krwiak nie zagraza malusxkowi. Krwiak z czasem sie oczysci nic sie nie martw !!!

reklama
Do góry