reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Smerfeta od razu po szczepieniu poszlismy na spacer i do pracy a ze minelo 5,5 godziny od karmienia to musialam go obudzic, zjadl i spal dalej. Poszlismy na cmentarz bo dzisiaj 3 rocznica smierci tescia i jak wrocilismy do domu to juz byl glodny a minelo dopiero 2,5 godziny od karmienia ale to chyba dlatego, ze obudzil sie podczas rozbierania. Zeby nie fakt, ze M spieszyl sie na msze za ojca to dalej bylibysmy na dworze i pewnie by spal. Teraz tez spi, chociaz co kilka minut sie kreci i kweka ale nie placze. Ja oczywiscie stoje nad nim i sie trzese czy nic mu nie bedzie ;)

Milena i co z tym fantem robicie, przykleiliscie plastetek? Nas sie pediatra pytala czy chcemy skierowanie do chirurga to nam tam przykleja plaster ale ja chce poczekac do wizyty u innej pediatry, idziemy za tydzien. Jak ona potwierdzi diagnoze to dopiero zakleimy.

reklama
Musze sie Wam pochwalic: wybily sie Wiki kolejne dwa zabki :)

Za rowny miesiac mamy chrzciny, juz wszystko zarezerwowane, goscie zaproszeni,tylko ubranko musimy kupic Niuni :)

U mnie laktacja calkowicie wygasla i od razu na wadze przybylo :( karmiac waga leciala w dol, musze rozpoczac lekka diete, bo bedzie kiepsciutko jak tak dalej pojdzie ;)

Kasik to ładnie Junior zniósł szczepienie. A na co w końcu zaszczepilas?

Minni właśnie tego się obawiam że teraz nauczę się dużo jeść a później po odstawieniu mocno utyje :-/

Dziewczyny mam pytanie odnośnie chrzcin. Teściowa powiedziała że chrzestny kupuje świece a chrzesna białą szatę. Myślałam że ja sobie wszystki kupie wg własnego upodobania. Jak to jest?

I jeszcze pytanie o rymowanki. Znam tylko 'idzie rak nieborak jak uszczypnie będzie znak' :-) Znacie coś jeszcze?
aaa jeszcze jest z myszką 'gotowała myszka kaszke, gotowała myszka kaszke, temu dała na łyżeczkę, temu na spodeczek, temu nic nie dała, łeb urwala i frrrr poleciała....' - ale to dla starszych dzieci bo na raczce się pokazuje :-)

Ostatnia edycja:
Smerfeta szczepilam 6 w 1 + pneumo i rota :) Junior teraz lezy i sie smieje do taty, mam nadzieje, ze w nocy nic sie nie wykluje. Co do tycia to Ty chyba nie masz do tego predyspozycji, zreszta jak przestaniesz karmic to i apetyt sie zmniejszy :)

Smerfeta sama mozesz wszystko kupic do chrztu. To taki stary zwyczaj, podobnie jak na weselu, ze Mlody wodke a Mloda jedzenie ;) w dzisiejszych czasach juz sie tego nie stosuje. Zadna rymowanka nie przychodzi mi do glowy. A z kaszka to nie byla sroczka? I tekst tez chyba troche inny ;)

Ostatnia edycja:
Smerfeta kiedys praktykowalo sie ze chrzestna ubiera maluszka . Teraz jest ze chrzestny swiece kupuje a chrzestna szatke i bukiecik. Ja ubieralam sama Hanie .

Ja znam wazyla lub warzyla myszka kaszke. ;-)

reklama
dzien dobry, witamy sie. Konczymy dzis dwa miesiace.
Liskaa Gratkiiiiii :p
My po wizicie u logopedy. Jestem bardzo zadowolona bardzo fajna taka konsultacja. bardzo duzo mi pani dr podpowiedziała.
Np. o karmienu lyzeczka, zeby nie wycierac jedzonka w gorna warge bo dziecko bedzie mialo problem z nauczeniem sie pic i bedzie bardziej seplenic. łyzeczka musi byc twarda lepij plastikowa niz silikonowa i przy podawaniu jedzonka naciskac jezyk dzcka lyzkczka ku dolowi bo wtedy gorna warga rowniez zaczyna pracowac.
ktoras z mam pytała ostatnio o rymowanki, Pani doktor uwaza ze to bardzo wazne i rymowanki polaczyc z dotykiem czyli robic dzieku tzw, idzie rak nie borak, poleciła mi fajna ksiazeczke z rymowankiami i z podpowiedziami dla rodzicow co w czasie danej rymowanki robic.
to ta ksiazeczka, wyszukiwanie przypadkowe mozna znalezc taniej
Przytulanki czyli wierszyki na dziecięce masażyki - Marta Bogdanowicz - Księgarnia Legolas

i poleciła jeszcze druga od 0 do 6 lat ale to bardziej o rozwoju ale tez sama praktyka i stymualcja dziecka.
Wczesna interwencja terapeutyczna. Stymulacja rozwoju dziecka. Od noworodka do 6 roku życia - Cieszyńska Jagoda za 45,49 zł | Książki empik.com

obie przgladałam i naprawde fajne. szczegolnie ta pierwsza. jeszcze dzis ja kupie.
buziaki

Do góry