reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Lenka zazdroszcze tego tygodnia sam na sam z m ;) ja też bym chciała ale nie mam z kim małego zostawić. Uważam że nam też się coś należy. Ale we trójkę też będzie fajnie wybieramy się do Was nad morze :) a w przyszłości też na pewno dalej z małym. A wy jaki kierunek obraliście?
Ja jak widzę niektóre dzieci naubierane to aż mam ochotę zwrócić tym mą uwagę!!! Ostatnio widziałam 2 mc dziecko ubrane w gruby chyba zimowy kombinezon, przykryty kocem i tym okryciem z wózka, ciepła czapka a na pplu pełne słońce i 18 st!!!!! Aż strach pomyśleć co miało pod spodem o zgrozo. A miało takie wypieki że aż mi się wierzyć nie chciało że takie bezmuzgi po świecie chodzą :angry:
U nas dzisiaj piękna pogoda była ponad 25 st lekki wiaterek i mały miał tylko spodnie i
body. Czapke mu ściągłam a i tak chyba było mu jeszcze za ciepło :)

reklama
Majka ależ Ci zazdroszczę pogody! U nas paskudnie, zimno, wilgotno, deszcz... coś okropnego!
A instytucja babcia jak wiadomo jest nieoceniona. A moja mama ostatnimi laty była zawodową nianią, więc pełna profeska :-D kocha wnuka nad życie, ale i mądrze, wychowawczo :)
my pewnie podejmiemy decyzję bliżej wyjazdu, ale w tym roku chyba decyzja rozegra się między Portugalią a Wyspami Kanaryjskimi. I nie ma tego złego Kochana, polskie morze daje Wam możliwośc bycia jednak z syneczkiem :) a też jest pięknie

Lisska te sny to pewnie podświadome nerwy ;-) będzie dobrze! Ja jakoś w ciąży nie przypominam sobie takich snów, ale przez kilka mięsięcy przed ślubem regularnie śniło mi się, że jest kilka minut do ślubu a ja nie mam sukienki i już nie zdarzę jej kupić albo, że jakimś cudem docieram do salonu a tam wszystkie sukienki małe jak dla lalek :szok: budziłam się zlana potem..

Ostatnia edycja:
Majka ja wczoraj widziałam taką mamusię - niemowlak miał coś koło 4-5 m-cy i był w pajacu potem nałożono mu komplet z misia i do gondoli pod śpiworek a na wierzch jeszcze przykrycie od niej - masakra jakaś .

Ja tez mam sny, często śni mi sie wojna... I co ja wtedy zrobię z dzieckiem... Po jednej takiej nocy miałam ochotę pobiec do sklepu i kupić zapas świec. Takie lęki egzystencjalne. Przestałam oglądać wiadomości w tv, bo za bardzo mnie przybijają. I jeszcze przypomina mi się film "W ciemności" i ta scena z niemowlakiem. Po prostu dół :( Ale psycholog mówi, że to normalne i mam się do tego przyzwyczaić. Ha...

A malutka w ten weekend pierwszy raz zobaczyła konie :) Nie wiem co konkretnie widziała, ale czuła na pewno, bo śmiesznie marszczyla nosek :)

Na spacery ubieram ja w dwie warstwy, cieńsze lub grubsze, w zalezności od pogody - i zawsze opatulam w coś, chociażby w pieluszke, bo ona bardzo lubi jakiej jest ciasno. Wtedy już nie przykrywam.

I do nas dzisiaj doszla brzydka pogoda :( w nocy dwa razy byla burza, pada od rana, szaro, buro, brrrr Chyba spaceru nie bedzie :( Dziewczyny dajecie swoim pociechom DHA? W wypisie mam, zeby podawac ale polozna i pediatra twierdzily, ze nie ma takiej potrzeby bo w bebilonie comforcie jest a ja czytam sklad i nie widze. Pediatra mowila, ze mozna kupic dha z wit d3, zeby nie trzeba bylo podawac dwoch. Szukam w necie i sa z roznych firm, rozpietosc cenowa tez duza i nie wiem, ktory kupic.
Edit: doczytalam, ze bebilon comfort zawiera dha 0,2% wiec to chyba sladowe ilosci ;)

Ostatnia edycja:
Latooo wracajjj :) u Nas też pochmurno ale na balkon zaraz mały idzie. Nie ma czasu dziś na spacer. Prania góra do prasowania a juz następne się pierze :/ a na 15:45 idziemy na bioderka jakoś trzeba czas rozplanowac. Potem do księdza chrzciny zaklepac. Ksiadz bardzo wporządku bo będziemy chrzcic po mszy 20 minut liturgii i nie będziemy się stresować ze mały płacze w czasie mszy.

Ehhh do mnie też dotarła ta paskudna pogoda :confused2: a wczoraj tak pięknie i krótki rękaw nawet był ...

Kasik a jak ilościowo wypada to DHA w mleku? Bo to trzeba by pewnie dokładnie obliczyć. Ja mam w mleku 82mg w 100g proszku, 11mg w 100ml. Jak policzylam ilość mililitrów które mała wypija (4×120 + 2×150) wyszło mi 780 ml czyli ok. 90 mg na dobę. Widzę że to mniej niż w preparatach z dha bo pierwszy lepszy który patrzyłam miał 150 mg. Tylko nie wiem jaka jest optymalna dawka i czy można to łączyć jak jest już w mleku.
ps. Dha jest w składzie jako kwas dokozaheksaenowy. A najlepszy podobni jest z Omegamed bo czyste dha z alg

Edit doczytałam że zalecane minimum ro 100mg a optymalnie 150-200 czyli podając Omegamed byłoby już za duzo u mnie. Poza tym dha jest w niektórych produktach i to też trzeba by było uwzględnić. Ja daje jeszcze oliwę z oliwek dla dzieci a tam chyba tez jest jeżeli się nie mylę.

Ostatnia edycja:
reklama
U nas też brzydko... Wczoraj dwa razy burza dzisiaj pada i zimno. Mała była trochę przed domem żeby zasnąć i pospala niecałe 2 godziny a teraz buszuje bo w domu to ona nie chce spać. Siedzę i podziwiam jak bawi się kostka sensorkiem ;) aż miło że wkońcu coś ją zainteresowało.
uploadfromtaptalk1430218687959.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1430218687959.jpg
    uploadfromtaptalk1430218687959.jpg
    18,9 KB · Wyświetleń: 58
Do góry