reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Montana moj tez ciagle ulewa , tak jak piszesz czy odbije czy nie to bez różnicy :/ pionizacja juz tez go wybudzany wiec czasami tego nie robię .....rece opadają . Nadrobilam posty od 19 marca bo przez marudzenie pana myszki jakos nie było czasu , Marudny jak nie wiem co, drzemki w ciagu dnia a wieczorem tak zmęczony ze nie moze zasnąć .

Esiek kochana jaka cudowna wiadomość :) grTuluje ;) ale sie ciesze :) a łezka sama sie kręci przy takich naturalsach ;)

W piatek byłam na przeglądzie po 6 tyg i moj Gin tylko mnie uświadomił w tym ze moj poród , tak szybki był niepotrzebny , bez sensu wymuszony i jeszcze to wypychanie z brzucha :( młodemu mogło sie cos stać :( naprawdę codziennie mysle o tym i ryczeć sie chce, trauma do końca życia :( nie zgodzę sie na SN następnym razem jezeli bedzie mi dane !!!!

Dziewczynki piszecie ze w , po 3 miesiącu juz nie przewijanie w nocy ? Tzn ze wasze dzieciaczki juz prawie przrsypiają noce? Nie karmicie ? Nawet jak sa na cycu ? Juz sie nawet nauczyłam wysypiac przy karmieniu co 3 h ale byłoby bosko pospać dłużej ;)

reklama
Genna kazdy maluszek jest inny. Ja tez karmie w nocy piersią, bo Wiki nie chce pic mm i wstaje częściej niż Ty a Wiktoria ma juz 8 miesięcy. są dni ze co godzine sie budzi na cyca. Mam zamiar poczekac jeszcze z odstawienie od kp aż wyjdą jej gorne zabki, bo po dziaslach widać ze cos sie zaczyna dziać :) a czasami jak juz nie mam sily tak czesto wstawać biore Niunie do naszego lozka i potrafi przespać bez cycocha nawet 4h :)

lilka dzięki no tak też sie zastanawiałam czy mogę ona tak patrzy jak ja coś jem.

Genna ja od dawna nie przewijam Marcysi w nocy, na noc używam pamperswó pomarańczowych i one są o wiele bardziej chłonne. Karmie ją czasem o 4 aczasem o 6 jak jej sie chce obudzić ale nie przewijam i nie mam z tym wiekszych problemów, przewijam rano po obudzeniu, no chba ze by zażyła sie 2 ale nie pamietam kiedy tak było, tym sposobem Marcysia mi się wogóle nie wybudza budzi się daję butlę i ona przy niej zasypia spowrotem.

Madzia, to Ci zazdroszcze tego nie wybudzania sie, bo jak moj gad sie zbudzi o 5 lub 5:30, to ciezko go juz ululac, wtedy dopiero kolo 9 zasypia na jakies 40 min. A i tak nie jest latwo go uspic.
Madzia to Ty masz taki stojak muzyczny do stawiania nad dzieckiem??jakiej firmy?jestes zadowolona?

Madzia ja Filipowi daję do "pociumkania" i chlebek i biszkopty i chrupki, w ogóle daję mu próbować jak coś jem np. bitą śmietanę, rybkę, ryż itd. ale tak do zjedzenia np. ciastka czy biszkoptu bym mu jednak nie dała. Zawierają jajka, a to jeszcze nie czas.. Położna mi mówiła, ze z jajkiem jak najdłuzej odczekać, bo można dziecko bardzo uczulić. Nawet zrobiłam ostatnio rundkę po sklepach żeby znaleźć taki produkt typu biszkopty po 5 czy 6 miesiącu, ale nie ma szans

A i Madzia jak tam, dzwoniliście do P. Piotra? Ja dziś byłam z Fifim pierwszy raz od dawna, bo zawsze w takich godzinach w pracy jestem i tatuś z Fifim chodzi, bo jemu się łatwiej wyrwać na ćwiczenia, a dziś ja byłam z moimi facetami i pękałam z dumy jakie cuda moje dziecko potrafi wyczyniać :-) Pan Piotr jest mistrzem!

Co do przewijania w nocy to my po skończonym 2 miesiącu ani razu nie wstawaliśmy na jedzonko ani przewijanie :D takie mamy kochane dziecko. Wcześniej tez na noc używaliśmy Pampers Premium Care ale im dziecko starsze tym bardziej tak jak u dorosłego w nocy mocz się zagęszcza i dziecko bardzo mało siusia. W dzień po 3 godzinach pieluszka ciężka jak cegła, a po nocy prawie sucha

Ostatnia edycja:
No moj książę to jak ma mokro lub kupke to marudzi wiec zawsze przed karmieniem przewijanie na szczęście nie częściej :)
Bzibziok widzę twoj gad bardzo absorbujący, moj powoli zaczyna chociaz budzi sie o 6 a nie i 4 :) na szczęście żądko nie spi pózniej , śpimy do 9 :) ale potem cały dzien nic , 2 drzemki , na spacerze na szczęście spi :) bzibziok porozmawiaj ze swoim skarbem :p ostatnio u nas tata juz nie dawał rady z marudzeniem Frania , jednak mama to mama :) tylko biedne wymęczone będziemy :p mam nadzieje ze to na nasza figurę dobrE wpłynie :)

Dzięki Madzia o info o pampersach pomarańczowych , kiedyś wyprobujemy

A fifi to skarb , taki grzeczny :)

Genna ja przez pierwsze 3 miesiące prawie nie wiedzialam, ze mam dziecko, dopiero ostatnio jakos tak mu sie porobilo.
Juz sypial do 7 rano, a teraz budzi aie o 5 i nie chce jesc tylko sie bawic. A i w ciagu dnia, ciezko zeby sie sam soba zajal. Ale wystarczy do niego gadac, pokazywac zabawki albo wziac na kolana i od razu jest przeuroczy i sie smieje. Kiedys na macie potrafil sie sam bawic z godzine, a teraz juz po paru minutach upomina sie aby sie nim zajac.
Wiec nie wiem czy gdzies popelnilam blad wychowawczy, czy po prostu mi sie taki egzemplarz trafil??
A na spacerzre, albo na tarasie byle tylko swieze powietrze bylo spi ze 2,5-3h. Wiec chociaz tyle, dzisiaj w trakcie spania nawet troche okien mi sie udalo pomyc, 2 prania i chwila dla siebie.

Ostatnia edycja:
Bzibziok taj jak bym czytała o swoim synku. Dzisiaj spał do 5.40 to juz super bo wczoraj do 5.15 :/ na macie tez pare min i zaraz krzyk ;/ przesiadlam sie z nim do spacerowki bo w gondoli tez juz mu nie pasowalo ;)

reklama
Szczerbatka my mamy karuzele tiny love mala ksiezniczka ale dla chlopcow sa podobne tylko innego kolorku :) Najfajniejszejest to ze ona sie kreci i te kwiatki dodatkowo tez wiec jest ciekawie :) A my to sie kiedys musimy umowic w Porcie na jakis soczek bo Ty z Pabianic tak??

U mnie nocki sa super. Zasypia ok.20tej pierwsza pobudka 2-4 i potem jedna lub dwie za 3-4h. No ale pobudki szybkie. W nocy przebieram Sonie raz ale zauwazylam ze od jakiegos czasu jest tylko siku wiec niedlugo zrezygnuje z tego przewijania bo bezsensu. A w dzien coraz czesciej ma jeden sen ok.4h i jakies 2x po 30minut wiec nie jest zle, chociaz zdarza sie takie dni ze najchetniej by nie spala albo spała caly dzien...

Do góry