reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Hej

My też się nie przewijamy w nocy już dawno, pampers zakładam po kąpaniu ok 20.00 ( pampers active baby 4 ) i zmieniam rano ok 06.00 po karmieniu. Czasem Gosia jeszcze je ok 04.00 ale nie przewijam wtedy.

Madzia dobra pytanie, ja też chciałam niedługo dać chlebek lub biszkopta. Słoiczki z glutenem już jedzą wiec chyba powoli można coś dawać :)

Wklejam zdjęcia pokoju Małgosi, jeszcze brakuje drzwi do szafy ale tego akurat nie widać :) i nie jest dokończony ten baldachim bo nie mam weny ;/
DSC_0199.jpgDSC_0201.jpgDSC_0202.jpgDSC_0203.jpgDSC_0204.jpgDSC_0206.jpgDSC_0207.jpgDSC_0208.jpgDSC_0209.jpg

Poza tym zaczyna mnie niepokoić to, że Gosia nie obraca się jeszcze z pleców na brzuszek, w sumie to nawet nie próbuje. A jak byliśmy w górach to cały tydzień próbowała, potem nawet raz jej sie udało a teraz nic a nic. Jak położe tak leży leń jeden. Za to czasami próbuje siadać.... Nie wiem, jeszcze poczekam trochę a potem z nią pójdę do specjalisty chyba.

Załączniki

• DSC_0199.jpg
    DSC_0199.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 60
  • DSC_0201.jpg
    DSC_0201.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 53
  • DSC_0202.jpg
    DSC_0202.jpg
    16,9 KB · Wyświetleń: 50
  • DSC_0203.jpg
    DSC_0203.jpg
    13,8 KB · Wyświetleń: 52
  • DSC_0204.jpg
    DSC_0204.jpg
    16,4 KB · Wyświetleń: 56
  • DSC_0206.jpg
    DSC_0206.jpg
    12,4 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC_0207.jpg
    DSC_0207.jpg
    17,1 KB · Wyświetleń: 49
  • DSC_0208.jpg
    DSC_0208.jpg
    10,5 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC_0209.jpg
    DSC_0209.jpg
    10 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Esiek sliczny pokoik Gosi ;-) my tez musimy po malu pomyslec nad pokojem dla Hani, bo jak drugi maluch sie pojawi to nie chce zeby ja budzil w nocy .

Hania bardzo pozno zaczela sie przekrecac z brzucha na plecy tak regularnie to chyba po 5 mc dopiero a tak to jak jej sie udalo. Gosia ma jeszcze czas kazde dziecko inaczej. Siedzi mi dopiero od okolo mc a zaraz bedzie miala 9 mc. Ale za to ladnie juz stoi i to tez z dnia na dzien zaczela tak jak siadac

Lenka do p. Piotra się jeszcze nie dodzwniłam, ale do poradni taki i tam mnie nie przyjmą bo tego kodu który mam na skierowaniu nie obsługują. Za to zarejestrowałam się do tej pani bo szybko 03.04 ale tego pana Piotra też wezmę prywatnie. Dzisiaj byliśmy na usg bioderek tak kontrolnie i dr. powiedział żeby sie tym przekręcaniem nie przejmować różnie mają z tym dzieci, ale mam skierowanie to pójdę.

Esiek MArcyśka nie zjadła pasternaka z ryżem i indyczkiem dostałam nim po buzi zauważyłąm że ona woli bardzie pomarańczowe jarzynki.

co do karuzeli to my mamy taką zieloną fisher price rainforest z pilotem.

Esiek, śliczny pokoik ;)
Boziu jak ja marzę o pokoiku dla Zosi :( ale te cholerne przepisy się chyba nie zmienia i nigdy się nie wybudujemy.

My w nocy jeszcze musimy przewinąć bo po karmieniu mała robi kupkę i to na fest ;)
Też muszę wypróbować te pomarańczowe pampersy. Teraz ma przymus zużywam dady i te z rossmanna bo dostaliśmy po dużej paczce a już chętnie bym na 3 przeszła bo znowu górą zaczyna wypływać ;)

Lilka, mamy działkę która jest "gruntem rolnym klasy III" a w maju 2013 roku zmienili przepisy i nie można się budować na gruntach rolnych. Nie możemy też odrolniczyć działki ponieważ na naszą wioche nie ma miejscowego planu zagospodarowania terenu. Niby w kwietniu mają coś zmienić z tym ale jakoś marnie to widzę...

Magda ja juz od dawna jestem na 3kach, i jest o niebo lepiej. A dwójki tez meczyłam dłużej niż powinnam bo miałam zapas. A jak te pieluchy z Rossmana sie sprawują?? Współczuje z ta budową, a teraz macie jeden pokój??

Madzia a nie mozna z niej zrobic rolno-budowlanej ? Moj kuzyn mial teren rolny i przeksztalcil na rolno budowlana i postawil dom. Nie martw sie moj kierownik budowy mowi ze juz niedlugo maja zniesc pozwolenia na budowe wiec moze bedzie latwiej ;-)

reklama
Madzia z tego co wiem to nigdy nie mozna bylo budowac sie na gruncie rolnym. Popytam znajoma co siedzi w takich rzeczach moze cos podpowie.

Do góry