reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Piotrusiowi tez bulgocze w brzuszku. myślałam, że to od antybiotyku, ktory dostaje od urodzenia, co prawda bardzo minimalna dawkę, ale dostaje. Od tamtej niedzieli robi 10-15 kupek, o różnej wielkości i kolorze. W czwartek byliśmy od gastrologa, bo boje się, że ma podrażniony żołądek od leków. Oddaliśmy kał do badania, jutro mają być wynik, zobaczymy.

reklama
U nas juz nie ma problemów brzuszkowych i w brzuszku spokoj. Ale dzisiaj bylismy cały dzień poza domem i Sonia miała tylko króciotkie drzemiki po 15 minut moze spała z 1-1,5godz w ciagu dnia była tak zmeczona ze nie mogla zasnac i teraz co chwila sie budzi :-:)-( Ostatnie kilka dni to spi w ciagu dnia tak od 12 do 16/17 jednym ciagiem wiec dzisiaj napewno dzien dal jej w kosc...

Szczerbatka my mamy tiny love i naprawde jest super, Sońka ją uwielbia :-) Wiec polecam.

Dziewczyny a od ktorego tyg zauwazylyscie pierwsze kolki u dzieci?
I jeszcze mam pytanko - czy przy karmieniu piersią pionizujecie dzieci? Wszędzie piszą że nie trzeba, a przy pionizacji dziecko się rozbudza - i u mnie tak jest. Po karmieniu piersią kładę Ale tylko na boczek, póki co jest ok, ale boje się właśnie kolek

Smerfeta, w szpitalu też mówili że przy cycu nie trzeba ale ja podnosilam Zosie zawsze bo jak jej nie wzięłam do odbicia to ulała albo i tak budziła się z płaczem bo chciało się beknac. Teraz już rzadziej bo jak się wybudzi to koniec ;) ale wiem kiedy jej się chce odbić i wtedy podnoszę.

Smerfeta u nas kolki sie szzybko zaczely jakos kolo 10 dnia.. Ja Zosie zawsze pionnizuje po karmienniu ale raz odbije raz nie. Poza ymm moja niunia to mala ulewacczka,nawet jak odbije to i tak uleje. Macie jakies sposoby na te ulewania??

my mamy fisher price rainforest Marcysia ją lubi.

Ja tak z innej beczki. Dziewczyny czy dajecie swoim dzieciom cos innego niż słoiczki np. biszkopty, chrupki kukurydziane? Dzisiaj jadłam rano babkę i Marcysia tak na mnie patrzyła ze nie mogłąm sie oprzeć i dałam jej pociumkać jak zabrałam to straszny wrzask był i stad moje pytanie czy w 5-tym miesiacu mozna juz coś dać czy jeszcze poczekać?

reklama
Magda zapisałam sobie nazwę kropelek na kolki, zaraz po karmieniu wyrwę się do apteki i do przychodni więc kupię co trzeba. I muszę kupić wit K+D bo od 2 dni idziemy tylko na cycu :happy: a mam tylko wit D w domciu

Montana a Zosia nie wybudza Ci się przy pionizacji? u nas jeszcze nie było ulewania

Kasik ładnie już sobie wszystko ułożyłaś. Bardzo dobrze, bo jak wyjdziesz ze szpitala nie będziesz miała siły na te układania itd. Ja ledwo żywa wszystko dorabiałam sobie, było mi na prawdę ciężko, czułam się mega osłabiona + oczywiście ból w brzuchu i w plecach. Co do przewijaka - ja preferowałabym zamontowanie na środku

A tak w ogóle, w środę zeszłego tygodnia zeszła ze mnie woda, ciągle sikałam i teraz aż się dziwię, że mam tak chude nogi, ręce i twarz. A myślałam że w tych miejscach nic nie utyłam ;-)

Do góry