reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

reklama
Ja tez tego nie rozumiem se wszystko jest be . Kiedys gadalam z moja babcia to mowila ze smoczkow nie bylo to wiazalo sie supel na szmacie maczalo sie wodzie i cukrze i dawalo sie dziecku do ssania. To tylko jeden przyklad a jest ich wiele. A teraz smoczek taki sraki ortodontyczny i full rodzaji wszystkiego .

My z chodzika na pewno korzystać nie będziemy bo ortopeda stanowczo odoradził, powiedział że niekorzystnie wpływa na rozwój dziecka (również tego z zdrowymi biodrami ) ja więc z oczywistych względów nie zaryzykuję :sorry:...
O skoczka muszę zapytać ...

Mi się wydaje że problem leży w tym że każde dziecko rozwija się inaczej i każde w innym momencie będzie gotowe na chodzik czy skoczek i pytanie czy rodzice wiedzą kiedy ... poza tym jak z wszystkim kwestia umiaru czasowego ...

Infinity wyjasnilas wlasnie to o co mi chodzilo tzn ze nie wiadomo kiedy to dziecko juz jest na to gotowe...

Jedyna ktora mnie poparla w tej opinii;);)

No to jeszcze jedno pytanie. Wczoraj ogladalam taki program i tam byl pokazane jak rodzice wchodza na kapiel z niemowlakiem pod prysznic tzn. Biora na rece i do kabiny a woda leci na dziecko. Co o tym myslicie? Slyszalyscie o takim sposobie?

Ja zaczelam Hanie wsadzac do skoczka i chodzika jak juz umiala sama siedziec ladnie prosto. I ona nie chodzi w chodziku tylko w nim siedzi albo stoi. Jak zobacze ze zacznie probowac w nim chodzic to wtedy z niego zrezygnuje .

Bziumelka ja po prostu jestem zdania że najważniejsze nie szkodzic ... jestem generalnie zwolenniczka gadżetów i zabawek rozwijających dziecko ale też uważam ze są pewne etapy rozwoju i umiejętność które dziecko powinno nabyć samo a nie umiejętnie użyty chodzik może to właśnie zaburzyć. Dodatkowo kwestia zdrowotna a to w ogóle bezsprzecznie jest najważniejsze.
A argument że większości nie szkodzi do mnie nie trafia (...).
I żeby nie było - nikogo nie krytykuje - oczywistym jest że każdy decyduje sam i wybiera to co wg niego dla jego dziecka jest najlepsze :tak:

Bziumelka powodzenia na szczepieniu ;-) bedzie dobrze . Serce matki krwawi jak dzidzie boli ale to dla jej dobra tak sobie tlumacz moze lepiej Ci bedzie ;-)

reklama
Do góry