reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

świetne krzesełko... ale ten wpis - nie więcej niż 11 kg i 75 cm...
co do kg to jeszcze spoko - Janek ma około 8, ale te 75 cm to trochę mało bo już mamy 70 - mierzony był dwa tygodnie temu prawie, więc byłoby na krótko...

reklama
Bziumelka chyba z tym zabranianiem to lekka przesada, że chodziki są aż tak niezdrowe że taką krzywdę zrobią naszym dzieciom. Mój syn miał chodzić i jakoś nic specjalnie strasznego mu się nie stało a było to dość dawno i myśle ze teraz ich wykonanie jest dużo lepsze, nie dajmy sie zwariować.

ema ja też to czytałam ale wiesz skoczek będzie podobał się maluchowi do puki nie załapie że moze już sam się podnieść i chodzić a to dość szybko idzie.

Moja Hania ma i skoczek i chodzik i nie slyszalam zeby byly nie zdrowe dla dzieci skoro sa dla nich przeznqczone i od danego wieku....

No wlasnie te chodziki zle wplywaja na postawe u dzieci, ja tam nie mam doswiadczenia tylko sugeruje sie roznymi opiniami i chyba mimo wszystko sie na chodzik nie zdecyduje. Za duzo mi w glowie zostalo:(. Chociaz wiem ze ludzie gadaja na wszystko ze zle... Ale na te chodziki juz jestem na nie, na cos trzeba byc...:)

Znam duzo dzieci glownie 2 czy 3 latkow ktore uczyly sie chodzic w chodakach i jakos nie maja zlej postawy... Ja tam w to nie wierze.

Jestem podobnego zdania co Dziewczyny, jeśli by wierzyć w to jakie potworne krzywdy dzieją się dziecku w chodziku czy skoczku to byłyby wycofane całkowicie ze sprzedaży, nie miały atestów, a całe pokolenie dzieci, które w chodzikach sobie śmigały, byłyby jakimiś kalekami ;-)Każda z nas zna chyba przynajmniej 1 czy 2 dzieci które miały chodziki i nic zupełnie złego im nie jest. A czy któraś zna dziecko, które przez chodzik czy skoczek jest poszkodowane? Ja nie znam :)

reklama
Też uważam , że chodziki czy skoczki nie maja złego wplywu na nasze fzieci , i nie znam dzieci , ktorym coś dolegalo wrecz przeciwnie dzieciatka maja frajde, ze cos sie wokół nich dzieje, szybciej załapać mogą chodzenie.Wiem po Hance jaka jej frajde przyniosł ten skoczek na futryne montowany, jak go widzi to smiech niesamowity i az sie trzesie jak ja w niego zapinam☺

Do góry