reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Jeżeli będzie pomagał (zdarza się że takie leczenie nie przynosi skutków i wtedy operacja ) to teoretycznie 4 do 6 miesięcy a dopiero 1 miesiąc minął :-( mi się wydaje że całą wieczność go już nosi ... nawet zmiana pieluchy jest utrudniona, większości ubrań nie daje rady nosić, strasznie to uprzyksza życie ale wiadomo - zdrowie najważniejsze.

reklama
Magda nie mozliwe ze @ podobno do 56dni krwawienia nie sa okreslane jako @ i nie zaczynaja nowego cyklu. Ale to czytalam jakis artykul wiec nie wiem czy to prawda. A karmisz tylko piersia?

Infinity jak czytam o tym mechanizmie to brzmi jak jakies narzedzie do tortur:(:( Biedna ta Twoja coreczka.

Oj Infiniti naprawde to przykre ;/ ale nie martw sie szybko zleci a mała odżyje jak jej zdejmą to dziadostwo. Patrzylam na interneci jak to wyglada i moze rzeczywiscie malutka sie nie zmiescic :/

Bziumelka, dzisiaj równo 7 tygodni jest. Kurczę sama nie wiem ale od rana ból brzucha taki @ i skąpe krwawienie. Karmię tylko piersią.

Infinity, jejku to musi być małej niewygodnie ale jeśli ma pomóc to trzeba.

Infinity - racja jedz i zmierz bo szkoda wydawac pieniedzy jak ma byz bezuzyteczne. Wizyta juz niedlugo i wierze ze okaze sie ze jeat duza poprawa! Tego sie trzymajmy...

Dziewczyny a mi rosnie jakis gadulec..wczoraj z zegarkiem w reku od 16 do 20 buzia jej sie jie zamknela -ciagle gada, krzyczy, guga i to tak głośno ze uszy wiedna. Komiczna ta moja córa :)

Esiek to fajnie ze już tyle gada. Ja tam uwielbiam jak Sonia sobie tak gada chociaz słownictwo bardzo ograniczone:-):-) Gosia napewno zna duzo wiecej ciekawych słówek:-):-)

Magda ale powiem ci ze mnie od 3dni tez pobolewa podbrzusze tak na @ ale nie mam zadnych krwawien. Chociaz dziwne to by było jakby przyszła bo moja bardzo duzo zssie cycka ale w nocy mało wiec moze tez niedługo dostane:-( A jak przyjdzie to bede musiala jakas antykoncepcje wprowadzić:-:)-(

Magda to bardzo mozliwe ze @ dostalas badz dostaniesz. To ze sie karmi piersia nie oznacza ze @ nie przyjdzie. Wszystko zalezy od hormonu prolaktyny.

To prawda. Karmienie mało ma do @ chodzi o prolaktyne. Sasiadka karmi tylko cyckiem i dostala @ a mala urodzona w grudniu.

Bziumelka - slownictwo bogatsze z dnia na dzien, tak jak i glosnosc i intonacje ;)

Wlasnie zostala dzis z moja mama bo musialam cos zalatwic wracam do domu a tu ryk, histeria ale jak tylko mamusia wziela na raczki cisza... cudowne :)

Ogolnie to dziwne bo normalnie zostaje z moja mama ale chyba za rzadko ja zostawiam i robi sie mamincóruś ;) Poza tym chyba pierwszy zabek jej idzie bo poliki takie rumiane non stop i na dolnym dziasle cos mi jasnego przeswituje.

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny.
Rozmawiałam jeszcze z siostrą i ona też szybko @ dostała. Urodziła córkę 13.11 a koniec grudnia dostała @.
Boziu nie wyobrażam sobie teraz antykoncepcji ... co to wogóle jest hahahaha ;)
Miałam jedną przygodę z pigułkami na początku związku z mężem ale miałam po nich takie jazdy że masakra.

reklama
Infinity kurde, to niesprawiedliwe, że taka mała Niunia musi się tak wycierpieć! Oby szybko się wszystko naprostowało

Esiek ale będziesz miała wygadaną córę! No i czekamy na wieści o ząbku, szybciutko by był jak to to:)

U nas też rośnie mała gaduła w domu, ale jeszcze większa wiercipięta niż gaduła, bo u nas w domu teraz zaczęło się wielkie pełzanie! Fifi jak przekręca się co chwilę z plecków na brzuszek to próbuje wypełznąć poza matę, co się nastęka i nagada przy tym to głowa mała :-D I na całe szczęście to samo czyli... MAMINSYNUŚ!!! jeah jeah jeah :D Mimo, że Fifi co dzień zostaje z babcią na 4 godzinki jak mama idzie do pracy, mimo że tata robi przy nim wszystko to i tak odwraca głowę od wszystkich i wciska się moją szyję, żeby tylko nikt go od mamusi nie zabrał... tak jak Esiek piszesz cudowne :))))))))

Do góry