reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Dzięki dziewczynki za podpowiedzi. Męża wysłałam po Delicol, aczkolwiek kazalam zapytać farmaceutkę co sądzi o Infacolu i Boboticu dla takiego maluszka. Wczoraj zjadłam pierogi ze śmietaną i obawiam sie że moze ta śmietana zaszkodzila. Muszę wyeliminować z diety chyba mleko krowie i produkty z nim powiązane, zobaczę czy to nie alergia na to mleko. Achh serce boli jak nie można pomóc własnemu dziecku :(.

reklama
Montana to naprwno nie od pierogow ze smietana. Znam takie dziewczyny co karmiac piersia jedza wszystko od samego poczatku. Nawet u mnie w szpitalu po porodzie dostalysmy parowce z owocami i ze smietana na obiad. Jezeli by to byla skaza bialkowa to wydaje mi sie ze maluszek mial by wysypke albo zmiany na skorze. Ale moge sie mylic.

montana u nas zaczęły się kolki od 6 tygodnia i zakończyły się przed 4 miesiącem. Przerobiliśmy chyba wszystko (mimo, ze u nas te kolki nigdy jakieś dramatyczne nie były, ale wiadomo- chce się temu dziecku ulżyć): Infacol, Sab simplex, Delicol, Bobotic forte, Debridad- właściwie wszystko pomagało na podobnym poziomie czyli działało jakieś 3 dni potem koniec. Debridad raczej na zaparcia pomógł. Delicol- uwaga u nas w nasilił bóle, to są czyste enzymy trawienne, więc jesli nie ich brak jest problemem u Twojej Niuni, to nie pomoże albo jak u nas pogorszy. Obserwuj, bo jednak czasem pomaga dzidziusiom. I wytrwałości Kochana- to minie! Szybciej niż Ci się wydaje :)

Montana kolki moga byc od narodzenia tak naprawde. Mi lekarz pozwolił dawac espumisan i bobotic forte od poczatku i tak dawalam, zreszta w szpitalu polozne tez dawaly dziecia wiec napewno jest to bezpieczne. Dawaj taka dawke Simeticony aby wychodzila co w sabsimplex.

Lilka ale tu pewnie nie chodzi o skaze tylko o to ze laktoza zle dziala na jelitka i dziecku gorzej jest sie wypróżniac ja jak ograniczylam nabial ale o polowe to tez zauwazylam ze Sonii lepiej sie załatwić i wyprykac.

Dziewczyny to ja z tych co karmią piersią i je wszystko :) w szkole rdzenia laktacyjna mówiła ze teraz jest nowa szkoła i mozna jesc i pić wszystko :) zapomniałam zapytać tylko czy serów plesniowych to tez sie tyczy :) bo alkohol to wiadomo bo do krwi die przedostające procenty :)

Wczoraj byliśmy u pediatry bo młody niestety katar miał i częściej psikal a ze idzie weekend to wolałam zeby go osluchal , osluchal i ok , prawdopodobnie dopiero cos sie rozwija no ale u nas M i Ja podziebieni :/

Dziewczyny kupiłam projektor- pozytywke Franio jest nią zachwycony polecam :) ma 28 melodyjek/odgłosów . Najbardziej podoba miś wp szum wody albo jak ząbka rechocze :) sa tez kołysanki , jest tez wejście na kartę pamięci , zapewne mozna swój repertuar wgrać :) a na suficie wyświetlając siebibrazki :) wstawiam linka KOLOROWY PROJEKTOR LAMPKA Z POZYTYWKĄ, NOWOŚĆ! (5148611869) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
ImageUploadedByForum BabyBoom1426334262.229352.jpgImageUploadedByForum BabyBoom1426334286.437380.jpg

Załączniki

• ImageUploadedByForum BabyBoom1426334262.229352.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426334262.229352.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 63
  • ImageUploadedByForum BabyBoom1426334286.437380.jpg
    ImageUploadedByForum BabyBoom1426334286.437380.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 53
Genna super Franio a i projektor też ;) ja mam z chicco ale rzadko wlaczam chyba musze to zmienic ;)
Montana polecam noszenie malej na dłoni brzuszkiem do reki to naprawdę działa cuda. Jak byłam z małym w szpitalu to tam był taki mały Jasio on miał straszne kolki nic nie pomagało a wyciszał się i uspokajał właśnie w takiej pozycji u taty najlepiej ;)
Lenkabar no moj mały do chudzinek nie należy ale widze że mu tak smakuje to mi szkoda mu nie dać ;)
Madzia moj jak poczuł inne jedzonko to mleczko też poszło w odstawke ale 3 butle zjada ;)

Ostatnia edycja:
Majka muszę spróbować takiego trzymania jak piszesz :), bo ogólnie widzę że jak na brzuszku malutką położe to też jest jej lepiej ;-).

Genna zazdroszczę ci że mozesz jeść wszystko, a maluszek nie ma żadnych dolegliwości. W szpitalu jak rodzilam byla położna laktacyjna, ktora też mówiła że mogę wszystko jeść, poza tym mówiła ze kiedyś dziecko musialo odbekiwać po jedzeniu teraz juz nie. A położne te zwykle zaprzeczaly, kazaly odbekiwać, a i jak wypilam sok jabłkowy to malutka tak cierpiala i mówili ze taki sok fermentuje w jelitkach maluszka. A laktacyjna wczesniej dala przyzwolenie na taki sok heh, co szkola to inaczej. Wolę uważać.

Moj M kupił ten delicol, farmaceutka nie chciala sprzedać Bobotica bo jest od 1 m :baffled:. Ale jak nie pomoże ten delikol to pojde do innej apteki i kupię Bobotic. Kupił też herbatkę koperkową i mówiła bym ją piła, a dodatkowo dawać z butelki po 10 ml dla niuńki. No zobaczymy :sorry2:

Dziewczyny no nie ze tak kolorowo u nas bo młody strasznie ulewa , nawet bo długim kangurowaniu, odbiciu i takie tam , jak go odkładam do łóżeczka to zaraz , albo czas manewry na rękach , tylko go odwroce na plecaki :/

reklama
Mam prośbę do mam posiadającech Chicco Polly Magic 3w1 - podajcie mi proszę jaka ma szerokość (w miejscu nóżek) wersja dla maluchów z wkładką czyli ta pierwsza od urodzenia. Zastanawiam się nad kupnem ale muszę wiedziec czy moja niunia zmieści się w tym wstrętnym aparacie na nogach a zajmuje on prawie 40 cm ....

Do góry