reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

No właśnie my z tym chodzeniem spać mamy problem, bo Mały nam za wcześnie zasypia, przez to że nie idzie mu za dobrze spanie w dzień.
dzisiaj w ciągu dnia w sumie spał raptem 1h40min. Więc o 19:00 już padł. Ale jak zasypia o 19:00, to karmimy go na śpiocha koło 22:30-23:00, ale wtedy się budzi koło 6 rano. parę razy nam się udało go przeciągnąć do 21:00 to wtedy śpi do tej 7:00-7:30. Pomimo tego, że mały i tak ładnie śpi i długo to ta 6 rano mnie męczy, bo jak się budził o 3:00-4:00, to dawałam butlę i spał do 7:00-8:00. A o 6 rano jest już widno więc on się rozbudza i wtedy nie ma mowy o dalszym spaniu.

A mój przystojniak na chrzciny był ubrany tak :-p

Załączniki

• IMG_3893.jpg
    IMG_3893.jpg
    26,1 KB · Wyświetleń: 42
Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny widzialam kiedys u Was zdjecia dzieciaczkow z fajnymi naklejkami np moj pierwszy dzien babci, pierwszy miesiac itp. Wydawalo mi sie, ze wrzucilam do ulubionych. Teraz niestety nie moge ich znalezc. Dajcie prosze namiary jak macie, bede wdzieczna.

Kasik nie pomoge bo nie bardzo wiem o co chodzi.
Bzi ziok u nas maly też wstaje o 6 ;/ masakra jak prześpi ładnie noc to jeszcze pól biedy ale czasem jest tak że budzi się kilka razy i trzeba go usypiać a o 6 i tak dzień zaczyna ;/

Majka, to ja raczej narzekać nie mogę bo na prawdę sporadycznie się zdarza, że Michaś się obudzi np. o 5:00 ale wtedy zazwyczaj wsadzam mu smoka i śpimy dalej. No a o tej 6:00 to już smoczek nie pomaga, zaczyna się rozbudzać, chwilę leży, wzdycha, stęka, potem zaczyna robić afiu...i takie tam, jak dalej nie reagujemy to zaczyna śpiewać i piszczeć, ale tym sposobem robi się zazwyczaj 6:40.
Myślałam, że za którymś razem jak nie zareagujemy od razu to zrozumie, że trzeba jeszcze spać ale niestety nie zrozumiał do tej pory. No i jak zje o 7:00 lub przed 7 to bardzo rzadko zdarza mu się jeszcze zasnąć, czasami po godzinie zaśnie, a czasami dopiero po 3. A i tak wtedy z biedą śpi godzinkę.
No i jeszcze się obawiam, że jak coraz wcześniej będzie się robiło widno, to on coraz wcześniej się będzie budził. A najbardziej mnie martwi zmiana czasu, bo właśnie powoli wypracowaliśmy w miarę stałe godziny jedzenia, a teraz będzie trzeba znowu wszystko przestawiać. Bo przecież dziecku się nie da wytłumaczyć, że ma godzinę dłużej, czy krócej pospać. Jeszcze sobie nie wyobrażam, jak mam ogarnąć zmianę czasu, żeby mi się wszystko nie rozsypało.

Ostatnia edycja:
Lilka a próbowałaś deserek z suszonych śliwek? U nas był 1 dzień gorzej z kupką, dałam śliweczki suszone gerbera i kupka jak ta lala poszła :)

lilka - my przez problem z kupą przeszliśmy na bebilon comfort... co prawda ja daję łącznie w ciągu doby tylko ze 150 ml mm, bo staram się ile mogę piersią jednak karmić, ale jak dawałam Nan pro to było widać że Janek się z tą kupą męczy... teraz przy bebilonie też nie zawsze jest kupa codziennie, ale nawet jak nie ma to nie zauważam u małego problemów z brzuszkiem, po prostu wychodzi na to że nie potrzebuje codziennej kupy.
nie wiem jak by to było przy karmieniu mm, któraś z dziewczyn polecała mi bebilon comfort, więc może się przypomni, bo ja już nie łapię czasami kto, co i jak - trochę mało się udzielam i osoby mi się mylą...(mam tylko nadzieję że to nie ty polecałaś ten bebilon, bo śmiesznie by wyszło:))

reklama
Bzibziok u nas ze spaniem dokładnie tak samo jak mała przebudzi się tak około 4 i zje to śpi do 7.30-8. A jak przebudzi się około 6 to już nie chce spać dzisiaj np tak było obudziła się o 6.25 i po spaniu.

Do góry