reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

a mam jeszcze w zapasie kupiony sinlac, który spróbuję mu właśnie dać z owockiem może zamiast mleka o 10:00.

To ja poruszę jeszcze jeden temat, a o której Wasze dzieci zasypiają na noc, tak na dobre??

Ostatnia edycja:
reklama
a na co ten sinlac. ?

Co do kup to dlatego dzisiaj podałam śliwki powinny troszkę rozluźnić kupkę, a kolor dokładnie tak jak piszesz zależy od obiadku.
Ja od miesiaca zapisuję ile mała je doktor mi kazała w poniedziałek mam wizyte u niego i zobaczymy co powie.

A gluten szukałam taki w proszku ale nie było mam taki deserek z biszkoptem i to chyba poda i dzisiaj w niemczech kupiłam z sucharkami i też podam

sinlac to taka pierwsza kaszka bez glutenu i laktozy. Mi pani dr powiedziała, że póki wprowadzam kaszki i warzywka, to żeby się jeszcze wstrzymać z podawaniem glutenu do 5 miesiąca.
A ponieważ u nas było ciężko ze znalezieniem odpowiedniego mleka modyfikowanego, to trochę się obawiam różnych kaszek że małemu na brzuszek zaszkodzą i ten sinlac jest właśnie taki najbezpieczniejszy na początek. A po sinlacu mam kaszkę mleczno ryżową o smaku bananowym bez cukru - takie coś bobovity znalazłam.

002-1.jpg

Załączniki

• 002-1.jpg
    002-1.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 44
Janek chodzi spać po kąpieli i jedzeniu - najczęściej zasypia przed 20, czasami pomarudzi ale max do 21 i śpi ostatnio do 6 - 7 (choć zdarzają się przebudzenia koło 4, ale na szczęście rzadko i wtedy tylko cycek i śpi dalej).

My mamy straszne problemy z kupka . Dzis byl 3 dzien kiedy Hania nie mogla zrobic tak biedna plakala dalam czopek i poszlo. Od ok tygodnia daje duphalac i nic nie pomaga. Chyba czeka nas zmiana mleka... Bylam u pediatry i jak nie pomoze to co dala to zmiana mleka. Mowila ze zdarza sie tak ze dziecku nagle przestaje odpowiadac mleko .

reklama
Do góry