reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Ema moze i ja bo Hania dlugo byla na bebilonie comfort 1 potem przeszlismy na zwykla jedynke a teraz przy tej 2 zwyklej problemy . Hania od zawsze robila kupke co 2 dni nawet jak byla noworodkiem. Ale teraz to co sie dzieje to masakra.

reklama
Hania zasypia miedzy 20 a 22 roznie zalezy jak wypadnie ostatnie karmienie i spi do 8 potem je i spi dalej. Codziennie wstajemy po 10 ;-)

Kasik nalepki ti babylep. Moja kolezanka to robi ;)

Gosia je ok 19.30-20.00 i budzo sie ok 6-7 zje i jeszcze dosypiamy godzinke albo dwie. Juz od dluzszego czasu tak jest.

A my w remoncie, robimy Gosi pokoj. Mam ogromny dylemat z kolorami meble mam szarobraz z ikei i 3 sciany di pomalowania bo jedna to szafa zabudowana. Mysle o pudrowy roz + beż albo pudrowy roz+zielen stlumiona. Rozowa tylko jedna sciana. Do tego zamowilam pompony tiulowe ecru i planuje je powiesiec w oknie i skusilam sie na tiulowy baldachim od sufitu do samej ziemi ( kiedys uwazalam to za tandetne ale teraz wiele rzeczy sie zmienilo :) ). I wlasnie przy suficie skad wychodzi baldachin tez beda pompony.W przyszlosci chcialabym jej wstawic teepee bo to super sprawa dla starszych dzieci. Musze dzis wybrac wykladzine. Moze za tydzien wrzuce jakas fotke. No i zmienie ochraniacz w lozeczku na ten z poduszek (kiedys byla rozmowa o tym na ciezarowkach) bo jednak siedzi mi to w glowie jeszcze od ciazy ...

U nas po wczorajszej marchewce byla kupa dzis juz o 7. Dzis marchewki cd a jutro dam brokuł.

Na czas remontow mieszkamy u moich rodzicow - źyć nie umierac - ja leże a dziadki szaleja. :D

Majka o kurde to niezle przeszlas z tym bezdechem
To u mnie jak Sonia czasami mocno placze to tak jakby lapala bezdech, robi sie czerwona jak burak ale cale szczescie szybko puszcza ale nerwyvi stres sa.

A co do spania to u nas dzisiaj rekord. Zasnela o 20.30 o 21.30 jeszcze szybki cyc i pobudka o 2.30. O 3ej juz spala i pobudka dopiero o 7.30. Teraz walczy ze soba a ja mam nadzieje ze jednak przegra i zasnie:)

dziewczyny doradźcie... przytrułam się czymś wczoraj... skończyło się w nocy na wymiotach i biegunce (na szczęście tytlko raz, więc jelitówkę wykluczam)... tylko teraz nie wiem... mogę Jankowi dać mleko z piersi??trochę się boję więc rano dostał mm, ale może któraś z was wie coś na ten temat...

co prawda wieczorem dostał cycka i na razie nic się nie dzieje...

Esiek a kolezanka nie ma strony internetowej, tylko fb? Na fb znalazlam maila do zamowien ale przydalaby sie jakas konkretna oferta z galeria. Pokoj juz sobie wyobrazam, cudo. Nie bron sie przed rozem bo i tak go nie unikniesz, chyba, ze dodatki beda rozowe, wowczas moze rzeczywiscie zielen, seledyn lub mieta. Teepee sa super, dzieci bardzo lubia wszelkiego rodzaju namioty tylko trzeba miec na nie sporo miejsca.

Ostatnia edycja:
Kasik - chyba www nie ma jak chcesz dam ci do niej numer telefonu to ci wysle wszystkie wzory.
Pokoj spedza mi sen z powiek ale co mi wyjdzie zobaczymy....

reklama
Do góry