reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

MAMUSIE po IN-Vitro

Madzia u nas też 5 posiłków dziennie:

(godziny w przybliżeniu)
9:00 mleczko 120 ml (nie zawsze zjada całe rano, czesto np. 90-100ml)
12:00 kaszka: 150 ml mm+3 łyżki kaszki
15:30 obiadek 190 ml
18:30 deserek owocowy 125 ml + często 40-60ml mm
22:00 kaszka: 150ml mm+3 łyżki kaszki

W nocy nic. A w dzień jeszcze 3 razy dziennie pomiędzy posiłkami sok pół na pół z wodą ok 80-100ml. Poza porannym mleczkiem wszystko zawsze zjedzone do ostatniej kropelki niezależnie czy butlą czy łyzeczką

Ostatnia edycja:
reklama
002.jpg

madzia i piotr nie widać zdjęcia.

Lenka to u nas rzadko kiedy Marcysia zjada całe mleko za to obiadki i kaszka z owocam zjedzona do końca. Muszę też już wprowadzić gluten.

Madzia a jaka ty ta kaszke dajesz ? I jakie owoce ? Kiedy masz zamiar gluten wprowadzic i w jakiej formie?
Madzia i Piotr nie widze zdjecia ;/

U nas też marnie z piciem wychodzi, jak dziennie wypije 40ml czegokolwiek to jestem szczęśliwa. Dzisiaj nawet próbowałam dać mu soczek pół na pół z wodą i to też go nie przekonało. Jedyny moment kiedy jest szansa, żeby coś wypił to jak jest głodny, to w ramach małego oszustwa przyjmie wszystko, ale szybko się orientuje, że to tylko ściema.

Lenka ja też daję tą kaszkę Bobovita, ale właśnie nie po max ilości łyżek. tylko na 150ml wody daję 1-1,5 łyżki kaszki. I od czasu kiedy mu daję kaszkę to coraz mniej chętnie pije mleko samo.

Ja prowadzę statystyki i codziennie zapisuje ile Mały zjada i mi wychodzi ok 730ml z butli + 1/2 słoiczka obiadku +1/2 słoiczka owocka.

Ostatnia edycja:
majka do tej pory dawałam mm z kleikiem ryżowym a dzisiaj zaserwowałam niuni kaszkę ryżową o smaku waniliowym ja nie daję mlecznych kaszek bo Marcysia na mleko jest uczulona czyli zostają mi ryżowe. do tego dodaję 3/4 słoiczka owoców różnych banan, jabłuszko, jabłuszko z brzoskwiniami te które są po 4 m-cu dzisiaj pierwszy raz podałam śliwkę i smakowało i Marcysi i mnie :-D

Madzia u nas też bardzo zbite to pewnie po marchewce i u nas nadal kupa o 6 rano ;/ ja przestałam dawaç małemu kaszke na noc bo mi się wydaje że źle to znosił sprobuje jutro zrobic tak jak ty z ta kaszka mam ta waniliowa do wody to zobaczymy ;) albo zrobie z ta mleczna juz sama nie wiem ;)

reklama
Do góry