reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

To ile się je nie ma nic do tego czy dziecko jest duże czy małe. Ja dużo jadlam i w 32 tc dziecko walczyło 1570g czyli dolna granica normy. Po prostu dziecko jest małe i drobne. A po drugie to te wagi różnie z nimi bywa, bo mogą mylić się plus/minus 500 g także spokojnie i się nie ma co martwić na zaś.

A mnie skurcze męczą...

reklama
Witam
ja tam wolałabym by moja kruszynka jeszcze ten bity miesiąc poczekała :) niech podrośnie i sił nabierze :tak:
u mnie cd prania i prasowania - masakra jakaś :-D nigdy nie lubiłam prasowac a te maleńkie ciuszki to chyba rozmnażają sie w trakcie prasowania :) końca nie widać hehe - ale bedę silna i ogarne je jakoś w końcu nie dziś to jutro itd hehe

kciuki za wszystkie wizytujące dziewczyny i dobre wieści
i mam nadzieje że szpitalnie ok (bo coś teraz wątku o wieściach ze szpitala nie ma) i trwajmy w dwupaku jeszcze chwile :)

Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia

KIMKIM to że córeczka będzie drobna wcale nie musi znaczyć że będzie słaba... teraz najważniejsze wytrwać do końca, nie przemęczaj się i dbaj o siebie, fakt że to ile jemy wcale nie wpływa na masę płodu tylko geny jakie odziedziczyła. Na tym etapie ciąży ważna jest podaż białka (mięso, ryby), wapnia, żelaza, magnezu i potasu. Ja z kolei bym chciała niebawem urodzić bo naprawdę w nocy brzuch mnie boli cały i nie mam już siły. Odkąd brzuch się opuścił to jest mi słabo jakoś... ehhh

medzik to jeszcze nie jest takie wysokie ciśnienie, ja w sumie całą ciążę mam podobne ale tylko w gabinecie, bo w domu niskie. może się zestresowałaś na wizycie i skoczyło.

Ostatnia edycja:
no z tymi genami coś jest ja podobno urodziłam sie 2900 wiec też malutka, młodsza siostra jeszcze mniej bo 2850 tylko starsza siostra była coś koło 3400 - wiac może taka uroda mojej rodziny :) - szkoda że później waga nie jest łaskawa hehe
Ja u siebie nie zauważyłam opuszczenia brzucha a mimo to nocne turlanie się po łóżku to wyzwanie :)

kimkim no widzisz, więc nie ma się co martwić tą wagą... tylko z tą pępowiną... może Twoja gin na tym starym usg nie dopatrzyła się. koniecznie musisz z nią o tym porozmawiać, ja chyba na Twoim miejscu zdecydowałabym się na ceserskie... mój brat się urodził z owiniętą pępowiną naturalnie, ale poród masakra a on niedotleniony, na szczęście nie odbiło się to na jego zdrowiu. Ja teraz się boję że historia się powtórzy i będę mojego gin dusić na następnej wizycie żeby dobrze sprawdził czy się mała nie owinęła.

ja mykam ubranka przebrać bo koleżanka chłopca urodziła a ja tam coś mam chłopięcego i mamy się wymienić, bo ona ma po córci :) ale będą jajka jak chłopaka urodzę, będę odmieniać

Ostatnia edycja:
Ciesze sie ze u Was po wizytach wszystko w porzadku. Ja ide w poniedzialek, ale to chyba bedzie tylko ktg, bo 2 tyg temu mialam USG robione. Trzeci dzien juz piore, prasuje i zostalo mi juz 1 pranie tylko. Ta praca to rano tylko bo po poludniu to juz jestem w stanie tylko obiad zrobic tak boli mnie kregoslup. No i dziwne, apetyt mam gorszy, waga stoi w miejscu od ponad tygodnia, a ja dolki lapie, cos sie dziwnego dzieje:confused:
Koreczek, w nocy tez masz skorcze? Bo ja juz przez nie sie budze, a w dzien sikam co chwile bo ciagnie maly w dol wtedy. No i boli troche. Za bardzo sie nie przejmuje bo pamietam poprzednio tez tak bylo, byle pecherz nie pekl:no:
A liscie malin juz mam, tylko boje sie jeszcze pic, dokoncze najpierw prasowanie:-)
Kimkim, masz racje, nalegaj na cesarke w tej sytuacji, lepiej nic nie ryzykowac. A z prasowaniem to mam identyczne mysli jak Ty:-D Nie stresuj sie juz ta waga dzidzi, moj pierwszy synek mial 2850 przy urodzeniu tj 39 tydzien, szybko nadrobil. Masz jeszcze duzo czasu:tak:
Ja mam wrazenie ze moj brzuch jakis mniejszy, wiec chyba sie obniza lub obnizyl.

Ostatnia edycja:
Wow! GRATULACJE!!!!!
No i waga taka w sam raz:-) Bardzo jestem ciekawa szczegolow, moze jak dojdzie do siebie to napisze cos na `´opowiesciach z porodowki´´. Super, to teraz sie chyba posypie reszta:-D

reklama
Do góry