reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.:. Mamusie marzec 2014 .:.

reklama
gratulacje zdrowego maluszka Kainkas!

ja byłam na wizycie dziś i lekarz stwierdził, że jeszcze z 2 tygodnie wytrzymam a potem moge rodzić ale.. ja chce troche dlużej wytrzymać... ale muszę leżeć.. ważne, że z małym wszystko dobrze :) i nie napiera już tak :)
powodzenia następnym, które będą rodzić życzę!!

ps a na kiedy miała termin kainkas? dużo wcześniej urodziła?

pozdrawiam

igem a czemu za 2 tygodnie masz już rodzic? Coś się dzieje, coś przeoczyłam? Bo masz taki sam termin jak ja, a mi się tam nie spieszy;-)

kainkas termin miała na 28 lutego :tak:

ahh już miesiąc leże nic nie mogę, mały nisko był i naciskał na szyjkę.. no i jest miękka, wszystko mi sie tam już przygotowuje do porodu, praktycznie co wieczór mam skurcze ( chyba te przepowiadające), bóle spojenia takie ciągnięcie.. więc grodził mi przedwczesny poród.. ja wyleżeć nie potrafię więc pewnie akcja się i tak zacznie wcześniej.. ale teraz jest troche lepiej bo mały się chyba inaczej ułożył i nie napiera już tak na szyjkę.. ale zobaczymy nie takie akcje niektóre miały a urodziły po terminie..
pozdrawiam jaspis trzymaj się jak najdłużej w dwupaku :)

igem pamiętam że miałaś nakaz leżenia, ale myślałam że już lepiej było u ciebie a widzę że nadal musisz bardzo uważać. Jeszcze troszkę musisz wytrzymać, wiadomo że im dłużej tym lepiej:tak:. Trzymam kciuki i pamiętaj - W LUTYM NIE RODZIMY JESZCZE!

hej dziewczyny!
Gratuluję dla pierwszej mamusi:-D Super wiadomość!
igem wytrzymaj jeszcze trochę !
kimkim mój też drobny będzie bo wg. ostatnich pomiarów jest raczej w dolnej partii siatki centyl owej więc spokojnie, usg zawsze też "oszukuje" trochę.
Ja bym chciała wytrzymać do daty wg. OM bo akurat tak mi się karnet na basen kończy:-p;-) Najwyżej będzie poród w wodzie ha ha ha, ja mam wizytę we wtorek więc zobaczymy co tam się dzieje. Puki co moje samopoczucie jest ok bóli żadnych nie mam skurczy też nie, śpię normalnie z jedną pobudką na wc, tylko brzuch przeszkadza w schylaniu się :baffled:
Ja musiała bym wstawić jedno pranie z rożnymi pierdołami ale nie wiem jeszcze chyba poczekam spokojnie.

Aaaa no i miałam Was się zapytać czy wy pierzecie zabawki pluszowe z elementami plastikowymi?? np zawieszki do wózka czy fotelika samochodowego? bo dostałam kilka po sis a są brudne i się tak zastanawiam czy można w pralkę to wrzucić?:confused:

no to bańka pękła i się zaczniemy rozpakowywać, gratki dla Kainkas!!!!! a ja mam taką skromną nadzieję że może ja będę następna ?! bo już mi strasznie ciężko, ale jeszcze trochę wcześnie, żeby tak za tydzień lub dwa wyskoczyło

Guziczek jak chcesz prać takie pluszaki to w specjalnych workach do prania, wtedy nie powinno się nic stać. bo ręcznie to tak nie wyzmiesz jak pralka i prędzej zapleśnieją niż wyschną a przecież brudnych dziecku nie dasz... Ja tam wszystko co mogę ładuję do pralki, nawet maty edukacyjne. pozdrawiam

reklama
maaadziarka no mam te woreczki do prania bo w nich piorę delikatne rzeczy np bluzki czy bieliznę ale wydaje mi się że one tak średnio pomogą bo boję się że podczas wirowania te zabawki z elementami plastikowymi się połamią czy coś... może włoże coś jeszcze do pralki np ręczniki? Wy pierzecie takie zabawki??

Do góry