reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie Lipcowe gotują:)

reklama
Ja robię z pomidorami i cukinią. Warstwa ziemniaków cukini pomidorów potem znowu tak samo i na końcu ser. Zalać pasatą. Ziemniaki koniecznie w przyprawach np bazylia czosnek oregano

Taka to 20 minut i gotowe. Jak dodasz mięso to dłużej.
 
Ja robię tak

Ziemniaki podgotowac w lupinkach, potem przestudzic, obrac i pokroic w grube plastry. Ułożyć warstwę w naczyniu zaroodpornym. Na to dac mięso podsmazone i przyprawione, może być mielone , może być w kosteczke, z cebulka, bez, jakie tam masz pod ręką. Na to ser żółty, zioła prowansalskie albo jakie tam masz ( bazylia, oregano, itp) i teraz w wersji bogatej dajesz szpinak albo brokuly czy inne warzywa, w wersji biednej pomijasz ten etap. Dalej znow ziemniaki, ser i zioła. Całość zalewasz sosem, co by sie trzymało. Ja sos robię jajko albo dwa, śmietana, sól, pieprz, musi być tak do ponad połowy zalane. I na około 30-40 min do piekarnika
 
reklama
Do góry