reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

  • Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamusie Lipcowe gotują:)

reklama
Ja robię z pomidorami i cukinią. Warstwa ziemniaków cukini pomidorów potem znowu tak samo i na końcu ser. Zalać pasatą. Ziemniaki koniecznie w przyprawach np bazylia czosnek oregano

Taka to 20 minut i gotowe. Jak dodasz mięso to dłużej.
 
Ja robię tak

Ziemniaki podgotowac w lupinkach, potem przestudzic, obrac i pokroic w grube plastry. Ułożyć warstwę w naczyniu zaroodpornym. Na to dac mięso podsmazone i przyprawione, może być mielone , może być w kosteczke, z cebulka, bez, jakie tam masz pod ręką. Na to ser żółty, zioła prowansalskie albo jakie tam masz ( bazylia, oregano, itp) i teraz w wersji bogatej dajesz szpinak albo brokuly czy inne warzywa, w wersji biednej pomijasz ten etap. Dalej znow ziemniaki, ser i zioła. Całość zalewasz sosem, co by sie trzymało. Ja sos robię jajko albo dwa, śmietana, sól, pieprz, musi być tak do ponad połowy zalane. I na około 30-40 min do piekarnika
 
reklama
Do góry