reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się z pracy po dwóch kawach. Nieprzytomna ostatnio chodzę mimo że u nas noce nie takie złe. Co prawda od dwóch dni potrafi się przebudzic z wielkim krzykiem bo żeby idą. Już sama nie wiem ile ich ma. Chyba czwórki ma już wszystkie ale jeszcze nie w całości. No i jedna trójka się chyba przebila.

Wiecie mam wrażenie że te panie w przedszkolu tak się przejmują bo to prywatne przedszkole i mają mało dzieci. Jakby był w większej grupie to myślę że by się tym tak nie przejęli. A tutaj widzę że bardzo duży nacisk jest na to by dzieci uczyć samodzielności. Czasem mam wrażenie że nawet zbyt duży. W końcu to grupa 2,5 latków! Moim zdaniem mają jeszcze czas. Trochę boję się jak to będzie po zmianie przedszkola na państwowe.

reklama
Dziewczyny wieki tu nie byłam ale powiem Wam szczerze, że prawdziwie za Wami tęskniłam :) Po wielu próbach w końcu udało mi się odblokowac konto i postaram się na bieżąco czytac co u Was :) Na razie jestem w szoku ile czasu minęło i jakie te Wasze Brzące już duże !!!!
Buziaki !!

Agmaa matko swieta pisz co u Ciebie bo ja sorki ale niczego nie pamietam:-(
Laski ale mam rozwalony dzien. M w domu, I do przedszkola nie poszedl-siedzi u sąsiadki, a A wył od rana aż dostal Nurofen i zasnął. W domu jak po wybuchu atomówki.. ale rosolek dla dzieci jest, gulasz z serc dla M też o galaretka z truskawkami tez:-)

mika taaak Szymek Szymek rośnie jak na drożdzach ma już 4,5 zęba :-) Niedawno zaczął chodzic i notorycznie walczy z telewizorem tzn chce go koniecznie zrzucic z szafki :) Od rana do wieczora mówi baba i tata ... mamę usłyszałam tylko kilka razy i to w kryzysowch sytuacjach ;-) Po za tym jest bardzooooo ruchliwym, żywym i głośnym dzieckiem i każdego dnia kocham Go za to coraz bardziej :tak: Wprowadziliśmy się na święta Bożego Narodzenia do naszego słynnego domu bez drogi dojazdowej o którym Wam tu ciągle trułam i w sumie powiem Wam, że dajemy radę Tzn nasz wózek wygląda przez to jakby użytkowało je co najmniej czwarte albo piąte dziecko z kolei ale chociaż wiem na co kasę wydałam i że wycisnę z tego wózka każdą zapłaconą złotówkę :-) Poza tym Szymek dalej jest na piersi, chciałam nauczyc go korzystania z nocnika ale nie wysiedzi na nim nawet kilka sekund więc jest chyba dla niego za wcześnie . Niestety nie przesypia całej nocy cały czas budzi się co najmniej 2 razy na jedzenie przez co nadal się nie wysypiam ale woda i smoczek nie zdały egzaminu. Jedyne co się udało to fakt, że od swoich urodzin śpi w swoim pokoju :tak: Dalej jestem z Szymciem w domu ale chcę wrócic do pracy dlatego rozglądamy się żłobkiem chociaż na samą myśl mam gulę w gardle... To taka nasza pigułka ale na bieżąco będę nadrabiała :)

Ostatnia edycja:
TRUSKAWKOWA widocznie ciocia miała lepszy obiadek;-)

AGMA witaj z powrotem

Udało mi sie ją drugi raz uspać ale ile to trwało:no:,jednak wole jak spi raz te 1,5h,musimy to jakoś ustabilizować.
Po dniu mamy fajnie,dostałam różę i laurkę,młoda śpiewała razem z dziećmi;-)
Wychowawczyni młodego zachwalała go że ma smykałkę do języków i żeby tego nie zmarnowac i zapisać go gdzieś,tylko cholera problem z dojazdami:zawstydzona/y:.Zobaczymy czy sie uda załatwić bo nabór już jest na wrzesień.

reklama
Cześć Agmaa

Milenka właśnie mnie ten przejściowy okres z drzemkami nadal dręczy. Wczoraj spala tylko godzinę i tylko raz. Wieczór juz była masakra, za to noc super. Dziś śpi juz drugi raz.. Pewnie jej się wszystko ustabilizuje jak do pracy wrócę.. Grr ... a nie mają języka w szkole?

Marcia te panie to chyba mają przerost ambicji. Bez jaj. Przecież to malizny jeszcze straszne.

Truskawkowa może knajpe otworzysz? Chętnie wpadnę ;-)

Man ochotę się zdrzemnac z K.. ehh
pogoda dziwna, zimno strasznie ale szczęśliwie nie leje

Do góry