reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Ja pije kawę i kończe sie szykować bo idę z młodą do szkoły na dzień mamy;-).Mojej spanie się rozwaliło kompletnie,o 22 nie mogę zaciagnać do spania a rano po 9 już na drzemkę by szła,tylko w takim systemie na jednym spaniu nie pociagniemy,bo wczoraj padła po 17!Dziś mi pasuje bo się prześpi przed przedstawieniem;-)

Moja na pierwszą drzemkę dziś wybierała się o 7.30. Z tym, że ona od 3-4 nad ranem wala się i jęczy. Dziś spała z nami od 4 i wstała o 6.30. Zwykle spać chodzi o 8.30-9.00.

Moja już o 9 chciała spać, przetrzymałam ją do 10. Teraz lecę na ogródek. Obiad już mam :-p

Milenka udanego świętowania. U nas w sobotę festyn rodzinny z okazji Dnia Matki i Dnia Dziecka. Oby pogoda dopisała, bo dzisiaj zimno bardzo.

Ja tez juz obiad mam, F ani myśli na drzemkę (no ale sie nie dziwie).

Bawcie sie dobrze [emoji6]

Zapodałyście mi tyle stron do doczytania że dopiero skończyłam!! Kto to widział tyle pisać pod moją nieobecność?
USG ok ale bardzo szybkie, idę 1.06 na powtórkę do porządnego lekarza z dobrym sprzętem.

milenka30 rower zrozumiem (choć to było jedno z pierwszych pytań u pedagoga sprawdzającego przygotowanie do szkoły) bo nie każdy musi załapać ale huśtawka??:eek::szok: Skakankę mój dostaje do ręki ale ze skakaniem jest różnie.

...
Bo z tą szkołą to jest jak zwykle w Polsce,niby obnizyli poziom nauczenia ze względu na 6latki w szkole ale o tym że w 2klasie już poziom jest normalny+nadrabianie zaległości z 1klasy to nikt nie mówi.Według nowego systemu pierwszoklasista ma mieć tylko 40minut nauki w szkole,reszta to zabawy w grupie.Tylko każdy nauczyciel wie że po takim systemie nie da rady uczyć dzieci w 2klasie i nie oficjalnie zadają dodatkowo.My kupowalismy dodatkowe książki do prac w domu i nie ma tam naklejek i pierdoł tylko własnie dodawanie i odejmowanie do 20,układanie zdań itp.
Przyznam że mój syn więcej nad książką siedzi w przedszkolu niż 40 minut. Mają normalny podręcznik z literkami szlaczkami wiedzą o Polsce i przyrodzie itd... no i to chyba zgodnie z programem skoro szkoła zamawiała dla dzieci książki?:baffled:

Ale się rozpisalyscie!!! Ja weny nie mam bo zamiast świętować to jakiegoś doła mam. Byłam w przedszkolu na dni mamy ale Tymek był tak zastresowany że co chwila płakał że on chce do mamy zamiast śpiewać z dziećmi. Widzę że ma problemy adaptacyjne i już nie mam pomysłu co z tym zrobić. Każda nowość kończy się u niego płaczem i wycofaniem. A do tego jeszcze z manualnymi pracami sobie nie radzi i pani już straszy że będzie miał problemy w zerowe z rysowaniem i pisaniem.

Do tego jeszcze prace na budowie nam się poważnie opóźniaja i się z m poklocilam. A na koniec Tymek nagle znowu gorączki dostał. Ech wina nie mam, a chętnie bym się z Wami napila. Zamiast tego idę pozbywać i kładę się do łóżka.
Marcia on dopiero zaczął przedszkole i jest nowy w grupie przecież. Co do ćwiczenia rączki mój rozkręcił się po pół roku dopiero. Panie zwróciły uwagę że nie dociska kredek i prosiły żeby udostępnić mu kredki w domu. Przy czym uspokajały, że ma dużo czasu na to żeby się nauczyć i że jeszcze zdąży.
A u nas pochmurno i deszczowo :-( wlasnie sobie drzemiemy ;-)
A Ty co nic nie piszesz co u Ciebie? Jak zęby Michasia? Nadat tylko jeden? Jak starania?

Teraz egoistycznie o mnie wczoraj po lekarzu zaliczyłam położną, po konsultacji zmieniłam lekarza (skoro i tak mam robić USG na innym sprzęcie żeby było wszystko sprawdzone to po co mam do niego chodzić).
Zaliczyłam wizytę w pracy i chwilę dla siebie w galerii bo organizowali poczęstunek dla mam, czesanie, makijaż opiekę stylisty...
starszak przygotował laurkę i historyjkę o tym jak robi dla mnie naleśniki...
tata kupił merci które razem wręczyli i piękną dalię z donicą do ogrodu :-D Dzień się skończył bardzo późno dlatego jeszcze raz przepraszam, że was tyle przetrzymałam.

reklama
No piekny Dzien Mamy mialyscie. Moj skarbek nawet kwiatka nie chcial dac bo on ranek zaczal od 3:00. I wywnioskowal że skoro zapewnil mi zabawe tak wcześnie to już jest ok.
Dzisiaj odkrylam kolejne dwa ząbki więc po cichu licze że może noce beda lepsze. Teraz drzemka ale z mamą.
Jejku kawy kawy :)
Co do bajek zagadywajek to u nas na topie Tutitu - straz pożarna.

Do góry