reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam się:)

Madzkim no współczuję strasznie tych nocek i ogolnego zlego samopoczucia:( Nie wiem co jeszcze moglabym poradzic bo juz dziewczyny tyle rad dawaly Mam tylko nadzieję że jednak niebawem Emmada Wam chwile wytchnienia i przestanie miewac humorki...

Marcia pogoda taka nijaka moze dlatego chlopaki maja problemy ze snem.

A ja wczoraj sciagnelam Radio Kubus i sluchamy z Mlodym piosenek. Kubus na razie jest zdziwiony ze cos rytmicznego leci i ze mama tancuje z nim po pokoju:) Piosenki sa super. Duzo z mojego dziecinstwa i jestem zdziwiona ze pamietam slowa wielu z nich:)

Ogolnie Kubus uwielbia sluchac jak recytuje mu wierszyki Tuwima lub Brzechwy:) Zwlaszcza gdy zmieniam glos lub przyspieszam np w Lokomotywie:)

reklama
Mika Julkowi też tak szybko rosną paznokcie.

Teraz z kolei ja mam pytanie. Czy wasze dzieci też płaczą przed snem? U nas jak zbliża się 20 to wiemy, że zaraz rozpocznie się aria, Julek codziennie urządza sobie pół godziny ryku, a później zasypia. Czasami w ciągu dnia też mu się tak zdarza. I zawsze są to pory kiedy rob się senny.

No i jak radzicie sobie z fotelikami samochodowymi. Julek nienawidzi w nim jeździć, ale w sumie wcale mu się nie dziwię, bo też bym się darła jak by mi było tak gorąco. Zawsze jak go wyciągam to jest wręcz mokry i nie pomaga nawet podkładanie pieluchy. Może znacie jakieś inne sposoby?

Witam :-)
jak dla mnie pogoda super - nienawidzę upałów..
moja mała dziś strasznie marudna.. rano zadowolona z życia, ale w południe tak wyła, że chyba pół osiedla ją słyszało.. jakby ją ze skóry ktoś obdzierał.. teraz niby śpi, ale muszę przy niej siedzieć, bo się rzuca co chwilę i wybudza........
widzę temat pazurków na tapecie :) rosną w szalonym tempie - macie jakieś magiczne sposoby? bo ostatnio na śnie nie dam rady, bo od razu się budzi.. wczoraj polowałam jak na macie leżała, ale to po jednym mi się udawało
Kroczku - dzięki za radyjko :-) moja też lubi lokomotywę :tak:
AguniaGR - u nas aria o 20 to też norma - ostatnio smok i łóżeczko.. siadam przy małej i ją "przytulam", bujam łóżeczkiem bo mam z kołyską i dość szybko się uspokaja.. oczywiście pielucha na głowie..
odnośnie fotelika, to moja nie tyle nie lubi fotelika, co jazdy.. ale staram się schłodzić auto przed włożeniem jej i parkować w cieniu, lub zostawiać otwarte okna, żeby się koszmarnie nie grzało.. no i pielucha tetrowa pod ciałko

Ostatnia edycja:
Agunia Kubuś nie płacze przed snem ale jest markotny i czasami pomaga smoczek i pielucha na glowe, czasami kolysanki ale na ogol po prostu klade go i glaskam po glowce i szybko zasypia:)

Co do fotelika to nie placze poki co w nim ale faktycznie zawsze jest mega spocony i masz racje pieluszki nic nie daja:( Najbardziej mnie zawsze martwi zeby go potem nie zawialo:(

Mika Kubulek tez szybko ma szponiska:) Musze obcinac na spiku lub jak maz karmi i Mlody grzecznie wcina to wtedy tez sie udaje:)

Agunia - Filip po kąpieli juz nie płacze ale przed wszystkimi drzemkami musi swoje wyryczeć. 15 minut ryku a potem 10-20 minut drzemki , jak mu się to opłaca to nie wiem :D

Fotelik samochodowy lubi, nawet jak marudzi to go oszukuje - wsadzam, zapinam, parę rundek po pokoju i jest spokój. W upały podkładam pieluszkę ale to i tak w sumie nic nie daje bo plecki mokre.

Paznokcie obcinam tylko jak śpi innej opcji póki co nie mam bo wije się jak padalec.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Kroczku zazdroszczę Ci tego, że kładziesz Kubusia, głaszczesz i on zasypia. U mnie takiej możliwości nie ma, zasypia tylko na rękach.

Ja się tylko odmelduję... wpadł mi w oko temat wypadających włosów i niestety u mnie też garściami wyciągam ale to przez to że długie bo na krótkich bym nie zauważyła nawet...
U nas robota wre stąd brak czasu na cokolwiek... podczytuję ale tylko z doskoku - nie wszystko mi się udaje.
Dzisiaj na dokładkę starszy się spłakał że chce w domu zostać a że była to powtórka z wczoraj to mu pozwoliłam... wytłumaczył dlaczego, zapowiedziałam brak bajek i że będzie musiał wszystko co zaplanowane ze mną załatwić i jestem z niego zadowolona.
uciekam bo dziecię młodsze o gimnastykę prosi (on się kręci a ja odwracam na plecy jak mu się znudzi leżenie).

Mika mam to samo. Ewentualnie jak jest bardzo zmęczony to zasnie przy cycku.

Znalazłam na Julka świetny sposób. Kupiłam odpustowe dzwoneczki z aniołkami i przyczepiłam je do maty. Teraz bawi się nimi jak zaczarowany ;-) O, i się odczarował wyjec :no:

reklama
Kiedyś pisałam, że mój mało ulewa ale muszę nanieść poprawkę bo od wczoraj zdarza mu się jakąś godzinę po karmieniu taki skwaszony serek ale co najlepsze śmieje się przy tym w głos wiec albo mu się podoba albo czuje ulgę :)

Jeszcze jedno mnie martwi Filip ma płaską główkę z tyłu. Dużo leży na pleckach bo innych pozycji nie lubi. Wasze Szkraby też tak mają ?

Do góry