reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Milenka- e no w takiej sytuacji to ja bym od zaraz szla na zwolnienie. same korzysci jak piszesz.

a ja sie własnie zastanawiałm nad braniem magnezu w ciaży tzn brałam na poczatku bo bralam go przed ciaża (dużo kawy piłam i rece mi sie czasami trzesły wiec brałam) ale gdzieś potem wyczytałam ze w 1 trymestrze żadnych witamin sie nie zaleca tylko kwas i to samo mi mój gin. powiedział a teraz to sama juz nie wiem no bo niby cos sie dzieje to może ten magnez też by pomogl .

A i mam nadzieję ze nie zapeszę ale dzisiaj jeszcze zadnych plamien nie miałam :-)oby tak dalej. Widać dphaston działa.

Jeżeli chodzi o magnez to jak się nic nie dzieje to pewno po co obciążać wątrobę dodatkowymi lekami,ale magnez na pewno nie szkodzi,w lutym jak byłam w ciąży lekarka też kazała mi brać magnez b6,jak byłam z synem w ciąży i wylądowałam w szpitalu na miesiąc to dostawałam kroplówki z magnezu,duphaston i to złagodziło skurcze i bóle brzucha.Teraz nie mam duphastonu więc się ratuję magnezem i nospą jak mnie pobolewa.

NICIA piękna betka.

Czy Wy macie już smaki?? Od dwóch lat nie jadam wędlin (szynek, kiełbas... nie smakują mi te sklepowe, mięso "obiadowe" jak najbardziej jem) a godzinę temu mnie tknęło, że MUSZĘ zjeść do sałatki na kolację kabanosa... Nie wiem czy to normalne, że już, czy tylko sobie wkręcam...tylko czemu akurat kabanos? Poleciałam do sklepu, kupiłam, zjadłam i teraz mam okropne mdłości i w ogóle mi źle:( eeeh :szok::-D

Mialam smaki jeszcze dwa dni temu szczegolnie na spagetti z miesem i kielbaske. W poprzedniej ciazy jadlam nalogowo kabanosy,wiec zdecydowanie jest to normalne :-)

Nicaa - super :-)

wiatr&woda - jak najbardziej naturalne że masz smaki. Ja też już mam. Dziś miałam ochotę na kuchnie hinduską. Poszliśmy do restuaracji, a teraz mnie mdli :zawstydzona/y:

Ja ze względu na mdłości tak czy siak muszę iść na zwolnienie. Po prostu mdłości trwają cały dzień z niewielkimi przerwami :no: Jak zjem, mam mdłości, jak nie zjem, mam mdłości. Głowa mała...

Witajcie, ja dziś byłam u lekarza pierwszy raz ale jedyne co mi zleciła to betę - mam już wyniki: 4386 mIU/mlm, a we wtorek mam powtórzyć i porównać. Trzymajcie za mnie.
Jeśli chodzi o L4 to u mnie wszystko zależy od tego jak się będę czuła. W ostatniej ciąży pracowałam do 8 miesiąca, a potem siedziałam w domu, a że był luty to bałam się sama wychodzić, aby się nie poślizgnąć. Zresztą byłam taaaaaaaaaaaaaaka wielka, że miałam duże problemy z poruszaniem. Teraz nie planuje za dużo pracować, ponieważ mam córeczkę, której chciałabym poświęcić więcej czasu, zanim maleństwo dwa przyjdzie na świat, a po drugie mam taka stresującą pracę, że nie ma sensu poświęcać dla niej zdrowia. Tylko kiedy powiedzieć w pracy o ciąży??? Chciałam zaczekać do końca I trymestru, ale po tym jak w piątek zapowiedziano mi, że będę miała lecieć do Indii to chyba muszę im wcześniej powiedzieć, żeby jednak kogoś innego oddelegowali.

A u mnie samopoczucie w porządku, tylko po pracy często brzuch twardnieje i pobolewa...

Ostatnia edycja:
reklama
Zdecydowanie musimy na siebie uwazac,a zadna praca nie jest warta tego,by poswiecac zdrowie dla dobra firmy,bo ptawda jest taka,ze nikt tego nie doceni,ani nam nie podziekuje. W koncu my same wiemy najlepiej co jest dla nas dobre :-)

Do góry