reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Rozumiem Dagmar że dodzwoniłaś się do gina? Współczuję ci bardzo . Warto byłoby się dowiedziec co co za skurcze i skad sie biora

Babką się nie przejmuj wcale i staraj się nie ruszać:tak:

No cóż nie mam na tablecie zdjecia brata ale Kubus to byl wlasnie wypisz wymaluj on:))

reklama
Dagmar, dramat jakis z ta IP :( Az sie wierzyc nie chce ze moga tak potraktowac kobiete w ciazy zagrozonej! :( Lez spokojnie i lykaj cukiereczki, moze to faktycznie pecherz... Ja mialam takie dziwne zapalenie na poczatku ciazy, nie bylo czestszego sikania tylko wlasnie bol, taki jakby miesiaczkowy.Zanim znalezli bakterie w posiewie bylam przekonana ze to bole zwiazane z ciaza.

Co do snow to mi sie maly snil tylko raz, chyba w pazdzierniku i byl to koszmar o poronieniu. Od tego czasu dzieki bogu mam same dobre albo zwariowane sny, ale dziecko sie w nich nie pojawia.

Ostatnia edycja:
Rozumiem Dagmar że dodzwoniłaś się do gina? Współczuję ci bardzo . Warto byłoby się dowiedziec co co za skurcze i skad sie biora

Babką się nie przejmuj wcale i staraj się nie ruszać:tak:

No cóż nie mam na tablecie zdjecia brata ale Kubus to byl wlasnie wypisz wymaluj on:))

tak,

ciekawe jak się urodzi, czy ci się sprawdzi.

Kajowi się śniła Łucja- "mała była i miała włosy czarne i sobie ją nosiłem na rączkach" Zresztą opatentował wyjmowanie szczebelków z łóżeczka- bo musi jakoś siostre wyjmować.

Jestem przerażona :)

Rozmowa z Kajem
"-kochanie, nie będziesz mógł wyjmować Lusi z łóżeczka i nosić, bo jesteś za malutki
-no wiem, dopiero jak urosnę... za miesiąc"

Dagmar no za miesiąc będzie większy:)) Dzieci to mają wyobraźnię:))
My z bratem jak się urodziliśmy to mieliśmy ciemne włosy, ja wręcz czarne po tacie ale teraz mamy takie mysie. Ciekawe jak bedzie wygladal Kubus bo ja i maz mamy takie niby podobne wlosy ale maz bardziej pod ciemny blond podchodzi a zarost na twarzy ma rudy:( , ma niebieskie oczy i troszke piegow ale budowe ma taka jakby na silownie chodzil choc cwiczy tylko nadgarstki przy klawiaturze:))
Ja mam troszkę ciemniejsze wlosy, zadarty nosek co widzialam Kubus tez ma i szaro zielone oczy:))

no to Kubuś będzie miał zielone- genetyka się kłania :) chyba że dziadkowie mieli np. brąz to może jeszcze mieć takie, no i ma szanse na te piegi po tacie :)

Ja strasznie jestem ciekawa po kim nasz maly bedzie mial oczy, bo my z mezem oboje jestesmy dziwoloagi i mamy taka mutacje koloru teczowki, ze w kazdym oku sa dwa kolory, u mnie zielony i brazowy, a u meza piwny i taki zolto-zloty. Akurat u nas obojga sie tak zlozylo ze nasi ojcowie maja oczy niebieskie a matki piwne i stad takie dziwne mieszaniny ;) Mam nadzieje ze przy tym koktailu kolorystycznym nie okaze sie ze maly ma czerwone ;)

hej witam sobotnie
też sie zastanawiam nad oczami mojego małego ja mam brazowo-zielone moj ma szare Ala ma taki jak ja hmmmm zobaczymy chociaz nie zaraz po porodzie bo kolor sie zmienia do kilku dni, tygodni

mój mały wczoraj tak skakał a brzucho mi tak latało ze az nagralismy film normalnie jak o jakims obcym :-)

hej dziewczynki, witam sie sobotnio :-)
Czytalam Was przez ostatnie dwa dni, ale nie mialam kiedy pisac, bo latalismy z mezem to tu to tam!
Ale sie tu dzieje, czy Ty Dagmar juz sie dobrze czujesz??? Dostajesz ode mnie klapsa w tylek!!!
Wspolczuje Wam tez dziewczynki tych rodzinno domowych perypetii. Ja na szczescie mam i rodzicow i tesciow i dziadkow luznych, nie wtracajacych sie, wiec nie mam problemu. Co prawda mieszkamy z mezem oddzielnie z 30 letnim kredytem, ale mieszkalismy tez 2 lata z jego babcia i bylo super, kwestia ludzi...

Nie odpisze kazdej z Was, bo bardzo tego duzo, a zaraz musze sie wykapac, potem poprasowac i jak starczy mi czasu to jeszcze poukladam ubranka malego, bo juz poschly. Narazie popralam, ale prasowac bede juz jak przyjdzie polowa marca to jeszcze raz upiore i poprasuje, ale bede to robic stopniowo i rozmiarowo jak juz sie dzicko urodzi, narazie ogarne te najmniejsze na poczatek :-)

A noi jestem od 2 dni na zwolnieniu !!!!!!!! ale mi dobrze, hehe narazie mam co robic :-)

Patrzcie te rzeczy mam w wykazie do wziecia do szpitala, trzeba sobie przygotowac w polowie lutego wszystko, bo roznie moze byc :-) chociaz wszystko trzeba miec!

DOKUMENTY: - DOWÓD OSOBISTY LUB INNY DOKUMENT TOŻSAMOŚCI
- KSIĄŻECZKA UBEZPIECZENIOWA LUB INNY DOKUMENT ŚWIADCZĄCY O UBEZPIECZENIU (AKTUALNE)*
- KARTA PRZEBIEGU CIĄŻY
- WYNIKI OSTATNICH BADAŃ (MOCZ, MORFOLOGIA, HBS,WR, USG, GRUPA KRWI)
- OPISY EWENTUALNYCH KONSULTACJI (KARDIOLOGICZNA, OKULISTYCZNA ITP.)
- WYPISY Z EWENTUALNYMI WCZEŚNIEJSZYCH POBYTÓW W SZPITALU
(uwaga! przy wypisie Paniom, które korzystają z zapisu Kodeksu Rodzinnego o "automatycznym" uznaniu ojcostwa męża potrzeby będzie akt małżeństwa - do wglądu. )

MAMA DZIECKA:
- DWIE WYGODNE KOSZULE (ROZPINANĄ Z PRZODU I T-SHIRT DO PORODU)
- BIUSTONOSZ DOBRZE PODTRZYMUJĄCY PIERSI
- SZLAFROK (CIENKI)- CIEPLE SKARPETY- KAPCIE I KLAPKI POD PRYSZNIC
- PRZYBORY TOALETOWE
- PIELUSZKI HIGIENICZNE ZAMIAST PODPASEK
- WODA LUB SOK DO PICIA
- WODA W AREOZOLU (DO ODŚWIEŻANIA TWARZY)
- ŁADOWARKA DO KOMÓRKI
- MONETY (drobne) DO AUTOMATÓW**

DZIECKO: - DWIE CZAPECZKI- TRZY PARY SPIOSZKÓW ZAPINANYCH NA RAMIONACH
- TRZY KAFTANIKI BAWEŁNIANE CIENKIE
- TZRY KAFTANIKI GRUBE- CIEPŁY KOCYK- RĘCZNIK DLA DZIECKA
- PIELUCHY TETROWE - 5 SZTUK
- PIELUCHY JEDNORAZOWE - 1 OPAKOWANIE
- CHUSTECZKI HIGIENICZNE DLA NIEMOWLĄT

Warto także pamiętać, by OSOBA TOWARZYSZĄCA w porodzie miała ze sobą:

- wygodne obuwie (zwłaszcza zimą!)
- dres lub inne wygodne, elastyczne ubranie (poród to wprawdzie wydarzenie wyjątkowe ale panom zdecydowanie odradzamy garnitury i krawaty)

reklama
Do góry