reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Nareszcie się mąż doczekał i stwierdził że to najlepszy prezent jaki dostał:))

Jouluatto pyszny jest też sok z pietruszki, jabłka i dzemu truskawkowego:)

Dagmar co tam u Ciebie?

reklama
hej, nie wiem czy mnie pamiętacie :) podczytuję, ale zupelnie nie daję rady pisać.
W sumie odkąd kiedyś tu przeczytałam o Nikusi to trochę mi osłabł zapał do pisania jakoś.

Ale powoli wchodzimy w lepszy czas, zaraz zacznie się trzeci trymestr :) uściski i wszystkiego dobrego dla Was w nowym roku :)

a u mnie ok, mały mega się rusza, jest hiper aktywny, aż czasem piszczę z bólu, a tu jeszcze tyyyyle czasu :D

Ancona wynik 108 po dwoch godzinach jest super. Po obciazeniu glukoza nie moze wzrosnac po 2 h powyzej 140, wiec Twoj wynik jest jak najbardziej ok.

Kroczek zapomnialam Ci wczoraj odpowiedziec odnosnie skurczy. Jak bralam fenoterol to nie ustapily zupelnie tylko bylo ich znacznie mniej niz bez leku. Ale kilka dziennie sie zdarzalo. Teraz mi sie troche uspokoilo i juz kilka dni nie bralam nospy, tylko sam duphaston. Typowe skurcze mam sporadycznie, ale czasem twardnieje mi bardziej dol brzucha. A co do szyjki to mnie sie tez jakis czas temu jak bralam luteine wydawalo ze jest krotsza, ale pozniej okazalo sie ze wszystko jest w porzadku. Czego oczywiscie Tobie tez zycze. Do 6 stycznia juz nie tak daleko.

Dagmar a jak Ty sie dzisiaj czujesz? Boli Cie cos. Oby szybko udalo Ci sie umowic na usg i zeby sie wszystko wyjasnilo.

Polisia, ja czesto o Tobie mysle, co u Ciebie slychac i Twojego synka. Moj to chyba jakis bunt ostatnio przechodzi, bo ma etap piskow, zlosci i nerwow jak cos jest nie po jego mysli. Staram sie byc twarda i mu nie ustepowac i nawet mi wychodzi ale czasem wykancza mnie to psychicznie. Dzisiaj juz nie wytrzymywalam jak robil sceny przed drzemka w ciagu dnia. W koncu maz zainterweniowal, bo widzial ze zaraz wybuchne, no i po chwili byl spokoj.

Jutro chyba pojedziemy do tesciow. Oby pogoda byla w miare to sie Tymek wyzyje na swiezym powietrzu. On na spacerach jest jak pies spuszczony z lancucha. Nacieszyc sie nie moze. A potem przynajmniej jest grzeczniejszy :-)

Dobrej nocy wszystkim.

Witajcie :)

ja spac nie moge, dzisiaj wizyta i chyba troche nerwowa jestem.

Ja glukoze dostalam na badaniu od pielęgniarek i nie musiałam nic kupować. Najlepiej wczesniej sie zorientowac w przychodni czy laboratorium czy trzeba kupic czy nie.

Jouluatto ja glukozę musiałam sama w aptece kupić.
Mam już wyniki pierwsze pobierane z palca 82 (norma 65 - 105) czyli dobrze a to po 2 godzinach wyszło 108 ? czyli za dużo, hmm ciekawe co lekarz na to?

Czy Was też boli kręgosłup? Bo mnie ostatnie dni okropnie, zwłaszcza w nocy jak się położę albo jak na krześle dłużej posiedzę to tak boli że się wyprostować nie mogę :/
108 to bardzo dobry wynik, gratuluje :)

pozdrawiam

Dzień Doberek Wszystkim z rana:)) Wczoraj babeczki miałam tylko dwa skurcze w ciągu dnia ale leżałam plackiem i tylko do ubikacji i na kąpiel wstałam:)

Martusia dziękuję za odpowiedz bo juz mysllalam ze mam za slaby lek, chociaz czasami to az mnie po nim telepie jak mi mocno spadnie cisnienie. Co do szyjki to mam nadzieje ze masz racje i że nie skraca sie az tak mocno. W kazdym razie dla pewnosci i tak poprosze o tan pessar. Tak dla psychicznego bezpieczenstwa.

Nieznajoma jeśli masz obawy to poproś o prywatna wizyte dla pewnosci:)Lepiej byc ze tak powiem nadgorliwym niz potem miec jakies wyrzuty:)

Dagmar Słońce mam nadzieję że wszystko ok u Was

Zovitka daj znać co tam u Ciebie:)

Polisia oczywiście że pamiętamy tak samo jak o innych dziewczynach które nie za czesto sie odzywaja:))

hej dziewczynki w ten sloneczny dzionek!

Maz poszedl do pracy, a ja najpierw jade do moich rodzicow, a potem do tesciowej, zeby mi wlosy zafarbowala, mezulek potem po mnie pojedzie.
Smiac mi sie chce bo jak spotkalismy sie wszyscy na swietach to powiedzialam, ze rosolu dawno nie jadlam i mam ochote i co? moja mamusia od rana gotuje, a tesciowa wczoraj do mnie z tekstem, zebym przyjechala to mi rosolek ugotuje hehehehe

A kiedys Wam pisalam, ze niedaleko moich rodzicow jest maly sklepik, ktory prowadza dwie dziwczyny, gdzie sa ubranka dla dzieci, ktore te dziewczyny sprowadzaly z Anglii i kilka wozkow, lozeczek, ale to taki, ktore ludzie przynosili w komis. Jak patrzylam z miesiac temu to ubranka poukladane rozmiarami na wieszaczkach, pojedyncze egzemplarze nie jak w sklepie, piekne poprostu! Wtedy im powiedzialam, ze przyjde pod koniec stycznia, bo teraz to za wczesnie, a one ze zapraszaja itp Ja jeszcze zazartowalam, ze mam nadzieje, ze sie nie zamkna, bo teraz takim malym sklepikom to ciezko sie utrzymac, powiedzialy, ze nie bo dobrze idzie... i co? moja mama wczoraj przypadkiem tamtedy przechodzila i weszla, zeby zapytac do ktorej sa w sobote, a one ze sa ostatni dzien i ze przecena wszystkiego 50%, bo miejsce nienajlepsze i sie przenosza na druga strone Wawy... wiec jade, a ciuszki maja naprawde tanie bo od 8-max 20 zl i jeszcze od tego 50%, wiec kupi, ktore beda mi sie wybitnie podobaly, bo nie mam co kupowac mega duzo, bo mi dziwczyna z rodziny obiecala 3 kartony juz wyselekcjonowanych ladnych ciuszkow :-)

Dobra dziwczynk, bo sie rozpisalam, a tu trzeba sie ogarniac, wiec milego i slonecznego dnia!!!

Mój gin będzie dopiero 7mego, usg nie załatwiłam ale byłam się zbadać.
Najlepiej by było iść na oddział a jak nie to leżeć i czekać na swojego gina. (bo on lepiej oceni co się zmieniło)
Rozwarcia nie mam ale mała się opuściła- wygląda tak, jakby do porodu i nie wiadomo, czy to dlatego, że to 4ta ciąża i macica słaba, czy spirala podrażnia :O
Za wcześnie. Mam doła i mam dość.

Dagmar współczuję Kochana na prawdę ale w takim razie leżymy obie i czekamy na naszycg ginow. Bedzie dobrze Slonce zobaczysz Malenka wytrzyma jeszcze troszke zobaczysz. Musi byc dobrze nie ma innej opcji:)

Dagmar trzymaj sie dzielnie dziewczyno!!!! Najwazniejsze ze rozwarcia nie ma. A skurcze jakies masz czy spokoj? Dacie rade!!!! Mam nadzieje ze chociaz do 30 tygodnia dociagniesz. Jakos tak bezpieczniej mi to brzmi :-) ale co tam 30, przed Wami jeszcze ladnych pare tygodni. A teraz lez i nie probuj nawet nic w domu robic. Masz kategoryczny zakaz. Mam nadzieje ze maz Cie pilnuje.

Ja sie dzisiaj nie wyspalam i jakas nie do zycia jestem. Na nic nie mam sily. Pogoda piekna, wiosenna a mnie sie nic nie chce.

reklama
Do góry