reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Laski, padłam :O
Chciałam przeczytać coś o 26tc i wlazłam na jakąś stronkę a tam taka reklama 3ciego trymestru, że szok. Chyba z 3 razy czytałam :D :D :D
Wklejam cytat:
"Dwudziesty szósty tydzień to ostatni pełny tydzień drugiego trymestru. Ciesz się błogosławionym stanem póki możesz – od tej chwili będzie tylko gorzej. W ciągu następnego tygodnia wkroczysz w trzeci trymestr, okres, w którym twój brzuch urośnie do niebotycznych rozmiarów. O ile do tej pory dziecko urosło do 33 centymetrów i masy ok. 900 gramów, to w ciągu najbliższych trzech miesięcy przybierze ono dodatkowe nawet 3 kilogramy! Ponadto twoje zmęczenie ciążą, niewyspanie i obolałość będą się kumulować. Najprostsze czynności będą sprawiać ci trudność i będziesz już niecierpliwie oczekiwać rozwiązania"

reklama
Dagmar nie przypominam sobie żeby było aż tak źle, ostatni m-c owszem, ale bez przesady. Damy radę

Marcia dobrze, że l4 ci lekarz wcisnął, najwyższy czas na odpoczynek:tak:

Ja nie przypominam sobie aby było tak źle w 3 trymestrze.Do samego końca biegałam po sklepach:-DPamiętam, że całą sobotę spędziłam na zakupach(a było to już dzień po terminie), wieczorem pojechałam do znajomych na grilla, wróciłam ok 23, a o 1 w nocy odeszły mi wody:tak:

Laseczki leże sobie już u rodziców bo cały praktycznie dzień w pozycji pionowej . Byliśmy z prezentem u mojej bratanicy:) Słodki bobas 4 miesieczny:))

Marcia dobrze że już masz L4:)

Jouluatto jakoś tak mi fajnie się zrobiło jak już wjechaliśmy w moje rodzinne miasto:))

Dagmar nie strasz:))

Laski, padłam :O
Chciałam przeczytać coś o 26tc i wlazłam na jakąś stronkę a tam taka reklama 3ciego trymestru, że szok. Chyba z 3 razy czytałam :D :D :D
Wklejam cytat:
"Dwudziesty szósty tydzień to ostatni pełny tydzień drugiego trymestru. Ciesz się błogosławionym stanem póki możesz – od tej chwili będzie tylko gorzej. W ciągu następnego tygodnia wkroczysz w trzeci trymestr, okres, w którym twój brzuch urośnie do niebotycznych rozmiarów. O ile do tej pory dziecko urosło do 33 centymetrów i masy ok. 900 gramów, to w ciągu najbliższych trzech miesięcy przybierze ono dodatkowe nawet 3 kilogramy! Ponadto twoje zmęczenie ciążą, niewyspanie i obolałość będą się kumulować. Najprostsze czynności będą sprawiać ci trudność i będziesz już niecierpliwie oczekiwać rozwiązania"

Istna reklama "błogosławionego" stanu...

Magda,ja też go uwielbiałam. :-D I jestem ciekawa,czy czasami nie będzie tak,ze to ja i G. się do biego dosiądziemy,bo Zuzi nie zainteresuje,haha. :-D :-p No,ale dziś pan w sklepie mi powiedział,że sam ostatnio go uruchomił,ale to już nie to,co kiedyś... Nie ta fantazja. :-p Era komputerów. :baffled:

Marcia,no w końcu! Teraz jak najwięcej relaksu! :-)

Opis wizyty w odpowiednim watku. Z szyjka na szczescie wszystko w porzadku. Wiecie co, jakos tak mi dziwnie z mysla ze znowu tyle czasu bede w domu. Moze to nienormalne, bo przeciez niedawno strasznie sie stresowalam powrotem do pracy i nie mialam ochoty tam wracac, ale jak juz zaczelam pracowac to nawet nie bylo zle. Zawsze to jakas odskocznia byla, kontakt z ludzmi, mobilizacja do zadbania o siebie. Jeszcze teraz zima przed nami, nawet na spacery nie pochodze. Z synkiem na sanki tez tylko z asysta, bo go nie bede ciagac. No trudno, trzeba bedzie sobie jakos zorganizowac ten czas, zeby nie zwariowac.

Dagmar co za tekst!!! Gdybym nie byla juz raz w ciazy to bym sie przerazila. A tak to wiem ze az tak tragicznie nie bedzie. Owszem nikt nie mowi ze bedzie lepiej niz jest teraz, bo jednak brzuch rosnie a wydolnosc spada, ale bez przesady. Ja nie wspominam tego czasu zle.
Przy okazji Dagmar wow wlasnie sobie uswiadomilam ze zaczynasz juz 26 tydzien!!!!! Czyli dzidzia jest juz w miare bezpieczna. Spokojnie wytrzymacie do marca. Pod warunkiem ze nie bedziesz szalala!!!!

No wlasnie czy ktos wie co z Zovita??? Dawno sie nie odzywala.

Ostatnia edycja:
Mojeboje spokojnie świat się nie zawali jak jeden raz w życiu nie bedziemy mialy nic na świeta przygotowane:) Super że udało się spedzic troszke czasu z mezem:)) A ja mam właśnie pytanie odnośnie kina. Tez mam ochote isc ale boje sie ze nie wytrzymam z siusianiem tyle czasu no i ze na fotelu te dwie godz i mi sie plecy zbuntuja:) Jakos dalas rade wytrzymac czy zmeczona bylas

Sama się trochę obawiałam, zwłaszcza o plecy, ale nie było źle, chociaż może pomogło to że z boku opatuliłam się kurtką, żeby było bardziej miękko. Ale film też nie był za długi (ok. 1,5 godziny), na 3 godzinnym pewnie byłoby trudniej.

reklama
Cześć dziewczynki :-) myślałam że będąc na l4 będę miała więcej czasu na forum ale niestety cały czas coś a to znajomi w odwiedziny przychodzą, a to zakupy, a to kogoś urodziny itd. i w sumie cały czas coś i nie mam już później siły żeby odpisywać ale za to czytam na bieżąco :-)
Obciążenie glukozą będę robiła w czwartek i trochę się obawiam po waszych wpisach ale trudno trzeba to przeżyć :-)

U Mnie Malutka skacze i wariuje wieczorami ale w dzień też daj o sobie znać czym bardzo uspokaja mamę :-)

Kolejną wizytę mam 2 stycznia i mam nadzieję że morfologia troszkę się poprawiła.

Pozdrawiam dziewczynki :-)

Do góry