reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Moja lubi bawić się lalkami, ciągle wozi w wózku.
Teraz ma taki wózek Link do: Metalowy Wózek Głęboki dla Lalek + Torebka PL bardzo solidny, jak na razie nie do zdarcia. Tyle, że on jest taki na teraz, nie za duży. Znalazłam jednak większą wersję Link do: Duży Metalowy Wózek Głęboki dla Lalek + Torebka PL
W każdym razie mogę go spokojnie polecić.
Ja mojej chciałam kupić kącik opieki, ale na razie same drogie Link do: DOMEK DLA LALEK BABY NURSE OPIEKUNKA DE LUX 6w1
Może bliżej świąt w sklepie coś upoluję. Dużej kiedyś kupiłam w Biedronce, ale to było 10 lat temu.

Kinga dzisiaj się zbuntowała i wcale nie poszła spać.
Rano zjadła płatki ryżowe na mleku, a niedawno ze mną na obiad udko z kurczaka z ryżem, ale nie za dużo.
Czekolada z Kinder jajka leży nietknięta.

reklama
Tyle naprodukowalyscie że nie wiem co komu.
Edysiek [emoji50] Wow. Super ten kącik, ale cena zwala z nóg. Może jakaś składka na trzy latka to wtedy. Wózek sobie zapisałam gdyby się młodej zachciało. Bawi się cały czas takim małym spacerowym, ale taki pewnie by się jej bardziej spodobal.. mhm

Milenko musisz zabronić m chipsów i paluszków. Chyba powinien zrozumieć że to dla dobra dziecka. Z tego menu które wymieniasz Milenka tyc nie powinna ot tak. Ale z podjadania takich pustych kalorii już tak. Wyeliminuj mąkę z sosu, zawsze to coś. I sok do wody ;-) to już będzie naprawdę dużo kalorii mniej. Mój M jak raz dał Klarze słonych paluszków Przed kolacja to uslyszal taka wiązankę że teraz albo po kryjomu chrupnie kilka albo pyta mnie czy Klara jadła i czy on może sobie wziąć. Tylko że k nie szkodzą te paluszki więc kupuję. Jak zauwaze że Z ma tendencję to w ogóle takich rzeczy w domu nie będzie.

Rila ciekawe z tymi orzechami. Też jestem ciekawa czemu nie dajesz :-)

Wiem że grzybów nie można bardzo długo, ale dawalyscie pieczarki może?

Kupiłam K buty. Przyjdą mi na paczkomat, bo wtedy jest opcja darmowego zwrotu.. dziadkowie zasponsorowali, bo wzięli sobie do serca żeby nke kupowac głupot co chwilę i założyli skarbonki dla dziewczyn.
1476878217372.jpg

Załączniki

• 1476878217372.jpg
    1476878217372.jpg
    21,7 KB · Wyświetleń: 286
Katjuszka zazdroszcze tesciow. I zorganizowania [emoji4]
U nas slodycze czy soki limitowane. Glownie z uwagi na diete mamusi [emoji1]
Rila napisz co z tymi orzechami bo tez jestem ciekawa. U nas slonecznik rodzynki orzechy czy zurawina juz od dawna jako dodatek ale i samodzielnie tez je jada.

Napisane na LG-H815 w aplikacji Forum BabyBoom

Katjuszkooo - obłędne są te buty !!!! Oby pasowały.

Pomysły na prezenty super, wózki bardzo mi się podobają. Myślę o takim ale dopiero na urodziny Emmy. Kto wie czy właśnie z Polski nie zamówię bo tu mniejszy wybór.
Nursery station też super ale jak dla mnie cena powala.

Moje córka pięknie dziś poszła do przedszkola, w pokoiku dała mi buzi, zrobiła papa i poszła się bawić:tak:
Cieszę się że się zaaklimatyzowała, i to w sumie dość szybko. Zaczęła też lepiej jeść w przedszkolu, wczoraj i dziś zjadła cały obiad...a potem poprawiła drugim w domu:eek:
Nie wiem gdzie jej się to mieści:surprised:

Ale Wy piszecie,masakra. Juz nic nie pamietam.

Jedzenie...hmmm
Rano mleko, potem suchy rogal mleczny lub sucha bula,albo jajecznica czy parowka. Potem dlugo nic.
Obiad zupa lub gulasz z kasza albo miecho(czyt.pulpet,schab drobiowy czy mielony) do tego ziemniaki,ryz,makaron. Podwieczorek to hmmm butla mleka i cos slodkiego-starszy go tak karmi. Kolacja...roznie" czasem samo mleko,czasem bulka,jajko,parowka. Generalnie malo je.

Ja na temat jedzenia sie nie wypowiadam, bo zbytnio nie orientuje sie w temacie [emoji12] panie w przedszkolu mówią ze je ładnie, jak przychodzi do domu ok 17 zjada jakiś niewielki obiad, czy zupę i ok 20 kolacje, najczęściej jakiś jogurt kozi, naturalny albo serek waniliowy, czasem z "sucha" bułka do tego. Przy weekendach oceniam ze nie je zbyt wiele, staram sie trzymać godzin przedszkolnych.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Nie daję chłopcom orzechów bo ze względu na moje liczne alergie pokarmowe i to że chłopcy są wcześniakami z ciąży bliźniaczej są w grupie wysokiego ryzyka jeśli chodzi o alergie, a orzechy jak wiecie są bardzo alergizujące i do tego objawy są bardzo groźne więc za poradą kilku lekarzy tak zdecydowałam.

Kroczek - jak już ktoś przyniesie słodycze (rzadko się to zdarza ) to informuję darczyńców że dzieci nie jadają, grzecznie dziękuję i mówię że M się ucieszy. I rzeczywiście tak jest. Po prostu moi bliscy mnie znają i wiedzą że nie jadamy słodyczy i że dzieci też nie jedzą. A dalszych znajomych widujemy rzadko więc wtedy M ma frajdę.

Do góry