reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :biggrin2:
Moja na szczęście je ładnie. Też ma etapy, że je mniej, ale dla mnie jak dziecko je 3 posiłki to jest dobrze, bo duża 1 nie chciała jeść. Na śniadanie kasza lub parówki. Na obiad zawsze je zupę, potem trochę zje naszego obiadu. Na kolację różnie, czasem kromkę suchego chleba zje, a na noc kasza. W międzyczasie zje jakiś jogurt, owoc, podjada coś jak my jemy, albo jakiś słodycz.

Ketchup wyjada siostrze z talerza, zjada sam widelcem, albo macza kiełbaskę, oblizuje i wypluwa.
Jakoś nie dopomina się, żeby jej dawać do parówki.

Katjuszko moja od czasu do czasu je łososia wędzonego na ciepło (też go je na zimno), bardzo lubi, nie daję jej często więc myślę, że jakby co to nic jej nie będzie.
Co do dań mięsnych to kurze cyce pokrojone w kosteczkę (tak żeby dało się jeść widelcem), podsmażone i do tego wszelkie dodatki, czy to chińszczyzna, warzywa czy w potrawce.
Jeszcze kurzy cyc w papirusie, albo po prostu przyprawiasz mięso, na patelnię kilka kropli oleju i potem tak dusisz pod przykryciem.

Dzisiaj muszę moją szybciej na drzemkę położyć bo na 12 idziemy na zabawę.

Moje obie uwielbiają koty, duża każe kupować sobie i Kindze ciuchy z kotami. A nawet ostatnio jak Kinga zobaczyła w sklepie bluzeczkę z kotem to nie chciała jej zostawić i trzeba było kupić :-D

reklama
Edysiek, Madziolina - miałam sen z Wami w roli głównej ...piekłyśmy chleb z ziarnami dyni, dużo tego było . Dynię dzieci skubały ze świeżego chleba. Niestety pokłóciliśmy się, która ile bochenków zabiera ze sobą [emoji51] heheh

Madziolina a Ty to jesteś jeszcze z nami czy nie? Jak sie czujesz ?

Hej,ale sen! Jestem z Wami, czytam cały czas ale jakoś jak napisze to prawie żadna nie odpisuje wiec tylko lookam.
Czuje się dobrze, już 13 tydz z kawałkiem i jakiś leci. Młody do żłobka chodzi, bardzo lubi, je za 3. Tylko to mały lobuziak i kombinator

Nie ma to jak nocna przerwa w spaniu od 3.00 nie śpimy bo młody kaszle, już raz zwymiotował i pojęcia nie mam jak mu pomóc zrobiliśmy inhalacje, podałam krople na kaszel ale on dalej huczy :sad:

Ancona wspolczuje. Oj juz cos wiem o wymiotach. Oby choroby Wam szybko minely.
Byl tez temat jedzenia. U nas nie ma problemu z jedzeniem, tez lubi wyrazne smaki. I ma dni ze moze jesc same jajka a dni ze je same mieso. U nas chyba jednak refluks jest bo M lubi mleko a jak wypije wiecej niz dwie butle dziennie to jest duze prawdopodobieństwo wymiotow.

Ancona współczuję niewyspania. Moja niedawno też miała taką fazę, że nie spała między 3 a 5.
Mika :-D

Wczoraj na zabawie Kingusia przetańczyła 3 godziny, sama, nikogo nie potrzebowała do towarzystwa :laugh2:
20160123_125009a.jpg

Mam jeszcze film jak tańcuje, ale tutaj nie wiem jak dodać :hmm:

Załączniki

• 20160123_125009a.jpg
    20160123_125009a.jpg
    100,3 KB · Wyświetleń: 290
Edysiek- wow ale super kostium i K taka pannica duża już!

Mika - proszę nie strasz! Jak ja mam to przechodzić x2 to może już sobie w łeb strzelę? A tak poważnie to współczuję i trzymam kciuki żeby szybko minęło i żeby F był znowu grzecznym chłopcem.

Agunia- wymiekłam jak przeczytałam co J je. Moi w takim razie daleko do tyłu w kwestiach obiadów. Dalej im gotuję osobno i to głównie zupy które miksuję. Tak im najlepiej smakuje i najchętniej zjadają. Od nas z talerza dostają rzadko bo obiady u nas bardzo pikantne i byłabym się podać.
Najbardziej lubią jajecznice i płatki owsiane na mleku z odrobiną miodu (drugie śniadanie) i jogurt naturalny bez owoców jak u Milenki (deser). Hitem jest sok wyciskany z pomarańczy. Parówek i ketchupu nie jedli, ale wszystko przed nami. Pewnie będę musiała kupić jakiś łagodny bo u nas w lodówce tylko ognisty ; -)

Ancona- zdrowia

Milenka - mało je Twoja M, pewnie taki okres że tyle potrzebuje. Poza tym nie masz się chyba o co martwić bo ze zdjęć wynika że wygląda świetnie.

Katjuszka- trzymaj się i nie wysilaj za bardzo, bez przesady! Chyba w odwiedziny przyjadą a nie na wyżerkę

Loka- a może mleka nie toleruje? Albo białka albo laktozy. Ja po mleku się źle czuję. Jeszcze tak do kawy tolerowałam ale ostatnio nawet to bardzo zaczęło mi szkodzić.

reklama
Edysiek - wow! Super kostium! Kinga wygląda uroczo. A w tym wieku to chłop do tańca jeszcze nie jest potrzebny;)

Ancona - nie dobrze u Was z tym kaszlem H :( co chwilę go męczy i nic nie pomaga. Może powietrze jest u Was za suche? To może też być kaszel alergiczny albo nie daj Boże astma :(

Rila - tak się zastanawiam, nie boisz się, że chłopcy nie będę chcieli ci później jeść niczego co nie zmielone?
W zupach powinny już królować całe kawałki warzyw i mięsa, chłopcy na pewno by sobie poradzili :) A ile zabawy przy takim jedzeniu, no może niekoniecznie dla rodziców ;)

Do góry