reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Co do ciuchow. Ja tez wole markowe bo widze roznice tym samym wiekszosc ubranek wyszukuje uzywanych. Czasem cos na next czy MS wypatrze ale to pojedyncze sztuki.

reklama
Ja kurtkę z pepco odkupiłam dla Młodej za 7 zł ;) nowej bym tam nie kupiła. Chociaż muszę przyznać, że po praniu jest ok. Ja kurtki czy kombinezony dla Młodego miałam zawsze od teściowej z Niemiec. Teraz Młodą sama zaopatrzam ;)

Mojemu starszemu kurtka zwykle na 2 sezony spokojnie starcza. Obecna może nawet na 3 będzie ok.

Agunia ja wczoraj z dzieciakami poszłam do rodziców piechotką. Niby zimno, ale wiatru nie było i znośnie się szło.
Tak, ze starszym to czasami nie mam ochoty wychodzić poza sciany mieszkania.

Milenko fajna bluzeczka :)
Ostatnio kupiłam w smyku starszakowi komplet koszulę z kamizelką żeby na wyjście miał bo na wigilię okazało się że koszula za mała :rolleyes2:i H spodnie.

Katjuszko moja siostra też już na torbie siedzi :-) :) nigdy nie wiadomo kiedy dzieć zdecyduje się na wyjście :cool2:

Byłam dzisiaj z chłopakami pół dnia u koleżanki i było super :-) :) szkoda że jest w Szwecji na stałe bo zawsze fajnie jest się spotkać a ma synka miesiąc młodszego od H :-) :). Taka drobinka 10 kg :szok: przy moim to jak bobas ale za to mówi sporo.

Tak czytam ile Wasze dzieci mają kurtek i butów to koparka opada :szok: aż mi :zawstydzona/y: bo moi po jednej kurtce i jednych butach. Chyba jednak zerknę na wyprzedaże w smyku to może coś im jeszcze dokupię a wolę lepsze z wyprzedaży niż coś co po jednym praniu trzeba wyrzucić.

Ja na kurteczki poluję na allegro, wolę kupić używaną firmówkę. Bluzeczki, leginsy, dresy czy sukienki kupuję w sieciówkach.
Ancona ja zawsze kupuję buty czy kurtkę tak żeby jedna była na wyjście a jedna na co dzień. Ta na co dzień już kusa się zrobiła, więc musiałam czegoś poszukać.

Idę małą kąpać. Właśnie wlazła do wózka dla lalek (tego małego). Pora na lulu, matce też się należy chwila spokoju :p

Ja zwracam uwagę na jakość kombinezonów, kurtek i butów, a reszta może być byle jaka. Julkowi kupiłam kurtkę i spodnie narciarskie w smyku za 200 zł, ale są rewelacyjne i świetnie chronią przed mrozem.

Ancona to zupełnie jak mój Julek 10,5 kg i 82 cm.

A właśnie dziewczyny obywacie się już bez wózków? Ja planowałam Julka powoli oduczać, ale widzę, że nie ma najmniejszych szans. Przejdzie kawałeczek i zaraz pakuje się na ręce.

A propo kombinezonów to z Tchibo są super.

Agunia wózek jeszcze na topie. Pewnie w okolicach lata będę myśleć o porzuceniu go ;)

Agunia H pójdzie nawet na dłuższy spacer bez wózka ale wyjście na zakupy bez wózka tego sobie nie wyobrażam.

A kurtki to na zmianę będę miała już od następnego roku po starszaku też kupowałam lepsze to i H posłużą na zmianę tylko w tym roku nic nie mam. A buty przy tych mrozach też by się jakieś cieplejsze przydały.

Agunia - Emma bardzo lubi chodzić, na krótki spacer nie biorę wózka, ale na zakupy czy dłuższy spacer to musi być bo jakby się nóżki zmęczyły to z moimi plecami jej nosić nie mogę.

Ja nie przepadam za ciuchami z Lidla. Tylko spodnie są ok, rajstopy zawsze jakieś poskręcane, bluzki i body się rozciągają bardzo. Jak tylko mogę to na wyprzedaże poluję i kupuję na wyrost :)

reklama
Do góry