reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

reklama
Milenka dobrze że nic się nie rozwinęło.
A Młody tak, wie jak matkę zająć, najpierw pomazał taborety a później w jeden puszczał bańki nosem a że fluk wisi mu do pasa to zabawa była przednia :confused2::-D

Kroczek_k u nas już od dawna 1 drzemka, coś koło pierwszych urodzin. W dzien śpi do 2 h a wczesniejsze pobudki skutkują wyjcem. Zrobilam eksperyment i przetrzymalam go bez drzemki 1 dzień i faktycznie padł szybko ale na drugi dzień na siłę pokladal sie o 16 a to już wogole kłopot by był.
Boję się zostawić go bez drzemki a pod jego ochoty na spanie nie mogę funkcjonować bo ja też potrzebuję czasu dla siebie. Pracuję troszkę zdalnie z domu więc choćby na to potrzebuje czasu.
Takie klopoty mamy odkąd Tatuś wraca później z pracy i jest najwcześniej o 17:30 w domu. Synek chce nadrobić i upssss.
Najwidoczniej muszę to przetrwać i liczyć na poprawę.
Katjuszko wyślij męża na "spacerek" po działkach ogrodowych ;) tam pewno dostatek pietruszki :)
Dzisiaj dziecko odlecialo o 22:00 a matka poprasowala jeszcze :)

A ja muszę pochwalić się, ze Michal już 3 tydz do żłobka chodzi. Oprócz tego, ze jak to zostawiam to trochę plac ze ale idzie do Pani to tak to w ciągu dnia jest ok, spi i je dobrze.
Ale od jakiegoś czasu budzi się w środku nocy i jeczy, placze wola nie am itp smok nie pomaga, za jakiś czas uspokaja się sam.

ancona, a może coś tłustego poskutkuje. Np. krem do twarzy.

Katjuszka lepiej Ci choć trochę?

Myszka poczekaj chwilę to może Młody sam sobie unormuje plan dnia.

Agunia trochę lepiej, dziękuję :-) jem dwa rodzaje tabletek bo skoro mają różne składy a w poprzedniej ciąży jadłam tamte to mam nadzieję nie zaszkodzą..

Myszka ja mieszkam w takim miejscu, że zero ogródków :-( mam nadzieję że z tego Tesco przyjedzie ;-) a spróbuj małego kłaść wcześniej na drzemkę? K w zasadzie niezależnie jak śpi ostatnio to po 20 zasypia. A czasem pada na drzemkę o 10:30 a czasem o 12:30

Wywar ugotowany. Tylko w posiewie nic nie wyszło.. nie rozumiem wiec tego bólu :-( ale jak już byłam u gina to bolało a nic złego nie stwierdził, wiec może to jakiś ucisk jest "tylko"

KATJUSZKA a pijesz dużo??bo ja jak mało płynów to mnie zaczyna boleć,pij rumianek też jest łagodzący i przeciwzapalny no i pilnuj ilości.Dobrze że nie ma żadnego dziada:tak:

MYSZKA a gdzie o tej porze roku na działkach natka jest???Ja mam od 2miesięcy ogródek wyplewiony i skopany;-)

U nas z zasypianiem to koszmar jakiś ale widzę ze po dobroci sie nie da i wczoraj popłakała i zasnęła sama po 10minutach a tak to 1,5h za rękę musiałam trzymać.Teraz też w wózku wstawała i nie chciał iść spać,dałam do łóżeczka i wyszłam,poskuczała chwilę i spi.Ale minus taki że mam pokój przejściowy i w kuchni nic nie mogę zrobić bo stuknę garnkiem i sie obudzi;-)

Dziewczyny czy wasze dzieci mają jakiąś postać bajkowa ze szaleją na jej punkcie??U nas to jest szał na Peppę,śpi od pół roku z pluszową peppą,a jak widzi coś z nią to kwiczy z radości

reklama
Truskawkowa już po południu ;) to wino lepiej podziała.

Katjuszka powrotu do formy życzę.

Milenka moja miłością do kotów pała, ale do postaci z bajek nie koniecznie.

Do góry