reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Agunia zaciekawiłaś mnie tym piaskiem akurat pepco mam pod ręką to muszę się wybrać :)

Djmka fajna ta kuchnia i cena dobra :tak:

Kroczek w plecach jeszcze coś trzeszczy ale jest już ok za to teraz gardło mi wysiadło :-D normalnie to zaczyna być zabawne bo jak nie jedno to co innego :baffled: A i Kuba kicha prycha i z nosa mu leci, mam nadzieję że małego nie zarazimy bo dopiero co antybiotyk skończył :confused2:

U nas noce raz lepiej raz gorzej, teraz je raz ok 5.30 i czasem budzi się z płaczem ale szybko zasypia.

reklama
katjuszka moja 15kg a na pewno mniej je niż twoja[tzn ja pilnuje żeby mniej jadła bo możliwości ma ogromne],czyli teoria się potwierdza,moja będzie po prostu gruba bo bardziej przykrócić już jej nie dam rady;-)
Ja też kupuje sokoliki bo mają mało kalorii:-p,a moja lubi do drugiego dania,pomidorki z posiekaną cebulką i polane delikatnie jogurtem naturalnym

Milenka ja nawet tego gratisu nie widziałam ;)

Ancona cena fajna, żeby sprawdzić, czy dzieć będzie się bawił. A duży plus za składanie :)
Zdrowia dla Was.

Ja o jedzeniu Młodej nie napiszę, bo na samą myśl mam dość.

Katjuszka taaakie oczy zrobiłam :szok: jak przeczytałam ile K je różnych rzeczy, super.

H tylko mlekiem nadgania bo tak to by z głodu padł. Jajecznica już bee, warzywa owoce - czasem jabłko reszta bee, klopsiki zrobiłam co wcześniej mu smakowały teraz nawet nie tknął, jedynie jogurty mu wchodzą czasem gofra zje i jak ma "dzień" to kanapkę :/ no chyba że tata w domu to wtedy wszystko to co je tata najlepiej od taty z talerza :) szkoda tylko że M rzadko w domu.

Katjuszka - ja czytałam skład każdej jednej kaszki jaka wpadła mi w ręce, a że jestem przeciwnikiem cukru to chłopcy jedzą tylko kaszki bezcukrowe, jednoskładnikowe, gryczaną, jaglaną, orkiszową lub owsianą. Kupuję je w sklepach ekologicznych, są produkowane w Niemczech. Kukurydzianą i ryżową omijam szerokim łukiem bo bardzo mało mają substancji odżywczych.

Milenka - z tym tłuszczem to musisz uważać, złudne jest sądzenie że od tłustego mleka można przytyć a produkty light są zdrowe i wspomagają odchudzanie. Cukier to główna przyczyna nadwagi i węglowodany proste. Oczywiście pomijając skłonności genetyczne :-(

Chłopcy od tygodnia mają zastąpione mleko które spożywali na drugie śniadanie "normalnym " posiłkiem i nawet ładnie to zaakceptowali. W związku z tym jedzą tylko dwa posiłki mleczne w tym jeden z kaszką na noc z 240 ml wody. Jedzą 5 posiłków mniej więcej co 3h zaczynając o 8 rano śniadaniem a kończąc o 20 kolacją.
Byliśmy dziś na rutynowej wizycie i J 11,5 kg i 81 cm, O 12,5 kg i 83 cm.

Ledwo co wróciłam do domu a mała zołza się obudziła. Teraz leży obok mnie i zasypia. Mam nadzieję, że przez to w nocy już się nie obudzi (tak wiem, nadzieja matka głupich).
Resztę dopiszę rano, bo nie lubię pisać z telefonu.

reklama
Ooooo Milenko fajna ta lokomotywa:) Mój K zaczął wołać że chce nr dwa ale jak ognia boi się zarówno nocnika jak i nakładki na sedes.

Ancona no jakbym o swoim Kubusiu czytała:) Szkoda gadać o jego jadłospisie:/

Do góry