reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
U nas też ostatnio ciężkie noce, płacze przez sen, albo budzi się z krzykiem. Tak jakby coś złego jej się śniło, a może odreagowuje cały dzień. Też pomyślałam o syropku, bo to dziecko naprawdę się męczy, a ja razem z nim. Sypiam po kilka godzin, przez co wypijam 3 kawy dziennie (wcześniej piłam 1).
Moja w nocy nie je, ale wypija butlę picia.

Zakupiłam w końcu witaminę D. Jak skończyła się jakoś w czerwcu to potem całkiem o niej zapomniałam.
Pytałam w aptece o tran jako zastępstwo witaminy D, to pani powiedziała, że lepiej podawać samą witaminę.

U nas dzisiaj pada :confused2:

reklama
Madziolina tak mój wypija po 270 - 300 ml 5 razy na dobę czasami cztery razy jak uda mu się zjeść tyle obiadu żeby się najeść ale płakać z tego powodu nie zamierzam lepsze mleko niż ciastka :p

Truskawkowa masz rację to musi być zmowa, co chwilę siadał i tylko mama mama i mama. Do 2.00 nie spałam w ogóle w końcu dostał nurofen to zasnął i budził się rzadziej :)
Myślę że może to też przez zmianę powietrza bo już zaczęli grzać i sama mam ciągle sucho w nosie aż ciężko oddychać :crazy:

Mój budzi się chyba z głodu, bo nie uspokaja się dopóki nie dam butli. Z reszta mówi ze piciu, a wody nie chce i drze się jeszcze bardziej jak mu ja dam. A zjada 150-210ml i mleko dostaje tylko w nocy, ewentualnie przed drzemka ale rzadko.

Katjuszkaaa o przepraszam, ale każda z nas ma bardzo grzeczne dziecko tylko każda "grzeczne inaczej". Twoja K da Ci buziaka i też masz pewnie wtedy różowe okulary i świat wiruje ( napisałabym motylki w brzuszku ale Ty masz Motylka :) )
Ja siedziałam troszku cicho ale napisze Wam najwyżej mnie któraś zlinczuje. Moje dziecko odstawione od cyca dostawione zostało ponownie. Jak miał problemy z aftami w buzi to dostałam wybór cyc albo szpital. AAA, że synek cyc kocha to wybór był jeden. Obecnie to jest miłość bez granic - wszelakich tych czasowych też :) W nocy jemy raz i nad ranem jeszcze raz. Jak już wspomniałam pampersy ciśnienia nie wytrzymują pomimo zakupu tzw. 4+ i od tygodnia każda noc to pobudka na przebieranie.
Ponadto idziemy spać o 19:10 a wstajemy hmmm ostatnio 5:45 bo trzeba z tatą grzankę rano zjeść :)
Macierzyństwo :) Kocham go ponad życie ale pytam się codziennie "kiedy mamusia się wyśpi?" - a on na to " mama aaaa aaaa". Chyba mam spać na stojąco malując kółka na kartce :)

Uwaga mamy nową zabawkę: klocki drewniane i mama buduje - synek burzy a zabawa superancka :)

Miłego dnia :)

Jedzenie to chyba niekończący się temat:) U nas jest tak troszkę jak u Ancony a troszkę jak u Viltutti tj. mleko ciagnie z butli codziennie po kilka razy. Ciężko powiedzieć po ile zjada bo różnie mu robię. Raz jest to 160ml a raz 220ml. Mleko ponadto musi być koniecznie na wieczór do spania (chociaż coraz częściej zjada i jeszcze mantykuje) no i jak nie może zasnąć to sam dopomina się mleka. I tu zastanawiam się czy tak jak u Viltutti jest to głodem spowodowane czy po prostu dla niego równanie jest proste sen =mleko bo na drzemkę też tylko z butlą lub w samochodzie.
Na szczęście w nocy budzi się tylko nad ranem około 5 na jedzenie i potem jeszcze zasypia (na ogół)
Innych rzeczy jak już pisałam jeść za bardzo nie chce tzn zjada po kilka kęsów i koniec.

Myszko zakładam że używasz Pampersów. Nie wiem jaka tam jest rozmiarówka ale może po prostu zakup większe i będzie problem z głowy. K używa Dady i ja już od kilku dobrych miesięcy używam tych największych 5. No chyba że synek jest mały i większe byłyby za duże na Niego.
Druge rozwiązanie mam takie że jak widzę że na noc za dużo wypił to go przewijam na śpiku zanim sama się położę spać.

Ja swojego pochwale bo przesypia całe noce, od około 20:30 do 7:30. Odkąd daje mu michę kaszki na noc to mamy spokój. Mleka pije tylko rano po przebudzeniu jakies 250ml i tyle. Czytając Wasze "doświadczenia" to sie zastanawiam czy aby nie mało [emoji15].

Wczoraj byliśmy na "zgrupowaniu", było fajnie chociaż upociłam sie jak knur, wszędzie go było pełno, oczywiście dyscyplina musi tam być i siedzenie na tyłku przez ponad 30 minut okupione było rykiem bo wszędzie chciał iść. Wszystko trwało godzinkę i 15 minut przed zakończeniem punkt spotkania - dmuchany zamek. Potem to go juz nawet nie pilnowałam bo sensu nie było. Frajda na całego. Co te dzieciaki wyrabiały - dopiero teraz sobie uświadomiłam jakie te nasze szkraby są elastyczne i giętkie [emoji6]

Witam z kolejną kawą,my już po długim spaceru,zakupach i śpimy.

MIKA fajnie że F dobrze sie bawił

ANCONA to H nie je
nic poza mlekiem?pewnie że lepiej żeby pił mm niż jadł pierdoły,ja chyba będą do zakończenia zapasu schodzić z mm bo moja je tak rozmaicie że obaw na brak jakiś witamin raczej nie grozi;-)

Moja też spi nie spokojnie,rzuca się ,woła mnie ale nie podchodzę bo ona to przez sen robi i tylko ja budziłam,obstawiam zęby,dalej czekamy na trójki.Ostatnio było ze noce koło 5 musiałam dać mleko ale odpukać już budzi się po 7 i dopiero dostaje mm a potem kanapkę razem ze mną je na śniadanie.Dorwała jeszcze gruszkę i przez moją nie uwagę zjadła razem z ogryzkiem:baffled:a godzinę temu 2jajka na miękko i tyle zjadła do południa.Obiady jada już razem z nami bo było to uciązliwe jedzenie na zmianę i chowanie przed nią,wczoraj jadła przy stole z nami[sama siada na narożniku i sobie talerz dać]ziemniaczki i karczek pieczony i pomidorki z zieloną cebulką;-),wyczyściła do zera i jeszcze chciała wymusić od nas:eek:
A na noc dostaje solidny posiłek,płatki jaglane albo owsiane na krowim mleku,wczoraj kromka chleba z zapieczonym serem i popite butla mleka krowiego.Mam w planie z butelka się żegnać pomału.

Ostatnia edycja:
Milenka u nas to jest tak że np na śniadanie zje pół tosta lub trochę jajecznicy a za pół godziny butla mleka bo głodny, później jogurt owoc i przed drzemką znowu mleko później obiad wczoraj robiłam zrazy wołowe pół mięska zjadł i trochę kaszy jeczmiennej a za pół godziny znowu mleko bo głodny później znowu coś zje a na kolację musi być kasza z butli i jeszcze raz w nocy.

Jak lubi mleko to niech je, pewnie, tylko oprocz tego normalne posilki. Moj mm dwa razy je, rano i wieczorem, ale tak max 180ml.
Milenka krowie mleko to super, to w butli ze sklepu to szajs.

reklama
My używamy obecnie pieluch z super pharm i na zmiane pampersow. Zakup 5 odpada bo moj K to chudzina i spadaja z niego :) musze pocwiczyc nocne przebieranki na spiaco.
Nie wiem czy to zmęczenie czy przesilenie jesienne ale jestem mega zmęczona. Kładę się dzisiaj szybciej spać to może jakos będę funkcjonowac.

Do góry