reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja sie tylko melduje i usprawiedliwie. Wczoraj dzien zabiegany. W południe przedszkole, potem gnałam po M bo wjechał gościowi w tyłek-auto niby w nie najgorszym stanie ale naprawa droga, wiec chyba inny trzeba kupic(bo ja swojego mu nie dam). Później dzień matki i rodziny w przedszkolu(ja organizowałam), a wieczorem na odstresowanie babski wieczór z winkiem(na szczęście kaca nie mam).
Dopiero wstaliśmy(starszak jeszcze śpi) i chatka do odgruzowania .....

reklama
A u nas znowu pół nocy w łóżeczku a pół w kojcu. Spał od 21 do 8 z przerwa na flachę i zmianę miejscówki.

M w domu wiec bedzie "wesoło". Obiad juz sie gotuje (bitki +kalafior +mizeria). Potem na kawę z koleżanką (niestety i z F ) bo M ma dużo zaległej pracy ogrodowo-samochodowej. Aaaa i jeszcze mu sprzątnie łazienki dorzuciłam coby sie za wcześnie nie wyrobił [emoji2]

Miłej soboty

TRUSKAWKOWA to się nie nudzisz,zajęć masz tyle.

DJMKA u nas prywatnie to wchodzą w gre tylko rehabilitant do domu a to oznacza ok 600zł miesięcznie,o ile przez miesiąc czy dwa by to trwało to bym kasę wygrzebała ale na 2letnie takie leczenie nie mam z kąd wziąść.Plecy jest sie wstanie wyprofilować tylko trzeba co chwilę ganić dziecko nie garb się,stój prosto,wyprostuje się co jest uciążliwe ale do zrobienia,natomiast na nogi lekarstwa nie ma.Jak dziecko ma niewielką wadę to można działać ale przy skrzywieniu mojego już nie ma szans.Jedynie dbać o twarde obuwie i dużo ruchu.

Moja padła,wczoraj mielismy takie akcje że miałam dość,po tym bobku co strzeliła budziłą sie co chwilę aż wstała definitywnie bo zrobiła po północy mega kupę i trzeba było iśc się kąpać.Potem kolejne samodzielne usypianie,miałam już się poddać i ją wziąść ale udało sie że zasnęła o 1 i jedyny plus że spała bez pobudki do 6.45

Witam sie w ten piekielnie goracy dzien, kktóry od pięknego wschodu slonca witam.
Nie mialam wczoraj sily na pisanie bo sie nakrecilam Waszymi wpisami o rehabilitacji dzieci i z mojego wpisu jad by zional tylko. Trafia mnie jak słyszę o 1 tys. dla wszystkich kobiet co urodza dzieci a nie maja prawa do zasilku macierzyńskiego a nie ma kasy na leczenie dzieci. Lepiej niech zrobia darmowe leki chociaz do 10 roku zycia i finansuja bez ograniczen fizykoterapie. Moim zdaniem wiecej korzysci by to przynioslo. Bo za 1 tys. to sie patologie będą szerzyc.
Porobili swiateczna pomoc medyczna i siedzi 1 biedny lekarz dla wszystkich - u nas czesto jest to ginekolog a czasami tez stomatolog w trakcie kolejnej specjalizacji. Więc z dzieckiem i tak prywatnie się jedzie, bo dorosly nie wysiedzi niewiadomo ile czasu w poczekalni a co dopiero dziecko.

Dobra koncze marudzenie ;)

My dzis sezon basenowy zaczynamy ;) jestem ciekawa reakcji młodego ;)

Hejka:)

Oj u nas waliło wczoraj jak nie wiem niemal całą noc:no: Dobrze że K się nie obudził i przespał ładnie do 5.30 a potem flacha i jeszcze tekie kimanko do 7.

Myszko mój K też dziś pierwszy raz w basenie sie chlapał i skutkowało to taką radochą że potem 1h wył aż się zanosił bo on chce jeszcze. Koniec koncow nie mogl zasnac i musialam go na drzemke uspic w samochodzie.

Co do wad postawy dziewczyny to tak jak pisze Milenka nie da sie calkowicie skorygowac wady mozna tylko nie dopuscic do poglebiania sie. Ja mam skolioze od nogi ktora mam kilka milimetrow krotsza od drugiej. Mam tez od tego plaskostopie dlatego nosilam i wkladki i mialam korektywe i jezdzilam na turnusy rehabilitacyjne i w domu cwiczylam i teraz jak przestalam to mi sie wada poglebila bo miesnie sie rozleniwily.

Truskawkowa no to grubo bylo:)

MYSZKA masz rację z tym macierzyńskim dla wszystkich,pijaczki i ćpunki będą rodzic jedno po drugim bo przez rok kasa na używki będzie,potem dziecko odda i urodzi następne.Nikt normalny nie zdecyduje się na dziecko ze względu na tego tysiaka bo po roku też z czegoś trzeba dziecko utrzymać.

KROCZEK zgadzam się z TOBĄ i włąśnie jeszcze odnośnie wkładek to fizjoterapeutka mówiła że wkładka rozleniwia mięsnie i jak się nie ćwiczy to jest po wyjeciu wkładki jeszcze gorzej.
Djmka skonsultuj to jeszcze z kimś żeby nie było że to firma nakręca na zakup drogich wkładek,mówiąc że wyleczy bo bez ćwiczeń tak się nie stanie.

Moje dziecko dzisiaj zasnęło samo w pokoju po 3minutach żali,wcześniej się tuliłysmy i mówiłam że bedzie spała w łóżeczku to na to słowo był płacz od razu,ale jak ją położyłam dałam misia to go przytuliła i zasnęła szybko.Ciekawe na jak długo;-)
U nas upał koszmarny.KATJUSZKA jak tam malowanie?

A jeszcze w temacie butów,ja młodą boso cały dzien trzymałam po wczorajszym newsie tutaj ubieram jej butki a tu 19 nie da się wcisnąć,ubrałam 20tki i są na styk:szok:,jestem w szoku że w ciagu może 2tygodni dziecko przeskoczyło jeden rozmiar,no i za miesiać pewnie trzeba za nowymi butami się rozglądać.No i tak analizowałam że może to był skok?w dzień nie chciała spać,urosła a od 2dni ma drzemkę w dzień 3h;-)

Ostatnia edycja:
Skonsultuję z koleżanką to, jej wierzę. Same wiecie jak to jest, bywa, że co specjalista to inna opinia. W lipcu czeka nas ortopeda i później ugadam się z koleżanką. Tylko na tym spotakniu pani od razu wiedziała kim jestem i dodatkowo obejrzała postawę Młodego. Co do wkładek to on miał zalecone supinujące plus buty i ćwiczenia, takie były zalecenia lekarskie.
Tak sobie teraz pomyślałam, że nawet nie ma tego z kim skonsultować, bo są fizjoterapeuci, ale zajmują się innymi dziedzinami. Poczekam do lipca i zobaczymy.

Milenka jak ja bym chciała, żeby Młoda sama zasypiała...

Moja dzisiaj zasnęła w minutę, ale padnięta była. W dzeń gorąco, potem byliśmy na grillu u znajomych. Wyszliśmy szybko, bo coś się na deszcz zbierało, ale i tak na złapała ulewa pod domem.

Katjuszka jak malowanie?

DJMKA w dzień ją usypiam w wózku bo w drugim pokoju jest chłodniej i przede wszystkim ciszej i mogę spokojnie obiad robić.

EDYSIEK daj trochę tego deszczu,ja właśnie 20wiaderek wylałam do podlewania.U nas na południu jest tak że jak nie leje to miesiąc i sucho jak na pustyni a jak leje to co najmniej tydzień:crazy:

reklama
Milenka Edysiek dzięki ze o mnie pamiętacie :-) pokój wymalowany, m od 16 sam robił bo na drabinie, a ja się podałam. Nawet nie przez upał, choć było tragicznie, co przez zapach. Nie dałam rady siedzieć w tych oparach :-( ale jest już ładnie. Teraz tylko czeka mnie odgruzowanie i wyczyszczenie podłogi i listew, bo o ile nie z farby brudne to po chodzeniu na kleczkach miałam czarne kolana :-( ale to w tygodniu jakoś ogarnę. Jutro pewnie zamówię dywan i lampę i zostanie czekanie na meble.

Młoda dopiero zasnęła, chyba przez ten ukrop nie mogła zasnąć. Na spacerze była dziś tylko 30 min, ale ani ja ani mama po prostu nie daliśmy rady na tą temperaturę i pełne słońce. Tak to dom lub ogródek.

Idę wziąć trzeci dziś prysznic i spać bo szczerze mówiąc ledwo żyję.

Do góry