reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Katjuszka ja też ostatni z wiadomych powodów nie mam nastroju na pisanie.

Kroczek ciężko powiedzieć czy Kubuś wytrzyma. Jednak obawiałabym, że będzie zmęczony i może Ci popsuć zabawę. Najlepiej jakby z kimś został w domu.

U mnie też codzienne pogoda dopisuje i przez to czasu mam dużo mniej.
Teraz zaczęło padać i mam nadzieję, że popada porządnie. U mnie deszczu nie było już ze 2 tygodnie i sucho strasznie. Codziennie wieczorem trochę podlewam ogródek, Ale to niewiele daje.

reklama
U nas noc jak zawsze pobudki ok 5 i to od jakiegoś czasu z płaczem, ale wystarczy cyc i śpi. Dziś pobudka o 6 to teraz odsypia juz 1h. Wrociliśmy ze spaceru, u nas dzis upał ok 25 stopni. Zaraz po starszaka do przedszkola jade a pózniej znowu na plac zabaw.

1 czerwca u nas zapisy do żłobka, chciałam do pracy iść ale raczej marne szanse bo pierwszeństwo mają matki pracujace, a jak mam pracowac jak nie mam z kim go zostawic :wściekła/y:

Jestem i ja. Wiecie jak to jest "baba musi po powrocie swoje posprzątać" tzn. po swojemu. Zakupy, obiad i tak zeszło.

Pogoda fajna, bez upałów ale ok.

Nocka na "nowym" miejscu też bez zarzutów.

Hejka.Ja też weny nie mam,zbieram sie od wczoraj żeby napisac i jakoś tak schodzi,a teraz to już nie pamiętam co komu.

EDYSIEK ojjjj zazdroszczę tego wolnego terenu i nowych nasadzeń,azalie i rodendrony królują teraz zdecydowanie.Deszczu możesz zabrać troche odemnie bo leję od kilku dni i do piątku tak ma być już mi sie :angry:.

OLIWIA no taka mądra polityka z tym żłobkiem i przedszkolem.

KROCZEK ja bym nie liczyła na jednorazowe przesunięcie drzemki,dziecko ma swoje nawyki i w porze spania pewnie będzie miał kryzys.

Ja dziś miałam zalatany dzień,byłam z małą u laryngologa i oczywiście jest tak jak podejrzewałam,wszystko ok,do 2roku życia to ucho może łapać skoro ma takie skłonności i nic z tym nie da sie zrobić.
U nas co prawda od ponad miesiaca zdrowa i bez żadnych leków,w czwartek mamy szczepienie.
Wieczorem miałam zebranie w szkole,mam kupić dzieciom skakanki na dzień dziecka bo wychowawczyni z szokowana że 7latki nie potrafią skakać na skakance :-D

Ostatnia edycja:
Agunia u nas te piosenki to jedyny sposób na zmianę pieluchy bez darcia :-D

Edysiek piękne kwiaty! Jak wracaliśmy z poprawin to na jednym podwórku zwrócił moją uwagę ten pomarańczowy tylko to już duży krzak był i wyglądał super!

Milenko dopiero teraz odpisuję że nie masz się co martwić 12h jazdy nas czeka licząc krótkie postoje 24h także to będzie hardcor ;-) a spódniczki super! w piątek też zrobiłam chłopakom zakupy w smyku korzystając z przecen jutro może paczka przyjdzie :-D dobrze że M już w trasę wybył to zawału nie dostanie :-p

Mika nie ma to jak po swojemu ogarnąć :-)

H dopiero padł! Cały czas się śmieje i broi! Dzisiaj wyrzucił pranie z miski odwrócił do góry dnem, wszedł i przewracał kwiatki na parapecie :baffled: a najlepsze jest to że jak już coś wyrzuci to musi podeptać i nie ma zmiłuj.

Ja też jestem:)

Młody dziś ładnie spał w nocy (prawie do 5 sam w łóżeczku) ale za to trzy razy podchodził do drzemki w ciągu dnia aż w końcu wsadziłam go w auto i usnął po minucie:tak:

Moja mama jest chętna do zostania z wnusiem i chyba tak zrobię że uśpię go normalnie i będę liczyła na cud że się nie obudzi do rana;-) W razie czego przyjadę bo niedaleko impreza.

Zmykam spać kobitki:) Dobrej nocki

Melduje się i ja. U nas ostatnio noce dobre mimo że zeby idą. Dzisiaj zauważyłam pierwsza trójkę:-) jedyny objaw to slinienie. Bo marudny nie jest. A może ja tego nie odczuwam bo w pracy jestem.

Edysiek piękne kwiatki. Ja też wczoraj kilka wsadzilam bo od sąsiadki dostałam. Może jutro wam się pochwalę. A teraz kończę bo mąż właśnie przyjechał.

Edysiek chyba tą samą mamy azalie.

W niedzielę byliśmy na imieninach i córa miała towarzysza również na 4 łapach, zajęła jego miejsce i zabrała mu zabawki

Załączniki

• 20150517_184932.jpg
    20150517_184932.jpg
    40,7 KB · Wyświetleń: 51
  • 20150524_172751.jpg
    20150524_172751.jpg
    24,2 KB · Wyświetleń: 54
  • 20150524_172909.jpg
    20150524_172909.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 44
Milenka wygląda ślicznie :-) miała kolegę i zdjęcie mówi "chodź poganiamy się"

Zapomniałam napisać że H odkrył ssanie palca i teraz wyrzuca smoka i pcha pokolei paluszki do buzi i cmoka :baffled: sam się z tego śmieje ale mam nadzieję że mu przejdzie bo już go z mokiem wolę jak z paluszkami w pychu.

reklama
Do góry