reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

U nas w gre wchodzi pelna rączka,zeby jedna ręką można było prowadzic. Bardzo dziekuje za opinie. Musze szybko doknac zakupu bo ten obecny kloc ciezko ladowac do bagażnika. Espiro w nowej kolorystyce bardzo mi sie podoba i odnosze wrazenie ze ta konstrukcja daje wieksza amortyzacje. Baby design Mini tez brałam pod uwage ale jednak jest to malutka spacerowka i synek na przymiarce grymasil. He he he

O Kochana, jeśli zależy Ci na prowadzeniu wózka jedną ręką, to zapomnij o nim. No chyba że lubicie jeździć zygzakiem. Absolutnie nie nadaje się do tego. Nie da się wyjść z nim i zabrać psa na spacer, ani zakupów w miarę komfortowo przytargać, czy powisieć na telefonie. Noł łej. On ma skrętne kółka z przodu i chyba to jest przyczyna. No i z tą amortyzacją bym nie przesadzała, jest ok na asfalt czy kostkę chodnikową, ale jakieś polne ( nawet porządnie utwardzone drogi), trawniki itp to kicha.
A! I hamulec jest praktycznie niemożliwy do używania, trzeba się pochylić i użyć ręki i duuużej ilości siły ( uwierz, chuchro ze mnie nie jest)

Ostatnia edycja:
reklama
Mika współczuję tego siedzenia w domu. Niech F. szybko zdrowieje.

Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale po wpisie Viltutti uświadomiłam sobie, że nie wyobrażam sobie mieć wózek którego nie da się prowadzić jedną ręką. Ja zazwyczaj jak idę z małą na spacer to urządzam sobie pogawędkę przez telefon z rodzicami. Zakupy też lubię robić, a ułatwia mi to duży kosz na dole.
Do jeżdżenia po trawie się nie nadaje, ale po polnej drodze już można. Czyli jest jaki jest, ale ma to co mi trzeba ;-)

Ja swój spokojnie prowadzę jedną ręką. I lubię w nim to, że wjadę praktycznie wszędzie. Kosz ma jak dla mnie ok.
Każdy ma swoje oczekiwania.

Viltutti a nie ma blokady kółek ten wózek?

Wróciliśmy z urodzin w sali zabaw. Młoda wylatała się i padła w 5 minut. :D jutro kolejne urodziny tym razem na podwórku, więc też się wyszaleje :)

No wlasnie baby design mini ma raczke cala a nie 2 palaki. A Viltutti mi teraz ćwieka dowalilas bo juz bylam zdecydowana a tu zonk. W tym tempie mlody żonę sobie znajdzie a ja będę dalej parasolke wybierać he he he.
Dzisiaj od 14:00 tak jeczal ze nie wiem jak sie nazywam bo uszach słyszę tylko MAMOOOO. Teraz zasnal o mam nadzieje że pośpi bo okropnie zmęczony był.

Ja tylko napiszę MYSZKA witaj w klubie z mamooo cały dzień prawie.Jestem ledwo żywa a szwagierka mnie w nerwiła kwitując że jak mam czas to z nią chodzę i bawie,ona 3dzieci sadzała na kocu i szła w pole robić a nie spacerki urządzać:wściekła/y:

Milenko to szwagierka z Hubertem nie siedziała dzisiaj przechodził sam siebie na balkonie wszedł na krzesło a z krzesła na stolik :szok: no wszędzie się pcha! A żeby pięknie dzień zakończyć przywalił łepetyną w kant szafy :confused2: ja nie wiem jak go upilnować chyba tylko wbić pal na polu i na smycz i żeby nic w zasięgu nie było!

Trochę zazdroszczę Wam tego mamooo bo u mnie to bardzo sporadycznie.

Hee, właśnie miałam Milence "proponować" że jeśli dziecko nie jest z natury ciapą to chyba jedyny sposób na usadzenie na kocu to przywiązać do palika... No na mojego siły nie ma żeby posiedział w miejscu bo musi latać i jak z takim dzieckiem coś zrobić, bo zaraz leci jak nie w grządki deptać, to kran z wodą odkręcać, albo do psiej budy włazi... No ja naprawdę jestem wyluzowana i nie nadopiekuńcza, ale dziecka samemu sobie zostawić nie mogę, bo dla mnie chwast w tunelu ma mniejsze znacznie niż bezpieczeństwo dziecka.

Ancona, a ten espiro magic ma blokadę kół, ale nie używam bo mu głównie do marketów czy galerii go bierzemy więc jest łatwiej jak jest bardziej obrotny.

Myszko to caretero spacer mają dwie rączki ale jest blokada skrętu przednich kółek więc fajnie się nim jedzie. Ostatnio prowadziłam wózek bez blokady jedną ręką a drugą uciekającego Kubę i dałam radę:tak: No ja wózek w każdym razie polecam:-D Torba na zakupy też sporawa no i jest głęboki i zabudowany bo mnie najbardziej na tym zalezalo:)

Jestem dumna z mojego synka bo popłakał tylko chwilkę jak pani ukuła go igłą i zaraz przestał. Póki co nie ma żadnych obiawów wiec mam nadzieję że tak zostanie. Waży 10,5kg a mierzy 80cm:)

Mika zdrówka życzę dla Was:tak:

reklama
Ja tylko napiszę MYSZKA witaj w klubie z mamooo cały dzień prawie.Jestem ledwo żywa a szwagierka mnie w nerwiła kwitując że jak mam czas to z nią chodzę i bawie,ona 3dzieci sadzała na kocu i szła w pole robić a nie spacerki urządzać:wściekła/y:
Ha ha ha dawno sie tak nie usmialam. U mnie 2szoguny w domu i ratunek mam tylko jak dzieci w gosci przychodza w tej chili bo starszy zajety a czesto dziewczynki do Olka chca.

Ancona ty nie mozesz upilnowac a moj podszedl do lawy i sprawdzał jak to jest stuknac głową w kant i tak delikatnie kilka razy. No i moj tatusia wola po calym dniu a mnie prawie wcale :( jak boli albo glodny to placze wyje a mama nie zawola:baffled:

Do góry