reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

matko, człowieka chwilę nie ma a tu TAKA produkcja. Laski... wiecie jak to jest... głodnemu chleb na myśli ;-) i tak, znam dalszy ciąg.. czyli głodny głodnemu wypomni ;-)

słuchajcie jak tak Was czytam, to może to moje dziecko jakoś bardzo od normy nie odbiega z zachowaniem. Bo łazi toto za mną i jęczy. Na wszystko paluchem pokazuje, jak się jej coś weźmie to wrzask, jak jej nie wezmę na ręce to wrzask.. ale widzę, ze niektóre dzieciaczki podobnie mają. Tylko, że nie wiem jak Wy ale ja mam tego już serdecznie dość. 11 msc kieratu i to coraz gorszego mnie zabija :-(

reklama
O to i ja się chętnie dołączę :-p

Wózek mam normalny, tylko mieścina nie duża, galerie handlowe to właściwie takie pseudo-galerie, więc sklepy to takie małe klitki. I dlatego nie pchałam się z wózkiem. Co innego do chodzenia po mieście.

Oj kobitki ale z was agentki! Rzeczywiście dajecie energię. Chociaż do szczęścia brakuje mi drugiej kawy, bo u nas pogoda dzisiaj też kiepska i mnie przymula.

Tymek drugi dzień w przedszkolu już bez płaczu i krzyku. Tylko że od pani opiekunki nie chce się jeszcze odkleic ale stwierdziła że się rozkręci. Najważniejsze że mu się podoba. Zjadł dzisiaj ładnie śniadanie i obiad mimo że się zaczekal że nie będzie jadł :-)

A ja mam nadzieję że w weekend coś mi się uda porobić na działce bo już sąsiedzi wydzwaniaja i pytają kiedy się przeprowadzamy. No tylko musi być już naprawdę ciepło.

Oj właśnie oboje chłopaki usunęli i mam czas na spokojne wypicie kawy :-)

Ej widzę że tu całkiem wesoło! Niektórym to widzę tylko klęczenie i klapsy w głowie!
U mnie na tapecie odciąganie glutów, podawanie leków i inhalacje. Szkoda gadać. Strasznie ich dołapało, szczególnie J, ma taką chrypę że nawet płakać nie może bo charczy.
Jutro idziemy do kontroli. Oby się to antybiotykiem nie skończyło.

Hej.
Właśnie przywlokłam tyłek do pracy a mężu z futrem i Emmą poszli na spacer do lasu a potem wygonić małą na placu zabaw. Na polu jakieś min 18 stopni, zero chmur.
Też chcę na plac zabaw.
Pogodę mamy mieć tylko do piątku więc pewnie idzie do was:tak:
Tak że szykujcie dziewczyny dzieciaki na szaleństwa na słońcu.

Mam pytanie. Jaki środek stosujecie, albo zamierzacie stosować dla maluszków na słońce. W Irlandii marny wybór, w zasadzie tylko ambre solaire jest. Nada się dla rocznego dziecka!. Myślałam, żeby kupić faktor 50, tylko czy na cały sezon czy potem zmienić bo na 35?

Aha. I przestańcie się tyle seksić! Niektórzy albo mają ból pleców albo pracują do 2:15 w nocy i mężu śpi jak wracają!
A żal dupcię...tzn nie dupcię ściska:-p

Ostatnia edycja:
Witam,

Starałam się was trochę podczytywać przez święta, ale Julko mi to skutecznie uniemożliwiał. Straszna z niego maruda ostatnio. Reasumując nie mam pojęcia co tam u was, ale mam nadzieję, że mi to wybaczycie, bo nie mam czasu i sił nadrabiać.

U mnie @ więc nie jest wesoło ;-)

Madzikm ja używałam w zeszłym roku kremów z Rossmann a potem chyba Nivea w sprayu 50. To znaczy na twarz krem a na resztę ciała spray. Tylko że moje chłopaki w zeszłym roku całe lato na działce czyli praktycznie non stop na dworze.

Mąż chce jutro zawieźć Tymka do przedszkola a młodego zabrać do teściowej bo ja popołudniu do pracy. A mnie jakoś dziwnie że do południa byłabym sama w domu!! Co prawda mam kilka spraw urzędowych do załatwienia więc mogłabym to wykorzystać. Ale kurcze cały dzień bez młodego???? Chyba jeszcze nie jestem na to gotowa.

reklama
Ja tu zasiadam z gorąca kawą (tak, tak z gorącą) do "lektury BB" a tu pusto. Tylko nie mówicie, że jeszcze śpicie ? Dobra pije gorącą kawę , co za luksus :)

Do góry