reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Zuzanka właśnie o ta hemoglobine chodzi. Czy anemii nie ma. Bo nie wierzę, że dwa gryzy jabłka i pomarańczy oraz żółtko są w stanie zaspokoić jej potrzeby na witaminy :-(

Kroczek koniecznie daj znać po badaniu. Trzymam kciuki żeby nic nie wyszło.

Ja zawsze pisze z telefonu i zawsze jak młoda śpi bo nic poza netem czy książka nie zrobię :-( kurcze ja nie wiem czemu macie takie problemy z forum z tel. Może raz mi się coś podzialo z postem. A tak mam normalnie otwarte cały czas w przeglądarce oba wątki i wszystko działa. A nawet jak mnie wyrzuci bo coś się z WiFi podzieje to i tak posta odzyskuje przez restore auto saved content :-)

U nas noc łaskawa, ale spala ze mną. Szkoda tylko że się nauczyła po ciemku wstawać w łóżeczku bo miałam z tym spokój w nocy ale dziś jak szłam robić butle to musiałam ja tam włożyć i klapa bo sobie wstała i się wydzierala.. A dziś nauczyła się wchodzić do i wychodzić z łóżeczka na nasze łóżko bo mam dla wygody szczebelki wyjęte... a mogłam ja co rano na 5 min bezpiecznie zostawić...

reklama
MOVIENNIE spóznione życzenia roczkowe,dużo zdrówka dla malucha.

Katjuszka powinnaś zrobić dla świętego spokoju badania,chwila stresu przy pobraniu jakoś przeżyjesz.W mleczku są wszystkie witaminy,jak go pije sporo to pewnie jej niczego nie brakuje,jak bedzie miec wyniki na granicy normy to zawsze możesz jej dawać np cebion multi żeby podnieść parametry.Pewnie taka jej uroda że jest szczupła,ja juz pisałam mam grubą świnkę w domu i szczuplaka i zdecydowanie wolę druga opcję,bardzo mnie irytują teksty typu jaka pyza,grubasek,okrąglaczek.Nic fajnego być grubym,jak zacznie chodzić i nie schudnie[juz na to nie liczę]to czeka ją badanie hormonów i dietetyk dziecięcy,mam grube dzieci w rodzinie i wiem jak potem cierpią na tym.

KROCZEK powodzenia,trzymamy kciuki i daj znac po wizycie:tak:

Ale wiatrzysko u mnie krzesła fruwają po ogrodzie,szyby w strugach deszczu,ale fatalna pogoda.
Wywiał was ten wiatr czy co??Ciekawa fotka na grupie się pojawiła dla zainteresowanych.

Ostatnia edycja:
katjuszkaa u mnie nie zapamiętuje postów ani komp ani tablet, a O już od dawna wychodzi na podłogę jak mu wyjmę szczebelki z łóżeczka :D

uśmiech mi wrócił dziś na twarz pomimo koszmarnej pogody :happy:

Witam :-)
Jestem, ale mała dzisiaj marudna i spała raptem 40 minut. Oczywiście w ganku, bo przy tej pogodzie nie ma szans na wyjście z domu. A widzę jak bardzo by chciała iść na dwór. Może do wieczora uda się na chwilę przewietrzyć. Wczoraj byłyśmy na spacerku przed 18 mimo wiatru.

Katjuszka
na pewno lepiej zrobić badania dla świętego spokoju.
Może w końcu mała się przekona do normalnego jedzenia. Moja starsza jako niemowlę jadła ładnie, a potem jej się odwidziało. Zresztą już kiedyś pisałam, że potrafiła cały dzień niemal nic nie jeść i dopiero w wannie udało mi się ją nakarmić danonkami.
Mam nadzieję, że tej się nie odwidzi z jedzeniem. Ale myślę, że nie bo ona je wszystko. A przy starszej uważałam, bo tego nie wolno, bo za mała, bo tamto. No i uchodowałam sobie niejadka. Pewnie to od dziecka też zależy, ale dlatego chciałam żeby ta szybko jadła różne rzeczy.

Milenka ja mając do porównania niejadka i dziecko wszystko jedzące stanowczo wolę te drugie. Z tym, że może mam łatwiej, bo moja wielkim łakomczuchem nie jest, no i wagowo też nie jest tak strasznie, choć pyzunia z niej jest. Ostatnio jak ją ważyłam to miała 10,5 kg, z tym że ona nie jest za duża bo ma chyba 77 cm.

Ja ciągle czytam na telefonie, ale nie lubię pisać. Zdarzyło mi się, że nie dodało mi postu, ale to raczej na zamkniętym.

U nas pogoda względna :)

Teraz H śpi, jajko na czole spuchnięte ale tragedii nie ma (smalec działa cuda) :) tylko coś się przewraca dzisiaj nie wiem czy to wina skarpetek szybkości czy po wczorajszym zderzeniu z futryną ?

Dziękuję wszystkim za zyczenia☺☺

U Nas dzisiaj pada snieg, a mały dopiero poszedł na pierwszą drzemkę. Ciekawe czy pogoda czy po roczku postanowil przestawiać się na jedną drzemkę.

Kajtuszka my dopiero miesiąc temu odstawilismy żelazo, anemię młody miał już w wieku 5 miesiecy. Codziennie jak nie zje lub zwymiotuje obiad to martwię się właśnie o to żelazo. . Pobieranie krwi nie jest straszne jak trafi się na dobrą pielęgniarkę, raz nawet mały nie poczuł i było po sprawie, za to ostatnio afera była nieziemska. Cebion multi możesz dawać, nam profilaktycznie 3 kropelki dziennie zalecane.
Aaa i dziękuję za radę z bidonem, pójdę do rossmana i sprawdzę jakie mają bo juz jakiś kupiłam na allegro i się nie sprawdzil

Ja osobiście wolałabym małego glodomorka, ale wiem ze to zależy od punktu siedzenia.

Acona obstawialabym raczej szybkość i skarpetki, ale poobserwuj go w razie czego dzisiaj:)

Anocna na siniaki polecam żel z arniki, cuda działa :)

Ja też z telefonu piszę, ale mam aplikację, a w niej ostatnio dziwne rzeczy się dzieją i postów nie dodaje.

reklama
Do góry