reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

:surprised:a więcej to się naprodukowac nie dało? ;-)

U nas właśnie druga drzemka się uskutecznia, ale był duży problem z zaśnięciem, mimo że pierwsza była tylko pół godz. Coś się boje ze zmierzamy ku jednej...

Tyle napisaliście,że nie odpisze chyba.

My oczywiście nie jemy nic. Owszem, gryzie bez problemu, ale wypluwa. Odrobina kurczaka z marchewka to jedyne co jej wepchne. Ale musi jeść sama bo inaczej tez się nie da. Zero zup czy moich czy sloiczkowych. Ogórka kiszonego wyciumka, ale zupy się me tknie. Trochę chleba pociumka. Banan ble, czasem mango lub kiwi jej podejdzie. Mandarynki czy pomarańcze tez ciumka, ale dziwna sprawa, bo jej pryszczyki wychodzą w intymnym miejscu. Chyba się mocz kwaśny robi.. Dziwne, ale staram się nie dawać jednak.. Jabłko surowe zmieli na miazge jak do sałatki, ale niewiele zje. Marchew surową uwielbia obgryzac ale kawałki walaja się po całym domu, albo wypluwa i mi daje. Przypominam, że stan zębów = 2. M twierdzi, że dziś górnego widział na wierzchu, tylko ze ja go nie czuje. Pewnie widział przez dziaslo.. bo widać je bardzo i są bardzo wyrosniete ale cały czas po skórka..

Udało nam się dziś załatwić sprawę w banku z młodą i zjeść pyszna pizze na obiad. Mloda była nawet grzeczna ale to za sprawą marchewki a potem kluczy które wylizala... mam kupę roboty, a nic mi się nie chce.

A propo kąpieli to moje dziecko pije wodę z wanienki. No oszalec można. Bo jak jej pozabieralismy gąbki które wysysala to teraz nabiera na rączkę i z niej spija...:-/ śmiesznie to wygląda,ale raczej średnio zdrowe bo to z emolientem..

No i nie wiem co jeszcze napisać... Uciekam, zaraz m przy Młodej posadze, a sama zesmaze jabłka na szarlotke :-)

reklama
a propo dziwnych pozycji u naszysz dzieci, mój to tak się czasem wygina, że zastanawiam się czy wszystko z nim ok. DSC00981.jpg a

Załączniki

• DSC00981.jpg
    DSC00981.jpg
    49,4 KB · Wyświetleń: 42
Mika, ale pozycja :-)

U mnie Młody je już niemal wszystko. Dostaje do łapki widelec z nabitym jedzeniem i pałaszuje sam. No ale, że jest niejadek to po czterech kęsach jest juz nasycony :no:

Tak jak pisały dziewczyny byliśmy już u fryzjera. Darł się okropnie i wyrywał i jest przez to krzywo obcięty.

Żeby was dobić powiem tylko, że spał dzisiaj do 6,10 i nie zaliczył ani jednej pobudki ;-)

Oj dziewczyny więcej się nie dało naprodukować:) Na raty Was czytam bo nie ogarniam. Jakos mulasta jestem dzisiaj:)

Moze na poczatek napisze ze bylismy na kontroli i juz jest ok. Mamy jednak jeszcze brac antybiotyk 4 dni. To co zostalo wysluchane nadal jest i tylko lekarz poradzil zeby nie trzymac sie jednej instytucji Matki Polki bo tam nie moge sie dodzwonic tylko szukac w innych przychodniach. Tak wiec wypisze sobie na kartce wszystkie nr tel i jutro bede dzwonic. Chcialabym zeby znalazla sie przychodnia z niedlugim okresem czekania ale na NFZ bo prywatnie tekie badanko kosztuje od 200 do 400zl...

Mika mój K podobnie jak Olo i Milenka zasypia z dupcia do gory. Bardzo sobie ostatnio upodobal ta pozycje:)

Ja uzywalam te nowe Dady ale wg mnie sa mniej chlonne. Sa cienkie ale szybko robia sie pelne no i jak moj K w zyciu nie mial odparzen tak w tych juz po godzinie snu go odparzylo. Dlatego ja nadal kupuje stara wersje:)

Auliya zainspirowalas mnie i odwazylam sie dac dzis Kubusiowi rodzynki:) Alez mu smakowaly:)

Dziewczyny czy uzywacie juz pasty do zebow dla Maluszkow? Jesli tak to jaka polecacie? Do tej pory mylam mu sama woda ale chyba wypadaloby juz zainwestowac w cos czyszczacego:)

Milenko piękne kolczyki:) Super pamiątke bedzie corcia miala:)A

A ja wlasnie zastanawiam sie co i ile dac chrzesnicy na 18tke bo w maju ma. Zagwozdke mam spora bo Kuba od niej i jej rodzicow dostal kupe kasy na chrzciny.

Edysiek u mnie byla zurawina suszona dopoki nie przeczytalam skladu a teraz szukam prawdziwej suszonej. Przed chwila zjadl nalesniki a bulka czy rogal maslany sa super tylko wole na spacerze bo sie strasznie kruszy.
Pisalyscie o ryzu preparowanym kiedys... moj nim pluje ewentualnie karmi mamusie

Kroczek też w maju moja chrześnica ma 18stkę :-) Niestety za dużo nie dam tak ok 1 tys, bo obiecałam ze sfinansuje jej kurs prawa jazdy, a jak patrzyłam to tak ok 999 zł kosztuje.
A pastę mam z apteki Nenedent, ale możesz tez używac Elmex

A nie wiem czy pisałam ale tydz temu miałam tel z poradni rehabilitacyjnej ze zapraszają nas na rehabilitacje ... UWAGA zapisałam go pod koniec sierpnia:szok: bo wtedy miał asymetrie, z ciekawości pojechałam żeby go ocenili czy wszystko ok, i Pani powiedziała ze dziecko zdrowe:tak:

reklama
Do góry