reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Noo, nareszcie coś się tu dzieję, a nie tylko kupki, strupki i ból dupki ;)

Mama O. - Twe odejście będzie dla nas ogromną stratą, byłaś dla nas ideałem, wzorem do naśladowania i skarbnicą rad i wiedzy jako doświadczona Matka Polka, wzór wszystkich cnót!
Jakim to dziwnym człowiekiem trzeba być, żeby nie napisać ot co u niego, nie doradzić kiedy ktoś prosi o to, czy nie napisać coś od siebie, tylko podczytywać, podglądać życie innych, po cichutku tajniakiem, żeby dowartościować się "jaka to ja jestem za*bista na tle tych tu zebranych sierot". A w pewnym momencie poinformować towarzystwo, że jest stadem durnych pip i się pożegnać. Nie ładnie tak, oj fe.

Przynajmniej dzięki Tobie wiemy, że nie należy nigdy się żalić, trzeba kultywować fałszywe ideały z amerykańskich filmów, że macierzyństwo to tylko sielanka, bobas przesypia 20h dziennie a pozostałe 4 siedzi i się uśmiecha. Przyklejamy uśmiech na ryj i heja! A później ludzie się zastanawiają, dlaczego depresja, samobójstwa i inne nieszczęścia - a właśnie dzięki postawom jakie reprezentuje Mama O.- nie masz prawa się żalić, bo jeśli cokolwiek w życiu jest źle, to Twoja wina, Ty jesteś zła, niedobra i g*wno warta.

Fakt, lubimy sobie ponarzekać, może więcej niż na innych grupach ale jest mi bardzo przykro, że trafiły się osoby które najnormalniej w świecie zaprzyjaźniły się, a jakbyś była w grupie zamkniętej to zrozumiałabyś że akurat tak się złożyło, że każda z nas ma jakiś bagaż doświadczeń i wydarzeń o których nie chce o tym pisać tutaj, właśnie dzięki takim osobom jak Ty, żerującym na życiu innych.

PS. Taaak, żeby móc spokojnie klapać na forum faszeruję dziecko tajemniczym syropkiem... Weź się kobieto stuknij w głowę. O mur. Z rozbiegu.

reklama
Mama O. dołączyłaś do kwietniówek na samym końcu, napisałaś kilkanaście postów, po czym przestałaś się udzielać więc mogę śmiało powiedzieć, że nie jesteś nasza.
Na początku było tutaj kilkadziesiąt dziewczyn, ale została tylko garstka. Są to osoby które mniej lub bardziej się udzielają, ale się udzielają. I dlatego tylko i wyłącznie one mogą pisać o sobie "kwietniówki".

O proszę kolejna idealna mama sie ujawniła . Pewnie otoczona wianuszkiem babć, dziadków i cioć. My jesteśmy dumne z tego kim jesteśmy i nikt nie ma prawa nas osadzać ;p
Chciałam zaznaczyć, że wszyskie jesteśmy nienormalne ale nie wszystkie zdiagnozowane [emoji33]

Ostatnia edycja:
Czytam w busie ludzie się dziwnie patrzą bo śmiechu nie umiem powstrzymać. Dziewczyny jesteście boskie :-) myślałam że nic mi dziś humoru nie poprawi

Czytam w busie ludzie się dziwnie patrzą bo śmiechu nie umiem powstrzymać. Dziewczyny jesteście boskie :-) myślałam że nic mi dziś humoru nie poprawi

A ja na placu zabaw...hinduski patrzą na mnie jakbym miała zryty beret [emoji33], dodatkowo F siedzi w huśtawce taki z lekka przytrzymany wiec nie wiem czy to wina tajemniczego syropku czy jest śpiący [emoji6]

A poza tym:

nie piłyśmy razem ( no bo tu alkoholiczki same!)
masz idealne dziecko

więc się nie spoufalaj z nami!
Sio!

Mącicielka i moralizatorka się objawiła.

Ej, ale muszę przyznać że brakowało mi jadu i sensacji na forum :D Od czasu jak zrobiłam akcję o wyższości cc nad sn z niejaką Panią Beatką (pozdrawiam!) obiecałam trzymać w ryzach charakterek, ale dzisiaj się trochę mu wymsknęło ;)

Ostatnia edycja:
Ja też :D świat jest piękny, wiosna za oknem :)

Mika tu nas zdiagnozują ;)

Viltutti i love Twój charakter :p

Zaraz nastąpi moda na sukces ciąg dalszy :)

O tak w końcu coś się dzieje :-p
Viltutti ja doskonale pamiętam dyskusję o wyższości cc nad sn, bo sama brałam w niej udział i byłam po drugiej stronie.

Tutaj administracja nic nie zdziała, tutaj trzeba wezwać opiekę społeczną :szok:
O dziwo jak wiele mamy podglądaczy, chyba naprawdę niektórzy muszą mieć po pierwsze bardzo nudne życie, żeby interesować się cudzym, a po drugie bardzo grzeczne dzieci skoro mają czas czytać na bieżąco cudze wątki.

reklama
Dziewczyny jak ja sie cieszę, że mamy swoje adresy, fb, maile, telefony, wspólne zdjecia ze spotkań, wspomnienia jak nasze dzieci wyrywają sobie z rączek obślinione chrupki. Mój mąż do dzisiaj wspomina wspólną grę w golfa....tych wspaniałych chwil nikt nam nie bedzie szmacił [emoji106]

Teraz gdzie będziemy organizować spotkanie ? Czas zarezerwować hotel ;)

Ostatnia edycja:
Do góry