reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Ja na szybko bo w domu tylko godzinkę - pogoda rozpieszcza więc całymi dniami na dworze siedzę z przerwami na karmienia tylko :happy:

EMMA 100 lat w szczęściu i zdrowiu życzę. Żebyś szła przez świat jeszcze bardziej przebojowo niż w pierwszym roku.

reklama
Edysiek nie dodałam, że mojego oglądała rehabilitantka bo nadal jesteśmy pod opieką w przychodni i dopóki nie chodzi tak stale to jest ok

Trochę mnie uspokoiłaś. Moja też czasem chodzi z nogą do przodu, a czasem normalnie na czterech. No i to zawsze jakieś pocieszenia, że nie tylko moja tak ma ;-)

Mam pytanie do innych mam dziewczynek. Czy jak małym zdarzy się rzadsza kupka to też wchodzi im w okolice intymne? Jak sobie z tym radzicie? Ja delikatnie wybieram chusteczką nawilżającą. Zastanawiam się jakie jest ryzyko infekcji, bo zdarza się że mała ma rzadką kupkę i jest tam ubrudzona nawet dwa, trzy razy dziennie, mimo że staram się ją od razu przebierać i boję się kurczę, żeby nie dostała jakiejś infekcji,która nie koniecznie może być widoczna na zewnątrz.

Ja robię dokładnie to samo, wycieram chusteczką, czasem lekko w środku ale nie zagłębiam się ;-)
Myślę, że fizjologia tak działa, że wszystko naturalnie się oczyszcza.

haha muszę Was rozczarować ;-) niestety ona uwielbia ten chodzik i w nim goni, ale po krótkim czasie i tak przyłazi i wyciąga ręce i jest maaama.. Także niecny plan Viltutti się nie uda :-)..

To ją wyciągnij i za jakiś czas znowu wsadź do chodzika i tak cały dzień, aż się zmęczy :-p

Emmcia sto lat i niech Świat leży u Twoich małych, ślicznych stópek:-)

Dziewczyny nie mam weny do pisania. Podczytuję. W przyszłym tygodniu będę u rodziców cały tydzień więc odezwę się za jakiś czas.

Katjuszka jak dzień?

Standardowo niestety. Czyli maaama maaama... dwa razy pogonila w chodziku. Ale u nas bardzo się pogada zepsuła, bo cały dzień lało. I Ona źle reaguje na takie zmiany. Dwie drzemki po bite 1,5 godz. Teraz juz niby śpi, ale był duży problem z zasypianiem. I w dodatku jeść nie chciała. Przez cały dzień zjadła w sumie 190 kaszki, 120 mleka i pół deserku 190 gr.. ehh

Z wymeczeniem to spróbuję juz w domu, tylko musze coś przemeblowac bo tu biegała a u nas się nie rozpedzi porządnie nawet ;-)

Natchniona Edyskowymi zakupami poszalalam dziś na allegro w uzywkach :-) zamiast basenu z piłkami bo po przemysleniu zarzuciłam chwilowo pomysł. Ona trzech min nie pobawi się w jednym miejscu, wiec nie ma się co łudzić..

KATJUSZKA witaj w klubie moja też cały czas mama,ale jej sie nic nie chce,dzisiaj to nawet raczkowac jej się nie chciało,siedziała na panelach i rzucała dupką żeby się przesuwać:eek:.Pogoda ma być taka do soboty,paskudnie jest,leje i szaro.Pochwal się jak tylko przyjdzie przesyłka:tak: a kupiłaś czapkę?Ja byłam w pepco ale czapek wiosennych nie mieli jeszcze,myślę nad kompletem od Emilki ale nie bardzo te tkaniny,zobaczę jak wyjdzie jak uszyje.

Edysiek mam ten komplet co Kinga w paseczki:-p,nakupiłam jej getrów na wiosnę bo się okazało że 3pary nowych spodni są ciasne w brzuchu a na długość jeszcze mogą poczekać.Jakby schudła to za 2-3miesiace może w nie wejdzie,nadziej matką głupich;-)

A ja właśnie zaliczyłam kolejną kłótnie z mama :-( mam dosyć.... jutro pakuje dzieciaki i jedziemy do teściowej, chociaż maż w delegacji... ehh szkoda gadać. Wszystkiego mi się odechciewa. Także nie smęcę wam już i idę spać, bo u mnie też chyba dla równowagi po dobrej nocy dzisiejsza szykuje się kiepska. Młody nie mógł usnąć a do tej pory już ze trzy razy miałczał przez sen. Na szczęście bez pobudki, ale coś mu dolega.

Marcia trzymaj sie i smęć ile chcesz.
U nas tez wieczny ryk, brak apetytu i tylko raczki. Do tego katar- ale chyba znam przyczyne-lewa, gorna jedynka....jak dzis w nocy nie bedzie spal to umre z niewyspania.
A moj m pojechal na pilke. Faceci maja dobrze....a my matki polki pranie, sprzatanie itd

Witam wieczorowa pora :) syn dzis po randce w kinie ja za to zaliczylam urodzinowe ciasto i kawke w tchibo. Milo tak zalapac sie na bezplatny bonus :)
Uciekam bo pozno i udanych nocek zycze wszystkim naszym maluszkom.

reklama
Marcia - widzę, że z mamą to już poważna sprawa. Szkoda, że tak źle wam się układa, bo na pewno była dla Ciebie dużą pomocą. A jak teściowie się zapatrują na waszą do nich przeprowadzkę?

Truskawkowa - też odnoszę wrażenie, że mężczyźni to jakoś lżej mają. Choć ja narzekać ogólnie nie mogę to i tak dużo więcej w domu robię. Matki - Polki ;-)

Auliya - to twój syn już na randki chodzi? Wcześnie zaczyna :-)

Do góry