reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Bardzo Wam polecam te lidlowe ubranka - w zeszlym roku kupiłam Oliwii sweterek podbity polarem, w cieplejsze dni sprawdzał się swietnie jako kurtka, polarek (taki jak ma Edysiek) i do tej pory go nosi (jakość nie jest porywająca, ale trzyma się nieźle :-) ), ale hit hitów to są rajstopki. Nie znalazłam jeszcze lepszego stroju do raczkowania ;-)

Jouluatto - mi się udało bezproblemowo przeprowadzić Oliwię z naszego łóżka do jej pokoju, więc nie zawsze to jest takie trudne.

reklama
Studiowałam z Anką na tej samej uczelni . Jak ją 1 raz zobaczyłam to mnie wmurowało - piękna, że mowę odbiera...ło. Szkoda wielka. Współczuję rodzinie.

A no mamy ten fotelik jak zuzanka Fotelik Kiddy Guardianfix Pro 2 Phantom 9-36 Kg - Ceneo.pl i już od kilku dni używamy, bo Olcio w zimowym rynksztunku nie mieścił się w barkach w tym pierwszym foteliku i do tego ogólnie ciasny i zaczynał marudzić w czasie podróży.
Nowy daje radę, nie wiem czy mały jest taki przestraszony, czy zafascynowany ale oczy ma jak 5zł jak jedzie, nie rusza się i nie mruga nawet ;)

U nas noc jeszcze gorsza niż poprzednie ( a myślałam że to niemożliwe :/ ) całą spędziliśmy nosząc go na zmianę a o 5 definitywnie rozpoczął dzień. Poddałam się i dostał dzisiaj antybiotyk, bo może takie stadium kaszlu i kataru u normalnego dziecka nie wymagałoby tego, ale moje tak "cierpi" przy jakiejkolwiek niedogodności, że już poddaję się. Oby pomógł jak najszybciej.
Wracamy dzisiaj też do domu :confused2: muszę wykorzystać wszelakie możliwości mogące pozytynie wpłynąć na poprawę snu młodego, bo jeszcze kilka takich dni i nocy i zdechnę...

u nas tez kiepsko :( ze spaniem, z zabkowaniem, sama juz nie wiem co robic. Chyba oszaleje.

VILTUTTI do domu do teściów wracacie?
Wstawiam też tutaj link,fajne ubranka będa,a mój mąż w robocie,ale bym poszalała:tak:
od poniedziałku, 06.10. - Lidl Polska

o to moze jutro sie wybierzemy. dzieki.

Witam :-)
Milenka ubranka fajne, ale moja na razie ma zapas. Jak coś kupuję to na wyrost. Ostatnio kupiłam w tesco body na 80, bo były za pół ceny.
O właśnie podejrzałam, teściowa z Niemiec przywiozła małej ten polarek Zobacz załącznik 647042
Tam chyba wcześniej była ta promocja w Lidlu.

Wczoraj byliśmy u znajomych, tych co niedawno córcia im się urodziła, bo mąż jeszcze nie widział. Ale byliśmy krótko, bo wiadomo jak z dzieckiem, no i ich też co chwilę płakało. Ale jeszcze rok i będą się razem dziewczynki bawić, to będzie można posiedzieć ;-)

Viltutti zdrówka dla małego. Jak ma to pomóc, choćby tylko Tobie psychicznie, to wracaj do domu i nie patrz na nic.

oj z dziecmi ciezko :)a polarek superasny i córa na pewno bedzie bardzo slodko wygladac :)

Wlasnie obejrzalam co tam w lidlu bedzie ale ja chyba wszystko mam dla Ignasia poza kombinezonem zimowym. Ale to przejde sie do komisu dzieciecego i na pewno cos znajde. Gorzej z Tymkiem bo mi ze wszystkich spodni wyrasta i sweterki tez by mu sie przydaly no i kurtka zimowa koniecznie. Do tego ja potrzebuje jakies bluzki i ze dwie pary spodni. Oj czekaja nas wydatki....

Tfu, tfu chyba pozbylismy sie w koncu kataru. Mysle ze inhalator pomogl. Ale ja sie nie zastanawialam jaki kupic. Pojechalam do apteki i cieszylem sie ze jakis w ogole maja na tej naszej wiosce :-) kupilam Rossmax N100. Nawet nie wiem jakie ma opinie.

W niedziele zawsze do tesciow jezdzilismy ale dzisiaj przyjezdzaja do nas, bo maz stwierdzil ze ma wokol domu duzo roboty i nie bedzie tracil dnia na jezdzenie. Ale tesciowie z obiadem przyjada wiec sie nie narobie. Mam tylko ziemniaki ugotowac.
ale ci zazdroszcze. Ja jutro na dwa dni jade odpoczac do mamy - mam nadzieje ze mi tez troche ulzy w obowiazkach.

co do ubranek - a popatrz moze na allegro cos upolujesz fajnego?

Kurcze jestem w szoku, że zmarła Anna Przybylska, kobieta 36 lat. Obca dla mnie a jakoś tak dziwnie się czuje.

jejku dopiero zauwazylam. Straszne te nowotwory :( Bardzo lubiłam te aktorke.

a my tak jak pisalam - jedziemy jutro na dwa dni do moich rodziców. Na forum bede podczytywac, ale nie wiem jak bedzie z pisaniem.

Eh mamy problem z zabkami juz drugi dzien. Chociaz wczoraj nie.bylo jeszcze tak tragicznie. Dzisiaj placz podczas usypiania, wicie sie itp. Jak mu dawalam cycka to tak mnie ugryzl ze mi sie gwiazdki pojawily. I ryk od nowa. Dentinox nie pomagal. W koncu usnal mi na rekach po nurofenie i pol godzinnym placzu i noszeniu. Niestety nie na dlugo. Po godzinie powtorka z rozrywki. Placz, gryzienie i usypianie na rekach. Teraz znowu to samo :-( tylko teraz po ciezkich bojach udalo mi sie go dostawic do piersi tak zeby zjadl a nie gryzl, chociaz sutki mam juz cale obolale..Ciekawe co mnie jeszcze czeka dzisiejszej nocy.

Kurcze ale szok!!" Nawet nie wiedzialam ze.ona chorowala. Szkoda strasznie kobiety bo byla mloda, piekna i bardzo sympatyczna. No i wspolczuje rodzinie :-(

Hej! My już powróciliśmy do domu. Ja z zapaleniem oskrzeli i to takim, że w południe byłam na pogotowiu i dostałam wór antybiotyków, a wieczorem jak doszła temperatura to tak mnie dusiło, że myślałam że trzeba będzie karetkę wezwać, bo nie mogłam tchu złapać, ale jakoś noc przeżyłam.
Mały na antybiotyku też i nareszcie zaczęło mu się odkasływać normalnie a nie tylko taki suchy świst, ale z katarem walczymy nadal, ma mega gęsty i jak kichnie to aż po brodę mu wyskakują gile...
Co prawa nie wiem, czy mu ten antybiotyk coś pomaga bo wymiotuje tak 2 razy dziennie, najczęściej po lekach :/ ale lekarze problemu nie widzą :/

Poza moimi atrakcjami noc jak na moje dziecko nawet łaska, 4 pobudki i tylko jednogodzinna przerwa w śnie ale bez darcia się. Możliwe że to zasługa nowego mleka, bo wczoraj kupiliśmy mu specjalne bebiko na noc https://www.bebiklub.pl/nasze-produkty/produkt/bebiko-2-smaczny-sen. Cóż, w naszej sytuacji trzeba wszystkiego próbować.

U nas nocka taka sobie, wiem, że mam nie narzekać czytając Wasze opisy nocek, ale nie wyspałam się, Filip zrobił tylko pobudkę o 5, flacha i spał ale ja coś niespokojnie spałam i budziłam sie co godzinę a potem nie mogłam zasnąć :/ "leczę" się kawą - najszybciej zadziałałaby chyba dożylnie!

Viltutti - zdrówka dla Was.

Katjuszka - jak po wypadzie w góry ?

Cisza na forum.Strasznie smutny dzień dzisiaj,na jaka strone nie wejdę to wszyscy opłakują A.Przybylską a ja jak głupia czytam i ryczę:no:
Dziewczyny napiszcie coś pozytywnego?!

MIKA moja o 1już zgłodniała ale zjadła i poszłą spać i zaspaliśmy,na szybko do szkoły trzeba było się zbierać.
Viltutti córcia wczoraj skończyła antybiotyk a dalej deko charczy,ale podobno może się jeszcze to utrzymywać.Za to ja też coś słaba,kości mnie bolą i nie pojechaliśmy na rehabilitację bo w nosidle na tym zimnie to tylko gorzej bym wyszłą na tym,oj cienko widzę te jazdy busami teraz:zawstydzona/y:.

EDYSIEK też mi sie ten polarek podoba,ja również mam zapas do rozmiaru 86,teraz trzeba 92 skupować,po prostu uwielbiam jej kupować ciuchy,ale za rok już w lidla uderzę na bank;-).Mi sie ta jeansowa sukienka podoba i bluzeczka w sowy:-).oj szkoda że mąż mój w pracy.

Marcia wydatki przed zimą najgorsze bo ciuchy nie tanie,ale pomyśl sobie ze co kupisz dla Tymka to za rok czy 2 Ignaś w tym będzie śmigał,wiec pocieszająco to brzmi:-p,Ja mam parkę to dla każdego inne muszę kupić ale póki co nie narzekam.

reklama
Ja tylko na chwilke z pytaniem czy któraś podawała dziecku słoiczki z Rossmanna??Babydream?? Bo kupiłam wczoraj 190ml za chyba 3,15zł -cena super, a jakość??
Resztę napiszę później:tak::tak:

Do góry