reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

MadzikM ja nie robiłam w domu ale może jakieś mięso pieczone? Schab ze śliwka czy karkoweczka niczego sobie. Można upiec pokroić a potem to podgrzać. Z ziemniakami zapiekanymi-ziemniaki się pieką a mięsko podgrzewa ;) A na pierwsze zupa krem np z brokułów- raczej większość lubi

reklama
No to widać że wszystkie dzieciaczki uwielbiają tą pozycję brzuszkową :-)
Marcia dużo zdrówka dla Was !

Padam dzisiaj na pyszczek bo całe popołudnie spacerowałam z małą od 13 do 18 :-) taka piękna pogoda ze szkoda Mi było siedzieć w domku, zapakowałam jedzenie pieluchy i hejaa :-) a teraz Zuzka już śpi i ja też ide odpoczywać :-)
Spokojnej nocki i miłego wieczoru :-)

My tez dzisiaj duzo na dworze a nawet jesli w domu to przy otwartych drzwiach. Ignas zaliczyl dwie dlugie drzemki (prawie 3h i 1,5h) w wozeczku. Dwie inhalacje tez za nami i nie bylo tak zle. Nawet byl grzeczny jak na moje ruchliwe dziecko. W nosie nadal mu charczy ale nic sie juz nie da odciagac a to juz jakas zmiana. Zobaczymy jak dzisiejsza nocka.

Madzikm ja tez bym obstawiala jakies pieczone miesko. Nie narobisz sie przy tym a bedzie smaczne i moze sie grzac jak goscie beda jedli zupke.

Evelinka u nas Młoda jak zasypia to przekręca się na brzuch i drze gębulę, ale jak ją przekręcę to drze się jeszcze bardziej, i jak tu dogodzić?

U nas też brzuch króluje ;)

Truskawkowa a co za szczepionkę macie? Mój starszak 3 dawkę B-Vaxom bierze i dziś byliśmy na osłuchaniu u lekarza, bo kaszel jakiś ma. W zastępstwie była córka naszej lekarki. Wyszliśmy z całą listą zaleceń.

U nas zęby raz widać, raz nie. Już nawet nie zaglądam do paszczy. Muszę ibuprofen kupić, bo mam tylko paracetamol, a ten przy zębach się nie sprawdza. Czasem jej dziąsła Calgelem smaruję i widać chwilową ulgę, bo inaczej wszystko ze złością w paszczy jest.

Mamy tą samą szczepionkę.I też mamy kaszel, a nawet szczekanie. Dzsie na zadzwonie do alergologa i umówię sie na testy.
podejrzewam uczulenie na psa lub kota......a ja na wsi mieszkam:baffled:

DJMka a jakie zalecenia dostaliście?? do przedszkola poszedł czy w domu siedzi bo ja sie zastanawiam co zrobic....

Witam :-)
Wczoraj nie miałam czasu na forum, a dzisiaj forum zrobiło mnie w konia i nie chciało działać :wściekła/y:
To na chwilę, jak mała śpi ;-)

Madzik ja robiłam chrzciny w domu, ale nie robiłam obiadu, bo chrzest był na 18.
Ale robiłam w domu również komunię córci i ta już była z obiadem. Tylko, że u mnie tradycyjnie był rosół. A na drugie danie były kotlety, które przygotowałam dzień wcześniej, a potem tylko podpiekłam w piekarniku Schabowy z ananasem i żurawiną - Przepis - Onet Gotowanie albo Kotlet schabowy z pieczarkami i żółtym serem - przyslijprzepis.pl

Mogę zaproponować np. barszcz z kokietami, które zrobisz wcześniej i również można je podpiec w piekarniku.

Dzieńdoberek :-)

chciałam się przywitać jak wstałyśmy o 5:30 :angry: ale forum nie działało ;-)

rany, ja nie wiem co z tym moim dzieckiem, czy ona snu nie potrzebuje czy co?! poszła spać o 20, pierwsza pobudka z rykiem o 23, uspokajanie, potem 1:20 jedzenie i próby zaśniecia, potem o 3 wzięłam ją do łóżka bo już mi się wstawać nie chciało, a potem 5:20 i dzień dobry... uśpiłam ją o 6:40, a o 7:20 już koniec i trzeba wstać.. no żesz... w dzień też coraz mniej śpi.. przecież jej się coś chyba buduje jak śpi.. a tu dooopa blada

Truskawkowa, nie mam doświadczenia z chorobami, ale na pocieszenie powiem, że mam taką koleżankę w pracy której syn będąc w wieku Twojego był chory co miesiąc.. wiem, bo byłam jej przełożoną i ciągle zwalniałam to do lekarza, to do szpitala, to na L4 była.. Każde przeziębienie szło mu na krtań i dziecko się dusić zaczynało.. ona potrafiła przez 2 godziny siedzieć z nim w zimie owiniętym w kołdrę na balkonie, bo tylko wtedy się nie dusił.. na pewno robiła inhalacje ze sterydów, ale tylko tyle pamiętam.. Lekarze mówili, że to normalne i niektóre dzieci tak mają i że wyrastają jak skończą 5-6 lat. Z tego co wiem to nie ma już tych problemów, co prawda nie jestem na bieżąco ale mam z nią kontakt to już tak nie narzeka, a potrafiła wylewać żale po kilka godzin... Katastrofa :-(

Dzień dobry mamusie :-)
Widzę, że starszaki chorowite. Moja odpukać zdrowa, ale coś ją wczoraj w nocy pogryzło. Znaleźliśmy tylko jednego komara, a na twarzy ma cztery ugryzienia, trzy na ręce i pięć na nodze :-\ te na nodze najgorsze bo kostkę ma opuchniętą (a ciągle przymierza skarpetki i buty, więc dodatkowo obciera), a na łydce ma pęcherz jak przy odcisku ... a jak jej dzisiaj chciałam to chociaż altacetem posmarować to histeria była niesamowita. Misiek za to znów ma pokrzywkę na szyi. No zawsze coś ...
Madzik - ja jedyne doświadczenie z własnej większej imprezy mam ze ślubu - a tam mieliśmy grilla, no i ewentualnie z roczku młodej - to robiłam kotlety podobne jak Edysiek, tylko z piersi kurczaka, do tego kasza gryczana lub ryż (bo się szybko gotuje ;-) )

Truskawkowa mój ma kaszel niby suchy, ale ma gulę w gardle, bo mu wydzielina spływa po tylnej ścianie gardła.
Dostał Pecto Drill 3x3ml, Clemastinum 2x4ml, Pneumolan 1x5ml, woda morska do nosa, inhalacje z soli morskiej. Kazała nam 10 dni w domu go trzymać, ale on w dzień prawie w ogóle nie kaszle, tylko rano głównie. Nie bardzo chcę go wo domu trzymać, więc chodzi do przedszkola.

reklama
DJMka też tak mieliśmy przez pewien czas, że w nocy się przewracała na brzuch a jak chciała z powrotem to płakała i musieliśmy ją przewracać i tak 50 razy w nocy :sorry2: ale przeszło jej jak nauczyła się spać na boczku i teraz tylko tak zasypia i jest spokój w nocy :-)
Madzikm ja jedyną do tej pory większa imprezkę robiłam na parapetówkę w domu i zrobiłam kurczaka pałki pieczone w pomidorach, karkówkę w grzybkach też pieczona w piekarniku, ziemniaki tez pieczone w piekarniku (dla dzieciaków) i z wody, pulpeciki w sosie śmietanowym z ryżem i surówki, a na wieczór leczo z grzankami czosnkowymi :-)

A My już dzisiaj po spacerku do piekarni. Pogoda mimo chmurek bardzo ładna - ciepło :-) a popołudniu wybieramy się na spacer po liście klonu i będę robiła z nich takie różyczki i bukiet ozdobny na stolik ;-) pochwalę się jak zrobię :-)

Do góry