reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Katjuszkaaa - ja daję kaszkę rano na śniadanie i tylko łyżeczką. Jakoś kaszka z butelki do mnie nie przemawia.:tak:
W końcu nie byliśmy z Emma w pracy bo zadzwoniła do mnie wcześniej koleżanka z którą bardzo chciałam się zobaczyć, że bierze piątek wolny więc może innym razem pochwalimy się Emmą. Za to w sobotę pojechałam po raz pierwszy od niepamiętnych czasów sama na miasto, sobie nic nie kupiłam, za to dorwałam śliczną sukienkę dla Emmy, będzie na przebranie jej po chrzcie jak już będziemy w domu, żeby jej było wygodnie.:tak: Jak wyschnie po przepraniu to zrobię zdjęcie i się pochwalę.:tak:

reklama
Julek je właśnie nestle sinlac. Możecie zatem puścić w świat famę, że istnieje dziecko, któremu nie smakuje :-) A podaję ją łyżeczką, bo mój Pan i Władca inaczej nic do dzioba nie przyjmie, no a poza tym to tak jest właśnie napisane na opakowaniu. Dzwoniłam też na infolinię zapytać czy mogę ją podawać z mlekiem, ale powiedzieli, że nie, bo zdubluję składniki odżywcze z mleka i kaszy.

Nie wiedziałam ze jest taka kaszka dla dzieci nietolerujących laktozy :dry: musze spróbować dać taka Zuzce bo po takiej normalnej np. BoboVita chyba boli ją brzuszek bo bardzo płacze :-( kupię dzisiaj i sprawdzę.
My przedwczorajsza noc i dzień mieliśmy straszny ! Zuzka całą noc się budziła niemal co pół godziny, strasznie przy tym płacząc wiec pobudka już na stałe była po 5-tej :sorry2: potem nie chciała zrobić sobie przed popołudniowej drzemki wiec stwierdziliśmy że idziemy na spacer i wtedy na pewno będzie spała. No niestety 3,5 h nad morzem a mała cały czas ciekawa świata i nic nie spała - w ciągu całego dnia przespała 20 min :dry: wykończona byłam ale za to kolejna nocka była super bo zasnęła o 19:00 a obudziła się o 5:30 zjadła i do 7:00 :-)
Dziewczyny nie śpiących dzieciaczków współczuje i życzę aby jak najszybciej dzieciaczki zaczęły spać normalnie :-)
Zaraz jedziemy znów na rehabilitacje a potem może na jakiś spacerek dłuższy bo pogoda przepiękna :-)
Miłego dzionka :-)

Agunia Julek jest jedyny,oj będzie ci ciężko do pracy iść:-p

VILTUTTI gratuluję ząbka,u nas dalej szczerbata

EWELINKA współczuję nocki,u nas względnie pobudki na jedzonko ale od 5nie śpimy bo nie chciało mi się wstać dać butlę i zatykałam smokiem co parę minut;-)

KROCZEK jak po chrzcie,chwal się tu;-)

My już po rehabilitacji,mamy sie uzbroić w cierpiwosć bo jeszcze 2,3turnusy nas czekają:eek:ale w końcu szyję jej zaczyna być widać to cos się ruszyło.A okazało się że mój mąż ją zna z czasów kawalerskich,mamy wspólnego znajomego,to liczę sie się przyłoży;-).Na 16,30 zebranie u syna,ciekawa jaka magiczna kwota pęknie.

Dziewczyny dobrze że już po chrzcinach chociaż było przyjemnie i znośnie to jednak kupe roboty w domu:) Kubus dostal poza kasa dwa srebrne obrazki, duzy i maly, srebrna lyzeczke z grawerem oraz bombke, buciki z imieniem swoim:). Ciesze sie bo za kaske zakupimy mu komplet mebelkow do pokoju i jeszcze cos zostanie:)

Niestety moj Dziec nie lubi tlumow bo jak tylko wchodzilam z nim do gosci to plakal i koniec, koncow cale chrzciny byl na dworze:) Na samym chrzcie nawet nie kwiknal i nawet zagladal ksiedzu do ksiegi czy aby na pewno dobrze czyta:)

Agunia no Julek jest niesamowicie charakterna osobka:) Ale to dobrze takim osoba zawsze jest lzej w zyciu:)

Milenka brawo dla Milenki za postepy w rehabilitacji:)

Viltutti jak bedzie dramat z zebami to tez sie skusze na to cudo:) Poki co noce sa spokojne tylko w dzien jest roznie i juz chyba zabki sa tuz tuz bo placze i ewidentnie pcha ile sie da i non stop cos do buzki no i luzna kupka sie pojawila.

Viltutti - no to super, że coś przynosi ulgę Olkowi i masz choć trochę lepsze noce.:-)
Milenka - cieszę się że widać postępy w rehabilitacji! Oby tak dalej!

My dziś po szczepieniu na szósty miesiąc. Muszę się pochwalić, że na trzy wkłucia tylko trzecie zrobiło jakieś wrażenie na Emmie a i tak tylko popłakała jakieś 15 sekund. Przy pierwszym się tylko zdziwiła a przy drugim skrzywiła.:-)
Tatuś bardziej przeżywał niż córka.:-D
Ciekawe czy choć pośpi coś lepiej ta dzisiejszą noc bo po ostatnim szczepieniu przespała całą z jedną pobudką na jedzenie.
Pomarzę sobie a życie mi za parę godzin zweryfikuje to marzenie.:tak:

MADZIKM może Emcia prześpi ładnie po szczepieniu,dzielna dziewczynka:tak:

KROCZEK super że jesteście zadowoleni,ważne że w kościółku był grzeczny,w domu dużo ludzi to mógł być przytłoczony.

Ja po zebraniu zła jak osa,ponieważ nie było chętnych do trójki to pani zrobiła losowanie i oczywiście wylosowałam zaznaczoną karteczkę i jestem skarbnikiem:wściekła/y:,sama z niemowlakiem w domu wiecznie bez prawa jazdy a tu już pasowanie sie zbliża i trzeba kasę prosić od mało chętnych niektórych rodziców:eek:

reklama
Madzikm oby Emcia dzisiaj przespała Tobie cała noc i brawo dla dzielnej dziewczynki na szczepieniu :-)
Kroczku wspaniale że chrzciny się udały i prezenty piękne Kubuś dostał :-)
Milenko oby było coraz lepiej na tej rehabilitacji :-) trzymam mocno kciuki !!! :-)
Viltutti super ze znalazłaś coś na spokojne nocki Olka :-)
Agunia Juluś to rzeczywiście upraciuszek :-)

Ja dzisiaj kupiłam tą kaszkę Nestle Sinlac i jutro na śniadanko zrobię Zuzce zobaczymy co ona na to ;-)
A u Nas ząbki idą jak szalone, mała strasznie się ślini wszystko wpycha nerwowo do buźki no i marudna jest okropnie :-( dwa już na dole mamy i teraz już je wyraźnie widać jak się śmieje. Wczoraj dałam jej viburcol na to marudzenie ale nie bardzo pomógł jak na razie jedyne co pomaga to maść Calgel.

Do góry