reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Witam :-)
Z nogą męża ciut lepiej, trzeba czekać czy będzie się poprawiać czy nie. Tylko co ja się nasłucham ;-)

Mika szybko zleciał urlop, bezpiecznej i bezstresowej podróży do domu życzę.
Ewelinka oby uczulenie szybko minęło.

Ja dałam dzisiaj córci soczek jabłkowy do picia i smakował :tak:
Tylko nie wiem jak mieszać z wodą, pisze że niby 2:1 a ja dałam pół na pół.
No i w sumie nie wiem ile powinna Kinga teraz pić skoro zjada 1 stały posiłek dziennie.

reklama
Ja zmieniam pampersy przed każdym karmieniem czyli co 4h a w nocy nie więc od 21 do 5 mają tego samego i wcale nie jest bardzo mokry rano.
Co do picia to lekarze mówią żeby dawać ile dziecko chce, ale w przypadku wody i niesłodkich herbatek. A soczki to nie wiem bo nie pytałam jeszcze.

Ostatnia edycja:
Dobry.
Jaki mam dzisiaj zamulony dzien to masakra,pogoda jesienna juz u nas:sorry2:
Ja do picia podaje tylko wode poki co ,starszak tez pil tylko wode i do dzisiaj najbardziej ja lubi.
Mika bezpiecznej podrozy:tak:
Edysiek dobrze ze z noga lepiej,chory facet to gorzej niz dziecko niestety;-)
ide moze kawe jeszcze wypic bo zaraz zasne na stojaca:baffled:

Moja Zuza pije cherbatke koperkową, meliske a czasami sama wodę przegotowaną a słodkich soczków jeszcze nie daję :-) ostatnio słyszałam ze taki soczek to jednodniowa dawka owoca dla maluszka i już wtedy się deserka nie daje. Ale jest taki program na TVN Style "Rodzice na start" i tam fajnie eksperci od żywienia się wypowiadają co kiedy i jak dawać maluszkowi :-) tylko ostatnio nie miałam czasu obejrzeć ale na TVN Player można znaleźć :-)

Kurdeeee lot mamy opóźniony narazie o godzinę :/

Mój "pije"tylko wodę, herbatkami pluje. Pije i duże słowo bo nie chce pić za bardzo. Pytałam pediatry tutaj w Polsce i powiedział, że dzieci karmione mm wcale nie muszą pić bo w składzie mleka jest na tyle wartości odżywczo-nawadniajacych, że nic na siłe. Mówił mi też, że jeśli w ciagu doby są 3 mega zesikane pieluchy to nie trzeba na siłe dopajać wodą. Ale znając zycie ilu pediatrów tyle wersji.

Ja dlatego rozrabiałam z wodą, bo nie chcę uczyć do słodkiego. Ale chyba będę bardziej rozrabiać czyli nie 1:1 a tak jak pisze 2:1. I nie będę dawać codziennie tylko raz na jakiś czas.
Ewelinka tak myślałam, że sam soczek wystarczy i jabłuszka już nie dawałam.
Madziolina, Truskawkowa jak maluszkom smakowało jedzonko? :-)

Hehe moj sie nie krzywil, jadl, polykal, ubrudzony naokolo ust. Nie ogarnia jeszcze, ze do lyzeczki trzeba otworzyc buzie i nie wypychac jezykiem :-)
Zjadl z 5 lyzeczek. Niecale pol malego sloiczka. Jak juz sie nauczy jesc to bede gotowac.

Witajcie,wreszcie mam chwilę żeby usiąść.

EDYSIEK ja zmieniam co 3h bo moja dużo je,do tego w nocy je 2razy[!!!]i muszę przewinąć bo rano jej się zdarzało przesikać wszystko.

Słoiczki większości bobovity kupuję bo większy wybór i super dostępny.

A dziś zrobiłam 12słoiczków brzoskwiń z jabłkiem bo już obleciały i nie mam już słoików na nic więcej,za pózno zaczęłam je odkładać:eek:

reklama
Melduję, że marchewka wchodzi nam jak woda, a raczej jak mleko:-D:-D:-D nawet fotki nie pstryknęłam, bo tak szybko jadł:tak::tak:
Tylko...czy Wasze dzieci też tak szybko trawią??? Mój jadł ok 12, a o 16 już była kuuupa z marchewką w tle:eek:

Do góry