reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Kroczku ja dałam dzis ze słoiczka, bo dostaliśmy kiedyś w prezencie, ale generalnie starszemu dawałam surowe.
A słoiczki to dla mnie, że tak powiem jeden pies-tylko jakoś do hippa nie miałam przekonania-nie wiem dlaczego:baffled:

Rila no właśnie co lekarz to opinia. Niby kleik ryżowy wpływa na zatwardzenie....my mieliśmy kłopoty z kupą tzn wiecznie zielona była. A dziś piękna jasna....i teraz pytanie co zadziałało:
-probiotyk-który podaje od tygodnia
-wczorajszy kleik
-czy dzisiejsza odrobina jabłuszka :eek::eek:

reklama
Kroczek ja kupiłam różne słoiczki i będziemy testować. Do mnie jakoś najbardziej przemawia Bobovita, potem Gerber a na końcu Hipp (ze względu na cenę też, bo te ostatnie najdroższe) ale jak będzie wyjdzie w praniu ;-)

Ja dzisiaj ugotowałam zupkę dokładnie taką jaką wczoraj jadła ze słoiczka, te same warzywa i starałam się zachować te same proporcje, dodałam też odrobinę kleiku kukurydzianego i córci smakowało :-)

U na kupy się naprawiły, już nie ma kilku dziennie tylko jedna, ale czasem taka że pieluchy braknie. Na pewno plus, bo mniej pampersów idzie, no i mała już ma śliczną pupcię tzn. bez żadnych odparzeń.
A jeszcze mam pytanie ile razy dziennie zmieniacie pampersa, ja w nocy też już nie muszę zmieniać, a w dzień to sama nie wiem, staram się patrzeć jak już jest zasikany.

Edysiek ja to zmieniam przed każdym karmieniem no chyba że w miedzy czasie mocno sie zasika:) W nocy nie zmieniam ale tez nie sa pieluchy bardzo zasikane:)

No a co do słoiczków to chyba Bobovita są dostępne nawet w Biedronce:)

Milenka dziękuję spróbuję bo strasznie się marudna zrobiła nie do wytrzymania :-)

Edysiek dziękuję za bardzo fajny opis :-) wiec czekam do 5 miesiąca :-) i teraz będę wiedziała jak to przygotować :p i zdrowia dla męża oby to nie było nic poważnego :/

Kroczku ja daje surowe jabłuszko a marchewkę do obiadku gotowaną a na deserek z jabłuszkiem surową ale jak na razie tylko ze słoiczka :-) a słoiczki różnie kupuję ale zazwyczaj Gerbera choć ostatnio zauważyłam że większy wybór w smakach ma BoboVita i teraz ostatnio na nią patrzę i kupuję :-) a Zuzi to wszystko jedno ;-)

Edysiek u nas kupka jest różnie, raczej co dwa dni ale zdarza się i codziennie. A pieluszkę zmieniam jak jest mocno zsiusiana w dzień, a w nocy nie zmieniam tylko nad ranem :-) i żadnych problemów nie mieliśmy z pupcią :-)

A u Nas takie uczulenie wyszło że jestem troszkę przerażona jak do jutra trochę nie zejdzie to chyba do lekarza się przejdziemy bo wczoraj było tylko troszkę a dzisiaj już całe plecki, brzuszek i na główce jest + na twarzy zaczynają krostki wychodzi :dry:

Ale produkujecie!! Znowu nie dam rady odpisac. Wiec melduje tylko co u nas. Wczoraj mialam urwanie glowy, bo dzisiaj wyprawialismy Tymka drugie urodziny wiec trzeba bylo cos przygotowac i posprzatac . A jak na zlosc chlopaki spac nie chcieli. No i dzisiaj sie goscie zjechali. Szumu duzo, dzieciaki szalaly. Ale chociaz gosci mialam dobrych bo jak sie na koniec kobitki zebraly to w 15 minut mialam wszystko ze stolu sprzatniete, pozmywane i pochowane do lodowki. Ja tylko z Ignasiem.na rekach mowilam co gdzie :-)
Jutro troche luzu a w niedziele chrzciny. Takze dzieje sie.

U nas skoku ciag dalszy i problemy ze spaniem bo mlody zamiast spac to chcialby wedrowac po lozeczku. Do tego chyba teraz gorne zeby ida.... i przez to tez marudzi przez sen.

U nas od trzech dni problem z zasypianiem. Co ją odlożymy to się budzi i płacze.. dziś już trzy razy:( nie wiem.. skok zeby czy jeszcze coś innego.. dobrze ze się z mężem zmieniamy przy usypianiu bo sama bym oszalała.

My pampersa zmieniamy przed jedzeniem i przed spacerem jeżeli wcześniej nie jadła.. w nocy raczej nie. Dopiero nad ranem chyba że "wymacam" ze się mocno "zżelowal" to w nocy ale to tak raz dwa na lozku lub w łóżeczku żeby nie wybudzac diabelka ;) szczerze mówiąc sama chciałam ten temat poruszyć bo mi się wydaje ze to dość często.. ale jakoś nie umiem jej trzymać.. szczególnie ze u nas nie było w ogóle problemów z pupa.. nawet niczym nie smaruje.. może raz na dwa dni dla zasady ;-)

Edysiek - co z mężem ? Jeśli chodzi o zmiany pampersa to w nocy nie zmieniam a w dzień tak samo jak Ty patrzę ile już jest "napompowany".

Piatek nam minął szybko .....za szybko. Jutro wracamy do Londynu. Echhhhhhh ale mi się nie chce :/ tutaj wiecej swobody miałam, jednak wszędzie dobrze ale w domu najlepiej :)

Siedzę z mężem na SORze, bo coś mu strzeliło w kolanie i napuchło jak bania:no:

Ewelinka jak już dziewczyny pisały gluten wprowadzasz po 5 miesiącu. Gotujesz pół łyżeczki kaszy manny, zwykłej a nie kaszki dla dzieci i dodajesz to do zupki.
Madziolina ta siateczka nie jest do podawania zupek, tylko bardziej do uczenia dziecka samodzielnego jedzenia. Dajesz kawałek jabłka, banana, ciasteczko i nie boisz się, że dziecko zakrztusi się kawałkiem..

Aaa to tak, zeby poznal smak? To juz kumam!

Ja w nocy pampka nie zmieniam, a w dzien to ze 4 razy max i jest ok!

A jutro Michas 4 m-ce konczy! I bedzie pierwszy obiadek!!!

reklama
Do góry