reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

W drodze do Zakopanego udało nam się ujechać 10 km od domu i Juliusz uznał, że już mu się znudziło i dalej nie jedzie. Po godzinnej awanturze na stacji benzynowej uznaliśmy swoją przegraną i wróciliśmy do domu :no:

reklama
AGUNIA współczuję że wyjazd się nie udał,faktycznie Julek aparat,moja odpukać w foteliku drzemie całą drogę.
TRUSKAWKOWA ciesz się męzem,bo pewnie długo nie zostanie.
Dziewczyny z tą głowką to nie ma co panikować,do 3miesiaca to się normuje często,moja widziałam ze ma z tym problem i sama neurolog to powiedziałam,ale jej ciężko przekrecić główkę nawet jak zabawkami zachęcam.
Spadam do spania,zeby już był poniedziałek i mieć tą imprezę z głowy.

Musze Wam powiedziec ze jestem coraz bardziej zachwycona Ignasiem :-D strasznie kontaktowy sie juz zrobil, coraz czesciej "gada" z matka i obrzuca mnie usmiechami. Najbardziej rozwala mnie jak lezy w lozeczku i po dluzszym czasie zaczyna marudzic. Biore go bo moze juz glodny a on zlapie cycka, pociagnie dwa razy po czym odwraca sie i patrzac mi w oczy szeroko sie usmiecha z mina mowiaca: wcale nie chce jesc ale fajnie ze mnie wzielas na raczki :-) w ogole usmiecha sie wiecej niz Tymek w tym czasie. No i jest zdecydowanie silniejszy. Na brzuchu pieknie podnosi glowe i potrafi ja tak ze dwie minuty utrzymac patrzac sie na zabawki. No i ogolnie kochany jest bardzo.

Agunia wspolczuje nieudanego wyjazdu. A Julek zawsze tak nie lubi jezdzic samochodem czy tylko dzisiaj?

A jaka butla to ta dobra? I jakie herbatki?

Ja mam akurat upodobaną przez syna Aventu butle ze smokiem 1 ale rozchodziło mi się o jakąś ze smoczkiem 0+ żeby młody się bardziej zmęczył przy jedzeniu. UDANEGO WEEKENDU KOBIETY idę się w końcu wziąć w garść i postaram się odespać swoje przewrażliwienie.

Dzien dobry sobotnio.
Agunia ja piernicze normalnie maly terrorysta rosnie,wspolczuje :-(
u nas poza tym jednodniowym atakiem placzu po ujrzeniu ksiedza spokoj:baffled:wczoraj bylismy u lekarza i wage mamy 5200 i 57 cm:tak:bardzo sie ucieszylam no i z serduszku zadnych szmerow nie slychac.
o mloda zasnela to lece prasowac bo pozniej na silownie ruszam;-)
milego dzionka mamuski.

Natalia trzymamy kciuki, żeby wszystko z Jaśkiem było ok

Agunia współczuję. Niezła akcja musiała być, że aż z wyjazdu zrezygnowaliście:-(

Marcia też z każdym dniem bardziej zachwycona Ewunia jestem. Ten uśmiech całą buźką, te granatowe oczka z taką ufnością wpatrzone :tak:Gaduła z niej straszna, w końcu nie może od sióstr odstawać.

Miłego weekendu

Witajcie

Mój też już coraz bardziej kumaty, zaczyna gaworzyć, skupiać się na zabawkach, szukać mnie wzrokiem kiedy słyszy głos a mnie nie widzi , chociaż do Waszych szkrabów pewnie mu daleko bo ur. 5 maja.

Dzisiaj pierwszy raz przespał 6 godzin bez jedzenia 0-0 .....SZOK NORMALNIE i to musiałam Go wybudzić do karmienia.

Idę na kawkę bo niby ciepło ale pochmurnie za oknem.

Sent from my iPhone using Forum BabyBoom mobile app

Witam :-)
Właśnie wróciłyśmy ze spaceru. W drodze do sklepu było ok, ale z powrotem musiałam już małą nieść na rękach i to biegiem, bo zaczynało padać. Dobrze, że byłam ze starszą, to wózek miał kto pchać.
Chyba jesteśmy na etapie kolejnego skoku rozwojowego, bo córcia zrobiła się marudna i nie chce za bardzo spać. I jeszcze noc stop domaga się cyca.
Wczoraj jak poszłam do ogródka to jedną ręką pieliłam, a drugą kołysałam wózek :baffled: Jednak i tak to moje dziecko nie jest aż tak bardzo dokuczliwe jak piszecie o swoich.

Natalia trzymam kciuki, żeby wszystko okazało się w porządku.
MamaO. dobrze, że wszystko ok. Ale po raz pierwszy spotykam się z opinią, że dokarmianie mlekiem modyfikowanym jest zalecane. No ale jak żarłok się dopomina to co zrobić. No i jak piszesz nie tylko spokój malucha ale i mamy też jest ważne.
Agunia współczuję nieudanego wyjazdu.

I ja stwierdziłam, że moja jest coraz bardziej kumata. Uśmiecha się ciągle, wystarczy do niej zagadać. No sama też zaczepia i gada. A wczoraj jak ją położyłam na brzuchu to głowę trzymała wysoko kilka minut i nawet była zadowolona co mnie bardzo zaskoczyło.

reklama
Natalia_eg - trzymam kciuki żeby się nie okazało, że to faktycznie jest problem z nerkami.

AguniaGR - oj ten wasz Julek to faktycznie niezły aparat :-( Przykro mi, że macie z nim takie problemy , i że wam się nie udał wyjazd. Nie umiem Ci nic poradzić bo wiem, że próbowaliście już wszystkiego.

Niunia - super, że serducho zdrowe! I waga też już piękna :tak:

Marcia, Magda - tak jak i wam wasze dzieci tak i mnie Emma sprawia dużo radości. Owszem ma swoje gorsze momenty i jest dzieckiem narączkowym, ale mało płacze i dużo się śmieje jak jej się poświęca uwagę. Też sobie już coś tam gaworzy i zaczyna ładnie otwierać dłonie i chwytać na chwile włożony w nią przedmiot. Jestem czasem strasznie zmęczona, że aż się płakać chce ale uśmiech Emmy rozjaśnia cały świat.

Do góry