reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

my dzisiaj byliśmy na dworze w body z krótkim rękawem i cienkim bawełnianym pajacyku. Żadnych kocyków ani czapek, bo wszystkie małemu zjeżdżają na oczy i się wkurza. Bo jesteśmy już na etapie podziwiania otoczenia na spacerkach, a nie spania... Więc oczy koniecznie muszą widzieć, a i gondolka musi być uniesiona na półsiedząc bo na płasko to wrzask.

Poza tym dzisiaj mija pierwsza doba podawania małemu biogai. Póki co lepiej nie jest na bank :(

Co do uśmiechów to Olo już odpowiada jak się do niego uśmiecha i wygłupia, najbardziej lubi dźwięk piskliwego "dzień dobry"

reklama
Jestem, żyję, przeżyliśmy i wyjazd i komunię :)
Stwierdzam, że dziecko się popisywało bo u dziadków był grzeczny a u nas mu wróciło i znów marudny.
ogarniam wątek dlatego tylko się witam...

Ja też się witam:)
Zaraz z Kubusiem kolejna rundke na spacerek robie:) Kochanie spi i tylko musze go budzic na zmiane pieluszki bo mu tak dworek sprzyja:)

Auliya witamy po komuni:) Mnie za miesiac czekają chrzciny bratanicy:)

Emma zuch dziewczynka:) Ciesza takie male sukcesy:)

Ja tez Kubulka przegrzalam wczoraj. Dzis lezy w czapeczce, body z rekawkiem i spioszki i cienki kocyk:)

Viltutti z tego co pamiętam na efekty biogai trzeba trochę poczekać.
Co do tych czopków to miałam je przy synku, jeszcze nie dawno były na receptę. Trzymam kciuki, by wam pomogły.

Do dziewczyn, co chcą sab simplex, wiecie, że jest espumisan 100 i bobotic forte? Mają nawet większą zawartość substancji niż sab simplex. Położna mi o tym wspomniała.

Witam.
Nie miałam dziś czasy nic napisac, bo od rana byliśmy na dworku, a po południu byłam ze starszakiem na bilansie.
Matko dziewczyny jak ja się tego bałam, bo 2 lata temu przy mierzeniu cisnienia był taki cyrk, płacz i histeria:szok::szok: A dziś-mierzenia, warzenie, ciśnienie, sprawdzanie wzroku, słuchu,ząbków no wszystko medalowo:tak::tak:Ale jestem z niego dumna:happy2:

A mały przespał caly dzień w wózeczku na podwórku:-D Może i fajnie, ale jadł tylko 5 razy w ciągu doby.....trudno jutro pewnie nadrobi:-D:baffled:
Za tydzień mamy też szczepienia no i przydałoby się do gina wyskoczyć:baffled:

Aaaa któraś coś o leżaczku pisała-ja mam ale wiecie, ze wczoraj ortopeda powiedział, że absolutnie nie wolno wkładać dziecka w leżaczki. Przez pewien czas dziecko powinno leżeć tylko na płasko----tylko juz do jakiego momentu to nie powiedzial:wściekła/y::wściekła/y:

Dobra lece spać dobranoc:-)

Hej
na potówy to krochmal dobry jest kapiel z maka ziemniaczana.
Chłop pojechał i mi smutno:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( ale postanowiłam się wziąć za ciało. Jutro rano ważenie mierzenie i zaczynam. Wypiłam ostatnio zieloną herbę i młody robi kupki jak ta lala... majeranek tez wczoraj kupiłam Budzi się już tylko raz w nocy na karmienie i tak sobie pomyślałam , że jakby co to mm można kupić.
Jak tam Wasze pociechy??? Jak śpita?

Witam :-)
Moja córcia wczoraj cały dzień spędziła na dworze czy spała czy nie. Ubrałam ją w body, spodenki i czapusie. Przykryłam tylko pieluszką.
Takie małe dziecko musi mieć czapeczkę lub chustkę, ponieważ musi mieć zakryte ciemiączko. Jak jest ciągle w wózku to może nie trzeba, ale moja dużo "chodzi" po podwórku.
Dzisiaj ma być u nas prawie 30 stopni.

Madzik super, że Emma robi takie postępy :tak:
Patuśka trzymam kciuki za szybkie zdanie egzaminów. Oby do lipca ;-)

Truskawkowa no właśnie ciekawe jak długo dziecko ma być na płasko? Myślę, że na 15 minut dziennie można. Zresztą w foteliku samochodowym jest w takiej samej pozycji jak w leżaczku.

MamaO. u nas noc w miarę, ale 3 pobudki muszą być. Z tym, że 3 to nad ranem i tak drzemiemy razem do 7. Chyba muszę po południu przyzwyczajać córcię do aktywności, bo wtedy lepiej śpi w nocy.
Moja z kupkami nie ma problemu, ale ja pijam herbatkę na laktację, herbatkę z rumianku i z melisy. Małej nie daję to ja pijam w sporych ilościach :tak:

reklama
Z zazdrością czytam wasze wpisy, bo Julek w nocy je co 2 godz, a o 5 budzi się już na dobre. I całe dnie sie drze, już nawet na spacerach robi mi awantury. A najgorsze jest to ze wszystkie babcie, które mijamy próbują mi dawac dobre rady i pchaja sie z łapami do dziecka :wściekła/y:

Do góry