reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

witajcie,
Agmaa powodzenia :) Oby szybko poszło.

Marcia trzymam kciuki za zdrowko Ignasia. Juz niedlugo bedziesz i Ty mogla sie nim zajmowac :)

Jotemko co za małpa sie trafiła. Mimo kolejnych porodów kurcze jakby cos sie zaczelo to u Ciebie szybko powinno postepowac. Życze sporo energii, bo na pewno przyda sie przy dzieciaczkach. I trzymam kciuki za wystep :)

A ja dzisiaj mam taki sobie dzien..w nocy spadlo lustro w łazience i rozbiło sie w drobny mak. Sprzatałam do 3 rano ale ndal sie boje tam chodzic na boso..kurcze ale to łazienka.
I do pelni szczescia brakuje mi tylko czego? Tak, wizyty tesciów/1 Własnie w ramach "niespodzianki" jada do nas :) K**** chyba oszaleje. Dobrzez ze dopiero teraz jada, a ie 5 dni temu - to plus, ale mialam nadzieje ze wyspie sie w dzien a tu dupa blada. No juz nie marudze Wam tu. Trzymajcie sie i milego weekendu!

reklama
Loka ale Cie zaszczyt dopadł:-D:-D Wizyta teściów bezcenna hahahhaha Tyyyy i jak nie wierzyć w przesądy-lustro zbite, znaczy pech->znaczy teście nadciągaja:-D:-D:-D

A u nas w sumie ok, ale Arti budził się na jedzenie co 2 godz.....o masakro ale sie nie wyspałam.....
Właśnie piję kawkę i zabieram się za sprzątanie-tylko mały grandzi w wózku:eek:
Milego weekendu:-)

Marcia zdrówka dla Ignasia życzę!!
Jotemko, a Tobie rozpakowania;-)

Jotemka chyba Cię rozumiem. Moje porody długie im bliżej końca tym szyjki dosięgnąć nie można. Rozwieranie jak krew z nosa. Każdy poród po dupnych próbach oxy, masażu szyjki, kilku zastrzykach i w końcu przebiciu pęcherza.... tym razem widzę będzie chyba to samo. Za każdym razem głupie komentarze do czego się pani spieszy albo mogła pani w domu zostać....Zapie***am w domu jak mały motorek. Sex? Już mi się nawet chwilami nie chce. Ile można z dobrociami. Dałam sobie na luz z tym czekaniem ale to cholernie męczące jest. SzKODA ,że nie ma się takiego guzika co go cyk i już. Czasami myślę poważnie o tym, że kobieta to jednak inny gatunek jest. Nie dość, że świadomie planuje zmiany w sobie i poświęca całe życie tym owocom to jeszcze czeka na ten ból i nie może się doczekać tego aby sobie udowodnić, że jeszcze może to przeżyć kolejny raz. Tak zdecydowanie kobiet powinno się bać :-p. Uciekam udanego , słonecznego dnia bombom zegarowym i tym co już się rozpakowały ;-)

Witam sobotnio :-)
Widzę, że nasze chodzące bombki jeszcze nie wybuchły. Mam nadzieję, że już dziś was weźmie. Z całego serca wam tego życzę :-)

Marcia - jak tam Ignaś po nocce? Lepiej oddycha? A jak twoja walka z laktatorem, mam nadzieję, że już coś więcej mleczka się pojawiło :-)

Moja córcia po dwóch dniach szaleństwa odpuściła wczoraj o 21:30 i dała ładnie pospać w nocy budząc się na zmianę pieluchy i szybkie cycowanie o 1:20 i potem o 4:50 i 7:40 :-). Musiała być naprawdę zmęczona bo dawno nie zrobiła takich długich przerw. Dzięki temu ja pospałam i nabrałam trochę siły na jej kolejne wybryki :-) W każdym razie wizja porzucenia jej przez ogarniętą manią mordu matkę na razie się od niej oddaliła:-D

Wczoraj wpadła do mnie szwagierka i przyniosła sukienkę do chrztu dla Emmy. Szwagierka pracuje w sklepie gdzie i ciuchy są i kosmetyki i agd, więc jak tylko są jakieś przeceny to daje nam znać, a że dodatkowo ma jako pracownik zniżkę, którą można łączyć z przecenami, to dużo rzeczy u niej kupujemy po bardzo atrakcyjnych cenach. Wczoraj wypatrzyła sukienkę właśnie, 70% przeceny i kupiła bez wahania i w ten sposób mam śliczną sukienkę za darmo bo szwagierka nawet nie chciała słyszeć o zwrocie 10€. Teraz tylko poczekam aż Emma podrośnie, bo sukienka jest na 6mcy i chrzcimy :-). Jak znajdę chwilę to zrobię zdjęcie i się pochwalę :-)

Mama.o bardzo trafny komentarz odnosnie kobiet. Jestesmy jakies dziwne.

Jotemka czyli cos tam sie rusza w dobra strone. Tylko zeby teraz Ciebie tak nie wymeczylo jak mnie... No i jednak po terminie powinna byc jakas kontrola i opieka, bo wszystko moze sie zdarzyc. Dzisiaj spotkalam na korytarzu dziewczyne z ktora lezalam na patologii i miala wyznaczona indukcje na poniedzialek a wczoraj okazalo sie ze ma.zielone wody. I wszyscy zdziwieni, bo przeciez usg dobre, przeplywy dobre, ktg dobre...

Ja dzisiaj troche lepiej psychicznie sie czuje. Bylam rano u malego i widze ze z nim lepiej. Saturacje mial dzisiaj dobra i oddychal lepiej. Nie rozmawialam jeszcze z lekarzem bo przed obchodem bylo. Ale za godzinke pojde znowu.

Hej Dziewczyny!

Nierozpakowanym stanowczo zycze aby od wyczekiwanego rozwiazania dzielily je juz tylko krotkie godziny!
Marcia mam nadzieje, ze stan Ignasia bedzie w dalszym ciagu ulegal tak szybkiej poprawie.
Madzikm dobrze ze Emma dala Ci odrobine wytchnienia i super ze trafila sie dobra okazja z zakupem ubranka do chrztu.
Jotemko ... takich lekarzy to ktos solidnie powinien w doope kopnac :eek:
Mama.O. bardzo trafny komentarz. Od razu mi sie przypomnial filmik o kolesiach, ktorych podpieli pod diody wywolujace skurcze miesni aby doswiadczyli bolu porodowego. Oglada sie to naprawde z duza satysfakcja :-D Zabawa zaczyna sie ok 5 min filmiku.
https://www.youtube.com/watch?v=E4h6nphw9Bo

Marcia trzymaj się dobrze że wszystko się normuje
Dla mamusiek w dwupaku zycze cierpliwości.

My wychodzimy do domku dalej pracujemy nad mlekiem chociaż jest coraz lepiej tylko moj nerwusek mało śpi może jeszcze mu się zmieni

Cześć dziewczyny, u nas lepiej, ale co jakieś 2 dni mała ma kolki i wykańcza i siebie, i nas. Jeśli to prawda, że nasilają się koło 6 tygodnia, to fajnie będę miała, akurat wtedy są egzaminy, chyba sobie w łeb strzelę. Jak macie jakieś mniej/bardziej sprawdzone sposoby to pisać! Będę próbować wszystkiego...

Madzikm, dobrze że humor lepszy. Oj niedobrze jest tak ciągle siedzieć z dzieckiem, jak jest wyjątkowo marudne. Mi pomogło wbranie się do galerii- miałam dobry pretekst- ani jednej dobrej pary spodni po porodzie.

Jotemka, trzymam kciuki, żeby już u Ciebie szybciutko ruszyło:)

Marcia, współczuję Kochana. Wykorzystaj ten czas na regenerację sił i całe szczęście, że szybko wykryli u małego choróbsko! Tak kilka dni i będzie zdrowiutki!

reklama
Auliya, polecam sie na przyszłość :-)
a macie ochotę na ciasteczka ryżowe? Młody może w Twojej asyście robić:-)
Chetnie zrobimy :)
A maly do Ciebie dzwonil i dziekowal, wyslal tez maila z telefonu zeby podziekowac. Jeszcze sie upewnial ze Ci przepis juz nie potrzebny, ale juz wie ze Ci nie zabralam tylko mam przepisany od Ciebie.

Do góry