reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Cześć Dziewczyny,
Ależ dziś piękna data na poród. :))
Ameryka ja bym prędko do szpitala jechała, to moze byc zwykle plamienie przy rozszerzaniu szyjki, ale co jeśli lozysko się odkleja? Nie rozumiem podejścia lekarza :/
Akana jak idzie? Mam nadzieje, ze skurcze nie ustaly i jestes juz na porodówce, albo tulisz juz maleństwo:)
Ja się pochwalę, że od tygodnia mój Jasiek chodzi cały dzień bez pampkow, poszlo tak strasznie latwo, ze aż trudno nam w to uwierzyć. Prawie wcale nie był wysadzany, bo nie lubial, ale od jakiegoś czasu wzrosło zainteresowanie pisiorkiem wiec wykorzystałam moment :) dumna jestem z mojego Małego Mężczyzny.
Problem tylko mam z jego piciem, bo pije baaardzo malo, do 20 mz bylo bez problemu bo z cycka wydudnil co chciał, ale później bylo kiepsko. Teraz tylko soczek z Tymbarka ze słomką, czasem domowy sok z bidonu, ale i tak nie są to duże ilości:(
Milego piątku Dziewczyny i udanego rozpakowywania w tak piękną datę:)

reklama
Witam :-)
U mnie po wczorajszej pięknej pogodzie ani śladu, wieczorem była burza, zaczęło lać i tak dzisiaj szaro i pochmurno. No nic pewnie do Was słoneczko sobie poszło :-)

Akana jak u Ciebie?
Ameryka ja bym dawno do szpitala pojechała, dla świętego spokoju.
Truskawkowa bunty będą w każdym wieku, chyba nie ma na to rady. Tyle, że im starsze dziecko tym gorzej. Małego wstawisz do kąta, nakrzyczysz a takiego nastolatka okiełznać to dopiero zadanie. U nas źle nie jest, ale młoda też czasem rogi pokazuje.
Marcia to dzisiaj nie rodzisz :p
Mika może to jakaś alergia. U mnie za to już coraz więcej piegów od słonka, na razie na twarzy, a potem jak się porozbieram to na ramionach, rękach. Trudno taka moja uroda. Tyle dobrze, że córka ma ciemną karnację po mężu i piegów brak, młodsza też by mogła pójść w ich ślady.

MamaO. - miałam napisać, że współczuję, ale w sumie to nie wyobrażam sobie takiej sytuacji. Tzn wiem, że tak bywa, ale nie mam pojęcia jakbym sobie poradziła. Może to trochę efekt ciąży - ostatnio wątpię w siebie na każdym kroku. A w temacie "bycie mamą" to już zupełnie...
Natalia_eg - Gratuluję :-) moja jeszcze ma czas, ale grubsze sprawy też załatwia na nocniku. Sama to sobie wymyśliła :-) Za to pełnej przesiadki sobie nie wyobrażam, bo dla odmiany O. pije dużo i sika prawie bez przerwy. Tak źle i tak nie dobrze ;-)
Edysiek - u mnie burza przeszła bokiem i na razie zapowiada się ładny dzień. Mam nadzieję - trochę energii słonecznej bardzo by mi się przydało.
Życzę pozytywnego dnia, a chętnym łatwych porodów :-)

Witam Laseczki:)

Akana jeszcze raz gratuluję córeczki:)

Wszystkim dziewczynom zmagającym się z buntami serdecznie życzę dużo siły i broń Boże wątpliwości we własne umiejętności wychowawcze:tak:

Marcia zgłosiła bunt ale może jest chętna jeszcze na tą piękną datę:-D

Akana GRATULACJE

No data piękna, ale ja jeszcze poczekam;-) Matko dziewczyny jak ja dzis spałam-normalnie chyba od początku ciąży nie miałam takiej dobrej nocy-to chyba po tych lodach hahahaha:-D Ale najśmieszniejsze, że nadal chce mi sie spac....nic czas na kawę chyba:tak:

miłego piątku:-)

Akana, wielkie gratulacje!!!! Piękna data, oj zazdrość mnie zżera, ale tak pozytywnie ;-) Nie mam co marudzić, Ty się naczekałaś i masz piękne zakończenie ciąży to i ja poczekam :tak:

Słonecznego dnia Dziewczyny i oby więcej Maluszków wybrało sobie dzisiejszą datę!!

reklama
natalia_eg u nas odwieczny problem z nadmiarem picia a nie ma jak ograniczyć bo syn się w nocy budzi, że chce wody... no i przez to do tej pory jak my się kładziemy to wysadzamy go na nocnik tak na wszelki wypadek.

AKANA gratulacje !! A le sobie pochodziłaś :happy: Mała chyba czekała na ładną datę i dlatego Cię przetrzymywała.

Do góry