reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Madziolina tak tez wlasnie robie. Sprzatam troche, zrobie obiad I zobaczymy co dalej. Mysle ze do popoludnia sie rozkreci. Bo raczej juz bolec nie przestanie;-)

reklama
Patuśka właśnie nic lekkiego na razie nie ma do roboty. Nawet róż w tym roku nie trzeba przycinać taka ciepła zima była, a rok temu to niemal do ziemi trzeba było obciąć, bo tak zmarzły. Ale to bardzo dobrze, bo dzięki temu będą ładnie kwitły.
Teraz muszę zabrać się za warzywniak, a najpierw trzeba porządnie przegrabić ziemię, a to raczej nie dla mnie. Ale jak już to bedzie zrobione to mogę już sobie sama dziubać w ziemi.
Może jakbym była po terminie to bym się sama na to porwała, ale jeszcze nie czas ;-)
Też mi tak bardzo nie spieszno i chcę dorwać do 38 tygodnia. Potem pewnie zacznę się niecierpliwić. A wizja urodzenia w maju to już wcale mi się nie podoba :dry:
Choć ostatnio tyle dzieci się urodziło, że samej mi się zachciało. Jednak byłam wczoraj w bibliotece i spodziwałam się, tekstu, że jeszcze nie urodziłam od bibliotekarki. Ale dowiedziałam się, że jej córka dalej leży z synkiem w szpitalu (już prawie 4 tygodnie) a urodziła 4 tygodnie przed czasem. To całkiem mnie utwierdziło, że nie ma się co spieszyć.

Dziewczyny gratuluje :):) u nas dobrze tylko jestem troche zalamana bo cyckiem juz nie karmie mam slaby pokarm ;( tzn taki siwy wczesniej byl bialy ale teraz sie zmienil na wode z mlekiem i mala ciagle jest glodna ... wiec jej daje mm i sie najada ....
Tyle mam u was zaleglosci ze tak tylko przejrzałam :)

Tygryseczku co do pokarmy to tak jest, że początkowo była siara a teraz jest wodniste mleczko, ale jak dłużej dziecko ssie i jest odpowiednio przystawiane to potem jest tłustsze. Naprawdę :) Nie ma czegoś takiego jak słabe mleczko mamy :) Trzymam kciuki byś jednak dokarmiała, może masz dostęp do kogoś od laktacji?

powodzenia dziewczyny! ależ się sypnęło :D

co do CC i GBS ja miałam mimo, że mam planowaną :)

Co do gbs i cc, ze mną leży dziewczyna na sali jest po cc a gbs wyszedł dodatni i teraz jej mały ma infekcję i antybiotyk. Szczegółów nie znam bo dziwna jest.

A my na pewno zostajemy do jutra bo Hubcio ma mieć robione usg główki ze względu na to że ja kiedyś przechodzilam toxo i mały ma podwyższone przeciwciała. Także czekamy dalej. ..

Ancona zaciekawiłaś mnie. A co mają sprawdzać Hubertowi w główce w zwiazku z toxo?
Ja tez mam dodatnie toxo.

reklama
Kroczek, chyba przesiewowo sprawdzają, mojemu piątemu sprawdzili przy cytomegalii
Ancona - ja bym się upierała przy lampach dla Hubercika...
Trygrysku, Polisia ma racje, im wiecej przystawiania - na długo to tym bardziej wartosciowe mleko...

Do góry