reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamusie kwiecień 2014:::.

Dziewczyny ja Was podziwiam, wielki szacunek za to karmienie. Mi jakoś nie szło, młody nie chciał pić, ja jakos też nie dawałam rady, a i chęci miałam marne.....koniec końcem młody był na butelce.
Nie potrafie powiedzieć, czy to dobrze czy nie. Był na sztucznym mleku i nie chorował, więc chyba większego związku to nie ma.
Teraz też sie nie nastawiam-zobaczymy jak to będzie:tak::tak:

Mi Truskawkowa tez z tego bólu np w jednej piersi całkowicie znikło mleko (bo laktacja podobno jest w głowie), przez miesiac nie miałam, ale gdy wkoncu młody ładnie juz ciągnął i nie bolało to mleko powróciło:-) i tak karmiłam go 2 lata. A w chwilach zwatpienia tez chciałam dac mu butlę ale on nie chciał pic z butelki, wiec dokarmiałąm go strzykawką z rurką jak juz nie nadązałam ze ściaganiem z tej 1 piersi.

reklama
Oliwia szacun za pracę, ja bym już wymiękła. Chyba już jedyna się ostałaś na takich pełnych obrotach

jeszcze daje radę:-) ale nie powiem coraz ciężej, pracuje póki moge bo pózniej wiem że znowu zasiedze sie z małym w domu

Hej!
Wpadam na chwilę
Vltutti, Agutek powodzenia!!!!!! Czekamy na wieści.
Ancona, mi to pachnie konieczną poradą laktacyjną. Młody na bank źle chwyta pierś. Czy jego wędzidełko nie jest za krótkie przypadkiem?
Dobra, pomadrzyłam sie i spadam...
Nie czuję się dobrze (delikatnie mówiąc) i do tego piąty nie poszedł do przedszkola, bo płakał, ze ucho go boli, a teraz po nurofenie rozsadza dom....

Witam się przy śniadaniu. Po 7 obudził mnie straszny ból brzucha i poleciałam do łazienki z biegunką a potem miałam jakieś pobolewania w podbrzuszu, więc dosyć długo poleżałam i w rezultacie mimo wczesnej pobudki dzień zaczynam późno. Na szczęście teraz już czuję się lepiej.
Wczoraj jak praktycznie co wieczór miałam zgagę, tym razem więc spróbowałam mleka zamiast migdałów, ulga natychmiastowa.
Lecę na inne wątki, bo zdaje się, że coś się dzieje:) Trzymam kciuki za wyczekujące!

Viltutti, Agutka - trzymam mocno kciuki dziewczyny za szybkie i bezproblemowe rozwiązania!! :-) Super, że już niedługo będzie więcej dzieciaczków na forum :-D

Ancona - strasznie Ci współczuję problemów z karmieniem:-(. Mi jak się mała źle przyssie to też boli bardzo, wtedy od razu ją odczepiam i przystawiam kolejny raz. Mnie ogromnie pomogły położne jak Emma jeszcze była w szpitalu i dopiero zaczynałam ja przystawiać , bo dużo rzeczy źle robiłam a one siedziały koło mnie i korygowały błędy. A sutki też mam małe i lewy lekko wklęsły ale dzięki poradom nie mam teraz problemów. A do smarowania skutków stosuję

Lansinoh » Z mysla o matkach karmiacych piersia

nie trzeba zmywać przed karmieniem.

Przy nawale pokarmu kiedy Emma jeszcze nie jadła z piersi pomógł mi okład z lodu, ale widzę ze już stosowałaś, a na wygojenie polecam oddciągać pokarm laktatorem i podawać małemu z butli, ty sie podleczysz a mały zje twoje mleczko. I nie bój się że zapomni jak się je z piersi, wróci do szczęśliwej mamy i obydwojgu karmienie zacznie sprawiać radość :-)

Ostatnia edycja:
niunia12 niby nie 50 razy to samo ale kilka pewnie i do 10 razy jak mu sie spodoba... i wraca do tej samej. A ze ma 5 lat prawie to w weekend on wybiera jaki film włączamy (przy braku pogody zamiast krotkich razem ogladamy długą bajke) w tyg. Gzie jest limit czasowy po kolacji potrafi bajke z weekendu sobie powtorzyc...
Ja zasnelam jak kamien obudzil mnie listonosz.
Dzis wizyta i zaczynam sie stresowac aaa

Nina dzieki za wiesci od Agutki :)

Agutka idzie jak burza. Super:tak:

Ja mam dziś dzień pod hasłem "co masz zrobić jutro zrób dzisiaj", wysprzątane, poprane, obiad na parę dni zrobiony,opętało mnie normalnie, albo jakieś przeczucia, że w tym tygodniu to już się w domu nie napracuję. Jutro jeszcze do fryzjera lecę i mogę z czystym sumieniem rodzić.

Witam

Ancona- dużo cierpliwości i samozaparcia życzę. U mnie też są chwile zwątpienia mimo ze mała ma dopiero 10 dni chyba z 2 razy już myślałam o przejściu na butlę. Najgorzej jest na początku potem się unormuje. u mnie najbardziej cycole dokuczają w nocy budzę się cała zlana potem z dreszczami i cyckami jak kamień.
Maść o której pisze MadzikM super ale nie wiem gdzie ja w Polsce kupić ja obecnie używam Bepanten i polecam.:tak:

Dziewczyny wybaczcie ze nie poodpisuje wszystkim ale nie mam czasu.

Truskawkowa- miałam pisać co do szpitala zabrać. napiszę czego nie brać: podkładów na łóżko i podkładów poporodowych bo dają na oddziale. pozatym trakt porodowy super odnowiony sale poprodowe trochę gorzej ale większych zastrzeżeń nie mam. położne fajne

A u nas pomalutku rodzinka w komplecie Alan zdrowieje. Nocki niezłe mała budzi sie co 2-2.5 godziny. chyba brzuszek zaczął jej doskwierać bo sie bardziej marudna zrobiła no i kupy juz nie tak często idą.

Ja mam doła bo pogoda do d...y i nawet wyjść jak nie ma. siedzę w domu zamknięta jak w jakiejś wierzy, czekam na wiosnę i na pierwsze spacerki. nie wiem jakoś mi siedzenie w domu i leżenie w ciąży nie przeszkadzało tak bardzo a teraz wręcz nie mogę wytrzymać w domu.

Pozdrawiam was wszystkie gorąco i trzymam kciuki za nasze kwietniowe dziweczaczki oby się szybko rodziły i zdrowe były.

reklama
Madzikm szybko ogarniesz wszystko z Emma i się wtedy wszystko unormuje:)

Ola no faktycznie pogoda nie rozpieszcza:( Oby wkrotce sie poprawila i zebys mogla zaczac spacerki a Antosia:)

Do góry